User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
60 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: 1.6 tdi cok yakiyor ne yapmaliyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardes ben soker temizlerim aslinda sundi inip bakicam arabaya esim ise gitti geldi 4 gidir 4 gelis 8 km yol yapmis ortalama hizi25 km ortalama yakit 11.1 litre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar bu 1.6 tdi inin map sensöru nerde saatlerce aradim bulamadim hava debimetresi degil diger sensör yerinu bilen varmi

semsialtunbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ş.içi 700kmde ışık yanıyorsa normal en az 70-80 daha gideri oluyor zaten sonrada, ben dibine kadar 800 km gidiyorum full şehir içi, sakin sert karma kullanımda
    SM Spacers

http://www.facebook.com/smspacers

instagram: @smspacers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4km git 4km gelde bende 1.4 TDI ile 10litre görüyorum kullanım tarzına göre.Bu kısa mesafeli tüketimler örnek teşkil etmez bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynu kullanim sartlarinda 1.3 puntom 5.5 6 1.5dci cliom 5 5.5 yakiyordu ayni guzergah isim evim arasi bu 10 11 leri goruyorum kesinlikle bu normal degil 4 usta gezdim kimse adamgibi incelemiyor.ustalar problem cozme isine yanasmiyor.gideceksin taktuk ariza belli olcak hatta ariza olmayacak baski dir tirigerdir falan filan net parasini alacak islere bakiyorlar cok yakiyor diyorum.normal diyolar yetkili servis dahil

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 1.6 hdi 110 ile 4.5 km okula gidiyorum 5 litre ortalama sabit , çok iyi o zaman 10 litre için ortalama sıfırladım , 3 tane birbirinden dik yokuş çıkıyorum eve gelirken tapa gaz çıktım 10.2 ortalama çıktı. Günlük kullanıp 9 10 yakmak cok cok fazla ya
    -Fırat

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Partikül Filtreli Otomobiller de Filtre temizliği(rejenerasyon) için de mazot kullanır sistem.. Kullanım stili ve/veya yakıt kalitesine bağlı olarak doluluk oranı %20 nin üzerinde gezen sistemlerde Çok sık rejenerasyon görülür, her rejenerasyon bir miktar motorinin heba edilmesi demek..

bazı 1.6 TDI ların fazla yakma sebebi budur.. Güncel yazılımlarla bu eşiği yükselttiler, biz maperlar dahada yükseltebiliyoruz hatta iptal edebiliyoruz..

aracına en az 1-2 sene daha bineceksen DPF iptali öneririm.

Bu arada 100k km ye gelen biçok 1.6 TDI ın EGR sistemleri komple değişti. Sorunlu bir EGR sistemi var ve valf fiyatı çok yüksek. Bununda yazılımsal iptali mümkün ve çok faydalı.. Kurum oluşumu duruyor motorda.. Bunu da öneririm..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

enes28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabahları bazen yaklaşık 6 km gidiyoruz, yokuş çıkıyoruz. Motor tam ısınmıyor bile. 7.2 7.3 civarı yakıyor 1.6 TDI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracin 75 bin km de egr vanasi garantiden degismis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar bugun aydoganlar ozel servisinde yahya usta var herkes cok meteddi ona götürdüm arabayi.cihaza bagladi hicbir ariza kodu vermedi arac.sonra enjektör basinclarina bakti rolantide hepsi 780 li bi deger veriyordu birbirlerine cok yakinve duzgundegerlerdi.sagina soluna bakti dunledi.enjektorlerden olsa sabah sallantili calisir zor calisir falan dedi.yarim saat flan inceledi yok bisey bu arabada dedi.sen biraz daha takip et.yakit aldigin yeri degistir.sabah sogukken arabayi ozellikle dene sallama dengesiz calisma falan varmi bak dedi.bu sikayetler olursa tekrar gel dedi.yani anlayacagiz bi cözum bulamadik.aydinlikevler ostim gidis gelis ortalama yakitim 8.5 di bugunu sonunda.suan genel ortalama 400 km de ortalama hiz 35 ortalama yakit 8 litre.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vitesdegisimlerim 2000 3000 devir arasinda yapiyorum agresif kullanmiyorum.yakiti total docolarda excellium dizel aliyorum.dopoya enjektör temizleyici carbon clean koydum motora motor silk koydum 9 lt den 8 lt geriledi.bu arada hicbir usta map sensoru oksijen sensöru gibi sensörleri temizlemeye yanasmiyor.bizula bilir ariza kodu verneyen seyi söküp balata spreyi sikmak mantikli degil diyorlar

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Valla bir sıkıntı olmasa o kadar yakmaz bir yerde sıkıntı var. Aracınıza yazılım yaptırmayı deneyebilirsiniz bence belki normal değerlere hatta altına iner, yazılımsal bir sıkıntı da olabilir.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bendede aynı sıkıntı mevcut. Araç 40k de 105 lik DSG Günlük 11km gidiş 11km dönüş ama yoğun trafikte kullanıyorum. 9,5 litrenin altına inmiyor. Yazılım ve DPF düşünüyorum yakın zamanda
    umarım etkisi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazilima dunya para istiyorlar...

Boldenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracınızda kesinlikle sorun olmalı. bu kadar yakması imkansız. ben çok yaktıracağım diye uğraşsam 9-10 litre yaktıramam heralde. kasıtlı düşük viteste 3-4k devirde seyretmediğim sürece 5 litrenin üzerine çıkmaz. hadi 5.5 olsun en fazla. yazılımsal bir problem olabilir. sensör olabilir ama mutlaka birşeyler yanlış.
    Byte-R
    instagram: dogancglr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sensorler hata vermiyor.3 usta gezdim bi sikjnti yok diyolar vag cihazina baglayip hata kodlarina bakiyorlar birsey yok deyip gonderiyorlar sensorler cok pahali keyfi alip neyi degistirceksin onuda bilmiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maliilhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazilima dunya para istiyorlar...
    neden öyle düşündünüz? yakıta verdiğiniz para bir dünya etmiyormu uzun vadede yazılımın hem daha keyifli bir sürüş hemde daha düşük yakıt tüketimi olarak size dönmesi daha mantıklı değilmi?

almanyadan yazın dayım geldi uzun yoldan gelir gelmez bana ilk söylediği laf yeğenim su araca yazılım atalım, düşün artık aracıda v6 2.5 tdi a6 hem yakıtı düştü hemde araç çok daha keyifli hale geldi
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar hava debimetresini söktüm kontak spreyiyle temizledim alt devirler baya canlandi.fazla kirli degildi.yagsiz kintak spreyi ile temiZledim.bugun ev is arasini 8 litre ile gittim 1 2 litre dusme oldu gibi.diger sensörlerin yerini bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim

yacnut
    Misafir
    ford conncet 1.8 lt, 90hp şehir içi 7.0, şehir dışı 6.0 litre civarıdır. 110 km üzeri çıkarsam yukselmektedir. şehir içi 9.0, şehir dışı 7.0 litre olmakta. focus 1.6 tdi karışık kullanım 5-5.5 litre dir. dizel pompa basınç müşürleri ve mazot pompasını kontrol ettir. enjektörlere baktır. düzelmezse beyin arızasıdır. gitmiyor diye gaza yükleniyorsan turbo basıncınada baktırman gerekebilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)