boruları dp yı fln nevzat abı yaptı sanırım :)guzel olmus su dynoya bı gır bakalım neler gorucegız :)
Printable View
boruları dp yı fln nevzat abı yaptı sanırım :)guzel olmus su dynoya bı gır bakalım neler gorucegız :)
bir güncelde benden borulara henüz polisaj yapılmadı ama araç rahatladı belirgin şekilde. özellikle boost gelirken tork artışı belirgin. ve gaz tepkisinde bozulma vs yok boostda geç gelmiyor. Şu an süper oldu turbodan coolera giren boru ateş gibi oluyor çıkışı hafif ılık.işe yarıyacağı kesin ;) sırada egzoz filtre chip var bakalım ne alıcağız.
http://i.hizliresim.com/4m89Lp.jpg
http://www.kirazcioglu.com/FB,43252,...ami-otosan.jpg
bunlar titremenizi alır arkadaşlar. Ford parçacılarında bol bol var.
Bu hortumların fiyatları nedir abi
Ben denedim hortumu araya biyere sokamiyoruz mesafe cok kisa ve agizlari cok genis
51lik ve 60lık 2 tip var. biri connect biri mondeo diye geçer.
20tl ile 50tl arasında değişir.
büzüldüğünde 10cm lik yere bile sığar
Ben 20 ye aldim 3 tane var evde kullanirim diye aldim evde kaldi. Benim montajda araya biyere sokabilme ihtimalim yokda tuzemen borulari uzun oldugu icin sokabilir. Fakat bende dedigin gbi bir titreme hssetmedim bi tek mars yaparken ve stop ederkrn oynuyor biraz zatrn geri kalan titrmeyi silikon hortumlat absorbe ediyor
bir güncelleme yapayım dynodan ölçtük cooler+ dp ile araç 94 hpden 104 hp ye 210 torktanda 240 torka çıktı.yalnız flanştan kaçak+ esneme olayı pek olmadığı için şimdilik silikon boru bulana kadar orjinal haline çevirdik.orjinal haline çevirmişkende sadece dp ile ne kadar güç aldığımızı ölçtük, o da 98 hp 218 te tork verdi.
bu arada c2 kaç kğ net?
benim ruhsatta 980kg yazıyor..
c2 1050-1100 kg arası biliyorum ama..240 tork baya bi canlandırıyor bu arada :) 16lık vts jantlarıyla 2 de sardı.şu boru işlerini halledene kadar orjinale devam :)
105 240 yeterli bana gore gidisini merak ettim:) bende haftasonu borularin polisaj isini halledip takicsm tekrar.
İyi gunler guzel guc alinmis tebrikler cooler kac litre acaba ?
o zmn şöyle dıyebılırmıyız..
hard yazılım + ıntercooler + downpıpe + komple duz = 104 hp 240 tork
hard yazılım + downpıpe + komple duz = 98 hp 218 tork
hard yazılım = 94 hp 210 tork
stock = 68 hp 150 tork
hard yazılım = 26 hp 60 tork
downpıpe + duz boru = 4 hp 8 tork
ıntercooler = 6 hp 22 tork
toplamda kazanılan guç, 36 hp 90 tork :) yarısından fazla guç gelmış araca :) dığer dızellerle denemek lazm..
Aracta intercooler olmadigi icin mi intercooler montajindan sonra bu kadar guc alinmis peki ? X marka orjinalinde intercooler olan bir dizelde durum nasil olur