Arkadaşlar arabayı dün servisten çıkardım. Sorun eski turbonun emme manifoltuna turbo ve intercooler hortumuna verdiği yağmış. Dün benzinle adam akıllı temizlettik. Duman vs hiç bişey yok saat gibi çalışıyor. Sadece partekül filtrem dolmuş. hafta sonu temizlettip yazılım işini halledicem. Bakalım büyük paller ile nasıl bir güç alacağım...
Verdiğiniz cevaplar ve zaman ayırdğınız için teşekler dostlar..
bence partikülü temizletmeyin iptal edin.2 ay sonra tekrar dolcak ve temızlemek ıcın de bir ton para isticekler.
..
Yazılım sonrasını merak ediyorum. 18d 'nin 20d ile farkı sanırım turbo ve enjektör diye biliyorum(emın değilim). Yazılımla 180hpler gelecektir diye umuyorum. Sorunsuz binmeniz dileğiyle.
evet 320d ile turbo ve enjektor farkları var..hatta 3.30d turbo enjektor ıntercollerla çok iyi oluyormus fakat 10.000tl cepten çıkması demek...eksi megachips yazılımla dynoda 176 bg(soft) cıkmıstı şimdi yeni turbo ile 200+ alacağımı düşünüyorum parteklü yazılımla ıptal ettiğim zaman mekanik olarak dpf yi iptal etmeme gerek yok mu.. Dün akşam yazılım yapan bir firmayla konuştum partekülü temizlettir yazılımla iptal edelim dedi. Ben siyah duman olayına karşıyım eğer siyah duman olacaksa ayda 1 olsada temizlettiririm
![]()
bugün pdf'nin içini boşalttırdım ve yazılımsal olarak iptal ettirdim yazılımı ecufast yaptı araba çok çok iyi oldu belki biraz daha yazılımı açabilirim. Tork 400nm fazlasını geçmeyip beygir olarak yükseltmem mümkün mü acaba..biraz daha kurcalatmam gerekiyor.yakında dyno verilerisini ve video paylaşıcam
Muayene de de vah vah dersiniz naptim ben icini bosaltip da keske sokup dpf siz kullanip muayene zamani taksaydim dersiniz.
İçini boşalttırdığınızda, muayenede ki yetkili dpf'ye dışardan vurunca içi boş metal sesi alırsa bırakabiliyor, haberiniz olsun.Aynı şey kat içinde geçerli. İçi boş metal sesi teneke sesi geliyorsa bırakabilir. Dpf fiyatlarıda hiç makul değildir. Daha önce çok defa örneklerini gördük-okuduk.150tl demişsiniz.Dpfyi yerinden söktürüp 50tl'ye dpf nin çıktığı yerine boru kaynatabilirdiniz. Hem 100 lira ucuza gelirdi,hemde muayene zamanı 20dkda geri taktırır,geçer mi geçmez mi diye kuşkuya mahal bırakmazdınız.
Turbom arıza yaptı. dpfye yağ kaçırmıştı araba gitmiyordu bile... ya temizlettirip çıkartıp dediğiniz gibi boru kaynatcaktım muaynede tekrar takacktım.yada şimdiki gibi boyle 1 saatte kurtulacaktım dpfden. Dediğiniz çok meşakatli geldi düşünmedim değil..maynem yeni 2 sene sonra bakıcaz çaresine. Yaptırdığım yer geçersin dedi muayneden geçemezsem bulcaz bir kılıfını...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)