benim arabadaki yazılım açık değil ki..duman zaten fazla atmıyor.coolerdan sonra şaşırtıcı bir şekilde duman iyice azaldı.coolerdan sonra yazılımı güncelleyecektik hatta.ama orjinaline dönmek zorunda kaldık.
Printable View
Yurtdışındaki c2 vts hdi (1.6 110hp) modelini bize de getirselerdi neler yapılırdı kim bilir :(
Bende konuyu takipteyim aracı yeni aldım kendimi toparlıyım sizden proje çalıcam :)
bence egr ıptal olunca hıc bı performans katkısı saglamıyo :)
Ben kendi aracımda o farkı hissettim + hp vermesede gaz tepkisi bile farkediyor ve en azından kurumlanmayı bir nebze önlemiş oluyorsun :) en nihayetinde emisyonu dengelemek için emme manifolduna giden bir miktar egsoz gazını önlüyorsun bu bile rahatlatıcı.. işin basit mantığı ve çok kişi tarafından denenmişliği var ;)
pıskolojıktır o tamam kurumlanmanın fln onune gecıyosun orda bı sıkıntı yok ama +bı performans saglamyo helekı hıssedılır derecede performans hıc saglamaz egr ıptalı bence pıskolojıkmen etkılenmıssınız sız ;)
EGR Tam Gaz giderken zaten çalışmıyor. TAM kapalı yani.
Sadece rolantide ve gaza az basarken 2000-2500rpm altında iş yapar.
Yani max değerlere etkisi yok.
Egr kapalı olduğunda dahi bir miktar kaçak yapıyorsa, iptal edildiğinde fark olur. Onun harici Mehmet ustanında dediği gibi güçte değişiliklik olmuyor.
Bende zaten güçte değişiklik olduğunu iddia etmedim arkadaşlar, sadece alt devirlerin biraz daha rahatladığını kurumlanmayı önlediğinden bahsettim...
arkadaşlar bende intercooler montajı yapıcam. araç 1,4 hdi. fakat bir konuda kararsız kaldım. 1.6 hdi intercooleri mi takayım yoksa, 1.4 92 bg lik c3 intercooleri mi? aralarında 2,5 cm fark ediyor sadece almışken 1.6 almak daha mantıklı geliyor. çünkü yazın turboyuda büyütme planlarım var. ikisininde resmini ekliyorum;
1,6 hdi:
http://www.yorkshirevanbreakers.co.u...23126-full.jpg
1,4 hdi 92 bg c3:
http://imgsweb.ebuga.es/userfiles/1/...os/46912_m.jpg
Benimde merak ettiğim bir soru olmuş tecrübeli arkadaşlardan yorumları bekliyoruz
Hocam aracınız nedir 1.6 intercoolerının c2 nin paneline sığma ihtimali yok gibi tam oturuyor çünkü 1.4 coolerı. 1.6 daha byükse sığmaz daha fazla kesme biçme gerektirir. Ayrıca ben 1.4 coolerında hiç bir gaz tepkisinde gecikme vs yaşamadım ve chipsiz orj halde araç 1 boy ilerledi. Babamda 1.4 fiesta var abimle öncesi ve sonrasıkaç kere denedim. Ayrıca 1.4 8 v turbosu 0.9 bar basıyor ( kağıt üzerinde ) turbo büyütünce basıncda artacak dolayısı ile 1.4 coolerı buna dayanırmı bu tecrübeye dayanır. Bekleyip görelim tecrübelileri.
206 1.4 hdi varsayarsak hangi intercoolerı önerirsiniz_?
Atmosferik 50 hp , 1 barda ideal koşullarda 100 hp diye hesaplarsanız daha iyi bilgi olur sizin için :)