Bende 206ya takmayı düşünüyorum, 207 coolerı ( 2 Litre), 206'nın paneline sığar mı tam emin değilim.
Yazılım ve kat iptali var.
Borulamayı uygun fiyatlı yapacak tavsiye yer var mı ?
![]()
Bende 206ya takmayı düşünüyorum, 207 coolerı ( 2 Litre), 206'nın paneline sığar mı tam emin değilim.
Yazılım ve kat iptali var.
Borulamayı uygun fiyatlı yapacak tavsiye yer var mı ?
![]()
Özgür böyle bişey buldum işine yarar belki c3 coolerı bu c2 ye taktıkları dün bahsetmiştim sana..
Ölçüleri elindeki cooler la bi kıyaslama yapabilirsin
Arkadaşlar merhabalar;
Hemen hemen 1 yıl oldu konuyu açalı ve özel sebeplerimden dolayı bir türlü hayata geçiremediğim intercooler projeme dün itibari ile start verdim
Dün, fotodaki ölçülerde bi cooler buldum ve aldım daha doğrusu çıkma olduğu için bakımı ve boyası yapılacak perşembe günü alıcam, o güne kadar hortum tesisatında gerekli malzemeleri toparlayıp montajını yapmayı planlıyorum ve akabinde yazılım güncellemesi tabiki..
Fotoğrafta yer alan şema DV6 (1.6 tdci fiesta) motorun cooler hortum şeması ve parça kodları var, uyduruk yapmak yerine orjinal boruları kullanmak istiyorum bu malzemeleri bulabileceğimiz bir parçacı yada çıkmacı tanıdığı olan varmıdır ?
(mavi ile çizili parçalar lazım sadece)
![]()
Zamanında zor bulunan bir parçayı bu firmadan bulmuştuk,belki siz de bulursunuz.
http://www.otocem.com.tr/index.php?M...ta&arac=fiesta
Benim 206 da klima var ve radyatorün sağına koyulamıyor , illaki tampona yada kaputa scoop yapılıp koyulacak. Şimdilik methanolle idare ediyorum. Ciddi bir fark oluyor.
Aracı bugün maslak dizayn egsoz savaş ustaya teslim ettim, kısmetse cumartesi bitmiş olacak fotoğrafları paylaşırım..
Dp + komple krom intercooler tesisatı yapılıyor ve sonrasında yazılım güncelleme.
Aracı bugün teslim aldım.
İntercooler 1.3 cdti yada albea olması lazım tam emin değilim, çıkma aldım.
Uzun olan turbo-intercooler arasındaki boruyu biraz ince tuttuk 42mm lik
İntercooler dan emmeye gelen kısa boru 45mm.
Yazılım güncellemesi henüz yaptırmadım, lag neredeyse yok denecek kadar az, tahminimce en az 10 hp aldım çünkü bariz hissediliyor fark.
Hafta içi yazılımı güncelleyeceğiz, detayları paylaşırım.
Borular ve downpipe maslak Dizayn Egsoz-Savaş usta da yapıldı, tekrardan ellerine sağlık.
Fotoğraflar;
![]()
Çok harcadım sadıkproje bayadır beklediği için gözümü kararttım 1 saat içinde karar verip soluğu maslakta aldım.
total maliyet 850 lirayı buldu herşey dahil
maşallah on numara olmuş işçilik
Özgür abi 207-c3 intercoolerlarına 250 lira civarı fiyat çekiyolar, ki 206nın önünde de yer yok dik cooler için. albea intercoolerı var fiyatı en uygun olanı o. yatay model. 100-150 lira arası fiyatı var. boyutları da 457x116x40
http://katalog.kaleoto.com.tr/Drawing/3031.jpg
bir de passat b5'in ufak kare intercoolerı var oda sığar büyük ihtimal.
http://img.bazarek.pl/397407/18428/3...b4e7e0885f.jpg
206'nın panelde cooler'ı dik konumlamak için yer var yanlız klima yüzünden takamıyorum ben, klimasız olsaydı cuk oturuyordu.
Takmak istedikten sonra kesmeye gerek yok, ön tarafa yatay pozisyonda daha ufak birşey takarım ama orjinal yerine olsaydı fazla uğraştırmadan bitecekti.
Peugeot 206 1.4 HD
Özgür bak bu linkteki 206 klimalı değilmi ?
Hemde orjinal yerine takmışlar![]()
Görmüştüm bunu, sanırım klimalı değil bu.
Cooler yerleşmesine yerleşir oraya bir şekilde ama tam çıkışların olduğu yere denk geliyor bu parça
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)