Yarbay Nickli Üyeden Alıntı
abim yanlış anlama ama araba 9 yaşında 210bin kmde, stok halinde bile yorulmuştur fındık kadar turbosu var 75lik 90lıkların,
şöyle diyim sana an itibariyle tam 5inci clio 4 şirket aracına biniyorum ve aralarında 2 tanesi 150bin kmde değişti, şunu sana net diyebilirimki en iyi yakıt,kibar kullanım ve sadece otoban kullanımına rağmen arabanın 60bin km öncesi başka, 120bin km öncesi başka,150bin km üstü bambaşka (kötü anlamda)
1) yağının Renault kodlu RN720di sanırım olduğuna emin olun
2) yukarıdakinin üzerine stock dönün ve minimum 300km yapın (dpf regen yapabilsin vs)
akabinde aynı testleri bir daha yapın, ama şunu söyleyeyim 210bin kmde 9 yaşında bir araç bir kenera ben henüz sıfır verilmiş 2019 1.5dci clio 4 ile rodajı bitirip ecufast tarafından çok mütevazi yazılım yaptırmış 40bin km boyunca meslekdaş ile takas edene kadar sorunsuz binmiştim ama onda bile sizin dediğinizin her kelimesi oluyordu.
motorun gerek kendisi (8v ,stroke x bore vs) gerek turbosu (inan şok olacağın derece küçük= ısınma,şişme) gerek dpf si (boğazlıyor sonuçta) yüksek rpm ve yüksek hızlara müsait bir araç değil, ha ben 1.5 saat 180kmh yapıp sorun yaşadımmı yaşamadım ama aynen dediğiniz gibi ciddi şekilde boğuluyor.
tersine şimdiye kadar binmiş olduğum altları en dolu,en hızlı spool yapan ve kullanımı çok esnek olan bir motordu özellikle kendi segmenti araçlar arasında,
yani bir 1.3 multijetmiş,1.3 cdtimış, 1.4tdi,1.4hdi vs kıyas bile değiller bence