bu 1.5 dci'nin triger kayışı 70-80 binde bir mi değişiyor? Benim ustam öyle dedi de ben alır almaz yaptırmıştım zaten, şimdi 72bin km oldu 2 seneden biraz kısa sürede, arada derede kaldım :D bana çok az geldi ama
Printable View
bu 1.5 dci'nin triger kayışı 70-80 binde bir mi değişiyor? Benim ustam öyle dedi de ben alır almaz yaptırmıştım zaten, şimdi 72bin km oldu 2 seneden biraz kısa sürede, arada derede kaldım :D bana çok az geldi ama
Normalde o kadar kısa sürede değişmeyi saçma bulur ustalar, ama dcilerde triger tarafından gıcırdamalar daha çabuk olmaya başlıyor. O aralıklarda değişirseniz kendinizi garantiye almış olursunuz. Triger kayışından ziyade kasnak ve gergi ses yapıyor. Triger set olarak değişmese bile kasnak gergi değişmeli bence.Triger kayışı ömrü kullanılan markaya göre biraz değişiklik gösterebiliyor ve zaten sağlıksız gergi ve kasnak, triger kayışını yıpratıyor.
Ek olarak yazayım ama çok da kulak asmayın. :)
k9k kodlu bu motorlar için yurt dışı triger set değişim 90 bin mil - 150 bin km üstü- ya da altı yıl olarak verilmiş zamanında ama nedense bu Türkiye için duyurulmamış.
KAYIŞ üreticilerinden Continental bile 120 bin km ya da 5 yıl diyor.