Megancilarla denemek istiyorumm:)
Printable View
Megancilarla denemek istiyorumm:)
aynen öyle turbodan sonra intercooler geldiği için ve kanalları ince olduğu için intercolerın içinde kalıyo .
ve şunu diyim arkadaşlar dci motoru fazla küçümsemeyin derim yüklenince sağlam olan bi motordur fazla yükleyen olmasada 1.5 kulvarında cok zor bir rakiptir... özelliklede roll den cok kalkışta tecrübe etmişimdir fazlasıyla rolldede kalkıştada
qashqai ile duster ı yan yana koyduk motorlar acaip farklı görünüyor, ben aynı görüntüyü bekliyordum.
---
bu arada 90lık dustera eğer taktım biniyorum, 45derecelerde tırmanıyor motor gücü yeterli, ama, amaaaaa
profesyonel sorusu:
bu 90 lık ile 110 luk arasında turbo+beyin farkı varmış, 90lığa yazılım 110lık gibi yapıp 130 hp almak mümkün mü ?
bunu cevaplamak için öncelikle motor ile ilgili farklılıkları gerçekten bilmeliyiz yani renaultta çalışan birisinin bilgisine ihtiyacım var, kulaktan duyma bilgiye değil.
Yakıt olarak hangi firmayi tercih ediyorsunuz?
bence en iyi dizel yakıtı shell v power nitro
Totali beğenmiştim depo bitince shell deniyecem bende.
Kapak piston da farklı.Renault calısanı arkadasımdam tüyo.
ama 90lıga 110luk yazılım yapalım dıye birsey yok.
110luklar eur5 hadı euroyu gectım.ıcındekı harıtalar vs.. cok cok farklı.
90lık tune yapılacaksa hybrid turbo ıle 1.8 bar basınclarda 130 civarı güc cıkarır.sagına soluna bırsey olmadan.Megane2 85lık ıle test edilmiştir.
Ne yönden cok ?
Basınc fıkır versın dıye yazdım.Her aracta aynı olacak dıye bırsey yok.Bize gelen musterı belkı daha önce vıtes kacırdı subapları cok azda olsa egık ? Bilemeyız.
Belkı 1.5 belkı 2 bar basıncta istenilen güce cıkacak bellı olmaz.
k9kya da 2 bar basmakla bırsey olmaz. en fazla turbonuz kırılır.
o kadar dayanıklı diyosunuz k9k piston yatak kapak vsvs
Dizel motorlar cok saglamdır.Kapasitesinin cok üzerinde calısabilir.
Uc noktadakı gücler ıcın motor hacımlerıne göre en buyuk dert piston eritmektir.
Buda tamamen karısımın düzensizliginden.Dieselde de afr var ama bakan yok.
Sıkıştırma oranı ve strok aynı 110 luk ile
Pistonlari farkli.
Biri 15.5 digeri 15.2
Stroke zaten hepsinde ayni.
dci orjinal turbo ile 150 hp olan araç varda, 150 hp olupta 10-15k turbosu dayanan araç yok.
dayanan var ise 10k dan fazla kesin sahibi bayramdan bayrama gaza yükleniyordur. :)
ancak motoru güzel motor. ayarı güzel yapıldığı sürece güzel güçleri kaldırır hybrid ile.
bi sitede 65 lik kangoonun sıkıştırma oranı 18.8
80 liğinde 18.8 yazıyo
15.7 dizel motora göre az değilmi sizcede ?
yakıtı nasıl bu dci ların? ben hala 0,27 lira yakıyorum ama şimdi bariz bir şekilde artacak gibi görğnğyor. km 4000deyim.