User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
52 sonuçtan 39 ile 52 arası

Konu: 320d 184hp İntercooler Seçimi ??

AlpEren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Işık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Connecting site...

Bak bu ilanda da m performance power kit nelerden oluşuyor gösteriyor, ben olsam sadece intercooler yerine orijinal performance kitini tercih ederdim.
    Abi hiç gerek yok cooler 1000 lira servis fiyatı, fan da gene makul fiyata temin edebilirim. Orda para eden tek şey beyin ki ihtiyacım yok abi yazılımımdan çok memnunum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inşallah herşey istediğin gibi olur. Bende bi ara e90 için bakmıştım, forumlarda araştırmıştım. Bazıları intercooler iyi olur bazısı ise yazılım yap yeter dediler. Forumda araştırmalara dayanarak seninde belirttiğin gibi 330d intercooler ve 330 enjector ve yazılımıda biraz açtırman yeterli olacak diye düşünüyorum. Turbo olayına da bakınmıştım ancak o konu hakkında bir fikir edinememiştim.

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 35AR5226 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abicim ben arabamı kendi kapımın önğünde yapıyorum intercooler ından ıvırına zıvırına kadar yaptırmıyorum yani ve otomotiv teknikeriyim bu iştende kendi capımızda anlıyoruz sadece methanolle olcak iş değil zaten ama tamamlayabilir methanol kit. 5 bin km binmek değil bizim amacımız 60 bindir bu dediklerin ve extrası var ve bir kere yolda vırakmadı yazılımlı 3.20 d de dragta 1 boy geciyo yani eksiklerimle inşallah dahada iyi yürücez. benim amacım hızlı araba alıp hızlandırmak değil yavaş aracı hızlandırmak böyle tatmin oluyorum hızlı araçları gecerek veya üzerek . beni dalga gecerek konuşmanız üzdü yani
    Meth kit yerine nos düşünmez düşünmez misin? Birde 350tlye kimde var meth kit alayım arabaya da dursun canım sıkılırsa açarım belki.
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkoral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inşallah herşey istediğin gibi olur. Bende bi ara e90 için bakmıştım, forumlarda araştırmıştım. Bazıları intercooler iyi olur bazısı ise yazılım yap yeter dediler. Forumda araştırmalara dayanarak seninde belirttiğin gibi 330d intercooler ve 330 enjector ve yazılımıda biraz açtırman yeterli olacak diye düşünüyorum. Turbo olayına da bakınmıştım ancak o konu hakkında bir fikir edinememiştim.
    Manuel olsa daha rahat olur ancak 2260 turbo ile 300hp ler mümkün diyorlar ama risk bana göre high flow cat da siparış ettim heralde coolerla beraber 250 hp olur diye dusunuyorum..

35AR5226 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jeandan-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Meth kit yerine nos düşünmez düşünmez misin? Birde 350tlye kimde var meth kit alayım arabaya da dursun canım sıkılırsa açarım belki.
    türk üretimi Connecting site... havale ile 350 tl
    nos un zararı daha fazla stock motorda sıkıntı
    1.5 dci AR Kangoo ..DSG Burak..

Facebook; Burak İrem canoğlu

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İntercooler neye göre büyütülüyor ? Çok merak ettim. Bunun litresi falan varmış fakat dış hacim yazıyordu. Duvarları silince kaç lt gerekiyor . İçine su doldurup bakıcam.

Ayrıca , modifiyenin amacı araçları hızlandırıp üst seviye kendinden güçlü arabalarla yarışmak değil midir ? Hız ivmelenmeyi arttırmak değil midir ?
    Burak kardeşimin arabasıda gayet iyi yürüyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=Aki6uZVyjS8

Paranın satın alabildikleri ile modifiye yapıyoruz. Sıfırdan motor üretmiyoruz. Tartışması bile lüzümsuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AlpEren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Manuel olsa daha rahat olur ancak 2260 turbo ile 300hp ler mümkün diyorlar ama risk bana göre high flow cat da siparış ettim heralde coolerla beraber 250 hp olur diye dusunuyorum..
    sizinde dediğiniz gibi 250 hp civarı olur ancak, o şanzuman dayanırmı onu bilemem. Biz çünkü arkadaşımın 320d için görüştüğümüzde Özgün abi 250 ye kadar kaldırır demişti. Ben öyle hatırlıyorum.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stok bır 320 d için cooler ihtiyacı nedendır? ne gereği varki?
    bir arkadaş yazmış araç şişmez iyi olur diye. iyide arabada ne buyuk turbo var ne başka bişi. bmw stok bmw için cooler mı hesaplayamamış ?

Işık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW kendi power kitlerinde de intercooler, fan ve beyin ekliyor.
    En üstteki postta link olarak var, arkadaşın aracında yazılım da varmış.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece yazilim varsa bile cooler yinede bukadar gereklimi? Oem coolermi cok kucuk

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben M performance kiti taktırıp üzerine yazılım yaptıran ve sonucunda 280 hp dyno verisi gördüm 320d de. Şu aralar %30 indirim kampanyası var. Yaklaşık 3500 tl gibi beyin fan ve 335d intrcooleri alabilirsiniz bmw den. Sonrasında isterseniz yazılım yaptırıp daha güçlendirebilirsiniz. Yazılım varsa cooler ve fan iyidir. Aksi halde sıcak bölgelerde çok sıkıştırırsanız safe moda alabiliyor araçlar maalesef.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barisy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben M performance kiti taktırıp üzerine yazılım yaptıran ve sonucunda 280 hp dyno verisi gördüm 320d de. Şu aralar %30 indirim kampanyası var. Yaklaşık 3500 tl gibi beyin fan ve 335d intrcooleri alabilirsiniz bmw den. Sonrasında isterseniz yazılım yaptırıp daha güçlendirebilirsiniz. Yazılım varsa cooler ve fan iyidir. Aksi halde sıcak bölgelerde çok sıkıştırırsanız safe moda alabiliyor araçlar maalesef.
    O dyno verileri bana göre sütçü beygiri, m performance kitinden çıkan cooler 330d nin gene yetersiz kalıyor..

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AlpEren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O dyno verileri bana göre sütçü beygiri, m performance kitinden çıkan cooler 330d nin gene yetersiz kalıyor..
    Konu sonuca bağlanmamış. Taktırdınız mı cooleri memnun kaldınız mı?

Ben de bu ara yazılım ve cooler düşünüyorum. Sadece yazılım yaptıran bir arkadaşım vardı, araç harika gidiyordu gerçekten ama 220 geçerken gaz kesilip araç korumaya alıyordu. Ayrıca şanzımanda 2 den 3 e geçiş sıkıntılı oluyordu biraz. Araştırma sonucu aracın aşırı Isınma uyarısı verip koruma moduna geçtiğini tespit ettiler. Kısaca orijinale geri döndü.

Ben de yazılımı yaptırırken hem şanzımanın sınırlarını aşmadan ( bildiğim kadarı ile zf6 450nm kadar dayanıyor. ) iyi bir yazılım yaptırıp Isınma sorununu da intercooler ile çözmeyi düşünüyorum.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hangi cooler ? Ne Kadara mal oldu? Kaç hp vs .
    Teşekkürler şimdiden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Methanol, water injection gibi uygulamalar yuksek hp'li, performansi arttirilmis dizellerde egt'yi dusurmek icin kullanilan yaygin birsey. Arkadas yardim amacli soylemis demediginiz kalmamis. Yazik bence, techturkeyde bazi insanlar, ogrenmeye daha acik olmalilar. Ayrica bilginize sunarim, egt dizelde pek onemli birseydir, performansi, turbo ve motor sagligini etkileyen en enemli unsurlardan birisi. Amerikadaki 1000hp+ cummins, powerstroke gibi uygulamalar bakarsaniz cogunda water injection gibi cesitli alternatif sogutma yollarinin kullanildigini gorursunuz. Ayrica Black Smoke Racing w123 kasasinda (600 hp om606) water injection kullanmistir ki egt yi dusursun. Kisacasi uzun sureli performansli kullanimda, eger aracininz performance olarak gelistirilmis ise (buyuk turbo olur, yazilim olur) methanol veya water injection kullanmanizda fayda var. Haa iki basip egt yukseldimi kenara cekicem diyosaniz o zaman gerek yok.( tabi bunlar ekstrem ornekler, bu konudaki bmwde olacagini hic zannetmem)... Asil konuya gelirsekte, pahali olsada bence forge intercoolerin alinmasi akillica olur cunku hem tatminkar performansi hemde, araci satarken ya da araci orjinale cevirdiginizde elinizde kalicak ikinci el parcanin kolay satilmasi acisindan daha avantajli olur.

35AR5226'' seni de tebrik eder projene basarilar dilerim, keske benimde kendi aracimi yapicak altyapi ve bilgim olsa...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)