Sadik 2k da full boost mu bekliyorsun o hacimle hibrit turboyla. Ben 2800 de full boost yapiyorum rolantiden itibaren basinc var. Kurcalama fazla yazilim yap once bir![]()
Sadik 2k da full boost mu bekliyorsun o hacimle hibrit turboyla. Ben 2800 de full boost yapiyorum rolantiden itibaren basinc var. Kurcalama fazla yazilim yap once bir![]()
vakum çeker itmez..
bana 1.6 hdi 90 hp, turbosunun eksoz tarafındaki tahliye kapağının iterek dışa doğru değil, çekerek içe doğru açıldığını göster dediğini kabul edeyim.
VNT ler vakum uygulayarak basınç oluşturur, vakumu azaltırsa basınç düşecektir, gaza tam basarsın basınç oluşması için VNT ye vakum uygular valf, basınç istenen değere ulaşıncada vakumu keser, böylece VNT kapanır, basınç sabit kalır.
Sen şimdi ne yaptın: basınç belli bir değere ulaşınca VNT ye vakum uygulayacak halde bağlantı yaptın, yani basınç oluşana kadar, VNT vakum görmeyecek...
tamamda VNT ye vakum vermezsen, kulakçıklar kapalı konumda kalır, basınç hızla oluşamazki! basınç oluşmayınca sinyal gitmez valfe, kısır döngü!
sen turbon hızlı dolsun istiyorsan, solenoid valfi devreden çıkar, VNT ye direk bağla vakumu, bak gör neler oluyor, ama basıncı kontrol edemeyeceğin için muhtemelen overboost olmaktan arabayı kullanamazsın..
sözün özü: wastegate li turbo için programlanmış beyin ile VNT kontrol edemezsin.
Öyle olsaydı, bugün herkez benzinli turbo motorlu araçta VNT turbo kullanıyor olurdu.
bildiğim kadarı ile vnt nin benzinli araçlarda kullanılmama sebebi bu değil yanlız.
egt yüzünden vnt dayanmıyor benzinli araçta.
hatta yine bu nedenle diesel turbosu da benzinlide pek dayanmıyor egt yüzünden.
If you have no LAG, you have no turbo..
Dizelde vakum mu var da vakumla çalışan VNT veya wastegate olsun?
Sadece fren için vakum ihtiyacını karşılayan devirle sabit artan oranlı vakum pompasının ürettiği vakum var o kadar...
VNT, wastegate vs bilimum turbo mekanik kontrollörleri basınçla çalışır.
Geç gelme mevzusunda da; o hacimle o turboyu hangi devirde doldurmayı hedefliyorsunuz?
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Vnt vakum la calisir kesinlikle. Kaynagi vakum pompasi tabiki.
Vnt basinc yokken gaza basinca hareket etmesi lazim basinc olusturmasi icin kanatcik acisini degistirmeli.. Bu nedenle basincla calisan vnt olamaz.
Wastegate sadece basinci kontrol eder bu nedenle manifold basinci gormesi yeterlidir.
WG li fakat oda vakumla çalışıyor fren hattından gelen n75 valfi mi n57 valfi midir nedir ordan. Turbo 3250 de geliyordu 2.7 bar basıyordu . Bende o kadar basmasın diye basınç hortumuna giden yer gibi bir yuva daha açtım atmosfere basınçlı havayı tahliye ettiriyorum . Nispeten erken doluyor.
Hazır konu burdayken soruyum yazılımlı 1.6 90 ' lık hdi kullanıyorum 4. ve 5. viteslerimde aracım korumaya alıyor kendini fazla basınçtan , wg ' den kıstırmak istemiyorum o zaman yazılımın bi manası olmuyo , map sensörünü yanıltıcı devreyi kullandığım zamanda gelen basınca göre yeterli yakıt gitmeyeceğinden kırabilirsin diyolar.
Yani net çözüm olarak ne yapmam gerekiyo ,enjektöleri büyütmek fln mı veya turboyu hybrid yapıp yazılımı güncellettirmekmi ?
Hoop şöyle söylüyorum ,Bendede aynı sorun vardı taki Özgün abi arabamı yazana kadar.
@Jeaden-R seni dinliyorum ve turbonun hortumunu söküyorum. Kaputa scoop açıp 2.5 litrelik kale intercooler koyuyorum , sonra beyini yazılımcıya gönderip yazdırdıktan sonrada cayur cuyur gezerim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)