rol megane 155 hp ise benim arabamda 500 hp
Printable View
rol megane 155 hp ise benim arabamda 500 hp
http://i44.tinypic.com/1zl65op.jpg erolun arabasi arabada suan duman yok kendisi speclerini yazar yagizin dyno verisini bulamadim
downpipe+ 60 lık egzoz var
aldığınız mazota dikkat etmesseniz enjektörlerin kontrol valfleri bozuluyor,yenilenince enjektörler sıfır ayarında oluyor.Enjektörlerle ilgili sorun yaşayanlara yardımcı olabilirim.
kronik olarak turbo sorunundan dolayı motor yaptıranlara rastlıyorum.
bakımları aksatılmazsa,kullanılan mazota ve turboya dikkat edilirse sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanılır.
clio 3 faz 1 cooler olmayanlar 65 cooler olanlar 80 faz 2 hepsinde cooler va 70 bide 85 lik versionları var
megane 2 hpsnde cooler var makyajsız kasada 80 bide 100 var makyajlı kasada 85 100 bide 105 var
megane 3 de eski 85 105 yeniler 90 110 olması lazım v.b gidior byle karışk biraz evet :D
aynen euro 5 motorda 90 oldu ama çok kısa bi süre satıldı aklmdan çkmş onn için :)
ankarada varsa yazılımlı dp lı megane deneyebılırım ısteyen olursa...
dyno verisi 140 bg çıkan araba nasıl 155 bg oluyor ben mi yanlış anladım hadi diyelim 155 bg dp ve 60 lık boru varken nasıl duman atmıor
olabilir 2004 modellerdede 100 bg var ruhsatta bieşy yzmıormu
megane 2 dede yaptılar 105 lik 6 ileri koydular megane 3 le aynı. cliodada clio 4 motorunu koydular yine aynı sistem ikiside kısa bi süre satıldı heralde deneme süreci gibi bişey :D
Dumansiz 155 hp ben inanmiyorum, bi ton arkadasimda var erolda bilior en son 1.6 fci 130 hp lik stock megane u bile gecemiodu yazlmli 105 likler, hatta 122lik a serisinide gecemiorlardi erol berke soylyim dene mercedesiyle geversen inancam söz :D
Mazot ne alıyorsunuz ? Hangi marka model mazot daha iyi oluyor?? birde şu 110luk faplılar varmış bunlar nedir ne değildir?
View My Video dumanmi lazim byz megane
Erolun araba 155 hp ise mercedes a180 i gecsin erol berki taniyor
kanka a180 olayını açıklayayım sana doğru berk beni geçti onu inkar etmiyorumda yazılımı yaptığım ilk gün denedim berk ile 131 dynamics artı saçma bi egzozum vardı he tabi birde 19 replika jantlarım vardı :) şuanki yazılımla bora ile denedim biliyosun sende borayıda tanıyosun cla 200 ile 150 ye kadar basabildik yan yana gidiyoruz istersen kendisine söyleyim foruma üye oda yazar buraya
Onu biliyorum,kimisi bu partikul hemencecik doluyor falan yazmisda onun icin sordum,cabuk dolan bisey degil bildigim kadariyla :D onun disinda motor ici farkli degildir 105likten?
Peki yazilimsal olarak ne yapilabilir bu motora bas agritmadan kastirmadan partikulunu doldurmayan :D bir yazilimla kac olabilir ortalama?
geçmiş olsun, insan panik yapıyor bu tip durumlarda, kontak kapalı olduğuna göre kutup başı sökülsede sorun devam ederdi herhalde..
yapılabilecek en iyi şey, vitese takıp frene tam basıp ayağı debriyajdan çekme, dönemeyen motor duracaktır..
ben bu konuda deneyimliyim, vectra da bi problemden ötürü kontağı kapatsam bile motor tekleye tekleye çalışmaya devam ediyordu.. bende bu metodu uyguluyordum :)
Aküyü sökene kadar turbo - emme arasındaki bir hortumu kesmek veya sökmek daha mantıklı çünkü karterdeki yağı basar motora :(
Cok fena olmus gecmis olsun :)
Yav he kardes he hadi senle bi samimiyetimiz olsa anlicam bana kalk boyle yalancisin osun busun dede senle ne samimiyetimiz varda boyle konusuyosun benimle 2 sayfa once adamin biri yazdiki ben 140 olan megane duymadim ben onun altina yazdimki var 140 olan megane degerler dyno dynamicste ordan ciktin dedinki erolun arabasi 155 bg se benimki 500 bg benim senin bu sacma sapan laflarindan once 155 bg gibi bi lafim oldumu ? Sen boyle degisik konusunca bende dedimki iyi ozaman 500 bg araban var herkes OOOO EROLUN ARABA NASİL 155 bg oldu bugune kadar dynamicste her olcen konusmasini biliyo yok yuzde 7 8 kayip var diye simdi biz oraya gozunun onune 140 dynamics degeri koyuyoruz bu arba yuzde 7 8 kayipla kac bg oluyo ??? Ha senide inandirmak gibi bi derdim de yok ok
Megancilarla denemek istiyorumm:)
aynen öyle turbodan sonra intercooler geldiği için ve kanalları ince olduğu için intercolerın içinde kalıyo .
ve şunu diyim arkadaşlar dci motoru fazla küçümsemeyin derim yüklenince sağlam olan bi motordur fazla yükleyen olmasada 1.5 kulvarında cok zor bir rakiptir... özelliklede roll den cok kalkışta tecrübe etmişimdir fazlasıyla rolldede kalkıştada
qashqai ile duster ı yan yana koyduk motorlar acaip farklı görünüyor, ben aynı görüntüyü bekliyordum.
---
bu arada 90lık dustera eğer taktım biniyorum, 45derecelerde tırmanıyor motor gücü yeterli, ama, amaaaaa
profesyonel sorusu:
bu 90 lık ile 110 luk arasında turbo+beyin farkı varmış, 90lığa yazılım 110lık gibi yapıp 130 hp almak mümkün mü ?
bunu cevaplamak için öncelikle motor ile ilgili farklılıkları gerçekten bilmeliyiz yani renaultta çalışan birisinin bilgisine ihtiyacım var, kulaktan duyma bilgiye değil.