ş.içi 700kmde ışık yanıyorsa normal en az 70-80 daha gideri oluyor zaten sonrada, ben dibine kadar 800 km gidiyorum full şehir içi, sakin sert karma kullanımda
Printable View
ş.içi 700kmde ışık yanıyorsa normal en az 70-80 daha gideri oluyor zaten sonrada, ben dibine kadar 800 km gidiyorum full şehir içi, sakin sert karma kullanımda
4km git 4km gelde bende 1.4 TDI ile 10litre görüyorum kullanım tarzına göre.Bu kısa mesafeli tüketimler örnek teşkil etmez bence.
Aynu kullanim sartlarinda 1.3 puntom 5.5 6 1.5dci cliom 5 5.5 yakiyordu ayni guzergah isim evim arasi bu 10 11 leri goruyorum kesinlikle bu normal degil 4 usta gezdim kimse adamgibi incelemiyor.ustalar problem cozme isine yanasmiyor.gideceksin taktuk ariza belli olcak hatta ariza olmayacak baski dir tirigerdir falan filan net parasini alacak islere bakiyorlar cok yakiyor diyorum.normal diyolar yetkili servis dahil
Ben 1.6 hdi 110 ile 4.5 km okula gidiyorum 5 litre ortalama sabit , çok iyi o zaman :D 10 litre için ortalama sıfırladım , 3 tane birbirinden dik yokuş çıkıyorum eve gelirken tapa gaz çıktım 10.2 ortalama çıktı. Günlük kullanıp 9 10 yakmak cok cok fazla ya
Partikül Filtreli Otomobiller de Filtre temizliği(rejenerasyon) için de mazot kullanır sistem.. Kullanım stili ve/veya yakıt kalitesine bağlı olarak doluluk oranı %20 nin üzerinde gezen sistemlerde Çok sık rejenerasyon görülür, her rejenerasyon bir miktar motorinin heba edilmesi demek..
bazı 1.6 TDI ların fazla yakma sebebi budur.. Güncel yazılımlarla bu eşiği yükselttiler, biz maperlar dahada yükseltebiliyoruz hatta iptal edebiliyoruz..
aracına en az 1-2 sene daha bineceksen DPF iptali öneririm.
Bu arada 100k km ye gelen biçok 1.6 TDI ın EGR sistemleri komple değişti. Sorunlu bir EGR sistemi var ve valf fiyatı çok yüksek. Bununda yazılımsal iptali mümkün ve çok faydalı.. Kurum oluşumu duruyor motorda.. Bunu da öneririm..
Sabahları bazen yaklaşık 6 km gidiyoruz, yokuş çıkıyoruz. Motor tam ısınmıyor bile. 7.2 7.3 civarı yakıyor 1.6 TDI
Aracin 75 bin km de egr vanasi garantiden degismis
Arkadaslar bugun aydoganlar ozel servisinde yahya usta var herkes cok meteddi ona götürdüm arabayi.cihaza bagladi hicbir ariza kodu vermedi arac.sonra enjektör basinclarina bakti rolantide hepsi 780 li bi deger veriyordu birbirlerine cok yakinve duzgundegerlerdi.sagina soluna bakti dunledi.enjektorlerden olsa sabah sallantili calisir zor calisir falan dedi.yarim saat flan inceledi yok bisey bu arabada dedi.sen biraz daha takip et.yakit aldigin yeri degistir.sabah sogukken arabayi ozellikle dene sallama dengesiz calisma falan varmi bak dedi.bu sikayetler olursa tekrar gel dedi.yani anlayacagiz bi cözum bulamadik.aydinlikevler ostim gidis gelis ortalama yakitim 8.5 di bugunu sonunda.suan genel ortalama 400 km de ortalama hiz 35 ortalama yakit 8 litre.
Vitesdegisimlerim 2000 3000 devir arasinda yapiyorum agresif kullanmiyorum.yakiti total docolarda excellium dizel aliyorum.dopoya enjektör temizleyici carbon clean koydum motora motor silk koydum 9 lt den 8 lt geriledi.bu arada hicbir usta map sensoru oksijen sensöru gibi sensörleri temizlemeye yanasmiyor.bizula bilir ariza kodu verneyen seyi söküp balata spreyi sikmak mantikli degil diyorlar
Valla bir sıkıntı olmasa o kadar yakmaz bir yerde sıkıntı var. Aracınıza yazılım yaptırmayı deneyebilirsiniz bence belki normal değerlere hatta altına iner, yazılımsal bir sıkıntı da olabilir.
Bendede aynı sıkıntı mevcut. Araç 40k de 105 lik DSG Günlük 11km gidiş 11km dönüş ama yoğun trafikte kullanıyorum. 9,5 litrenin altına inmiyor. Yazılım ve DPF düşünüyorum yakın zamanda
umarım etkisi olur.
Yazilima dunya para istiyorlar...
aracınızda kesinlikle sorun olmalı. bu kadar yakması imkansız. ben çok yaktıracağım diye uğraşsam 9-10 litre yaktıramam heralde. kasıtlı düşük viteste 3-4k devirde seyretmediğim sürece 5 litrenin üzerine çıkmaz. hadi 5.5 olsun en fazla. yazılımsal bir problem olabilir. sensör olabilir ama mutlaka birşeyler yanlış.
Sensorler hata vermiyor.3 usta gezdim bi sikjnti yok diyolar vag cihazina baglayip hata kodlarina bakiyorlar birsey yok deyip gonderiyorlar sensorler cok pahali keyfi alip neyi degistirceksin onuda bilmiyorum
neden öyle düşündünüz? yakıta verdiğiniz para bir dünya etmiyormu uzun vadede yazılımın hem daha keyifli bir sürüş hemde daha düşük yakıt tüketimi olarak size dönmesi daha mantıklı değilmi?
almanyadan yazın dayım geldi uzun yoldan gelir gelmez bana ilk söylediği laf yeğenim su araca yazılım atalım, düşün artık aracıda v6 2.5 tdi a6 hem yakıtı düştü hemde araç çok daha keyifli hale geldi
Arkadaslar hava debimetresini söktüm kontak spreyiyle temizledim alt devirler baya canlandi.fazla kirli degildi.yagsiz kintak spreyi ile temiZledim.bugun ev is arasini 8 litre ile gittim 1 2 litre dusme oldu gibi.diger sensörlerin yerini bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim
ford conncet 1.8 lt, 90hp şehir içi 7.0, şehir dışı 6.0 litre civarıdır. 110 km üzeri çıkarsam yukselmektedir. şehir içi 9.0, şehir dışı 7.0 litre olmakta. focus 1.6 tdi karışık kullanım 5-5.5 litre dir. dizel pompa basınç müşürleri ve mazot pompasını kontrol ettir. enjektörlere baktır. düzelmezse beyin arızasıdır. gitmiyor diye gaza yükleniyorsan turbo basıncınada baktırman gerekebilir.
Acaba bilgisayar mı yanlış görüyor??
Bu veriler biglisayar verileri mi? Pompa ve yapılan km verilerimi?
Bu veriler bilgisayar erileri ancak alinan mozotlarda tastikliyor lamba yaninca 150 tl aliyorum 300 km sonra lamba yaniyor 50 kurus
Benim 1.6 tdi dsg şehir içi 5.0 -6.0 arası yakıyor genelde 5.4