User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
59 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: turbo dizel icin en iyi yağ onerisi

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ozaman tam sentetik olsun marka bize kalmış ! Ama 5-30 yada 5-40 mıdır ?
    abi castrol edge 5/40 tam sentetik kullanacaz
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100... km yi geçmiş dizellere pek 5.30 değilde 10.40 tavsiye ediyorlar bu konidaki düşünceler nekadar dogru ?
    Arac yag eksiltmiyorsa ve ona ragmen kalin viskoziteye gecis yapiliyorsa, yanlis bir dusunce.

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bLackModeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi castrol edge 5/40 tam sentetik kullanacaz
    Doğrudur başkan. Ama kendini usta sananlara ne diyem sanayilerdeki tok dizel araç 100... km yi geçmişse 10-40 ideal aşşası olmaz falan .
    Ozaman ilaç tam sentetik 5-40
    artık corc-i zamanı cdti

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka bilmiyorsanız, takip ettiğiniz, tercih ettiğiniz bir marka yoksa, castrol/mobil vs gibi genel geçer markaların tam sentetik 5w40 veya bulunduğunuz iklim şartlarına göre tam sentetik 5w30'unu kullanabilirsiniz.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arac yag eksiltmiyorsa ve ona ragmen kalin viskoziteye gecis yapiliyorsa, yanlis bir dusunce.
    Yağ eksiltme yok ama ilk ve uzun yıllar sade ve sıradan binen ikinci sahibi ne kullandı bilmiyorum.bu sorun olmaz demi yani daha önce daha farklı bir yağ konulduysa şimdi 5-40 tam sentetik kallanmamizda bi sakınca olmaz sanırım?
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marka bilmiyorsanız, takip ettiğiniz, tercih ettiğiniz bir marka yoksa, castrol/mobil vs gibi genel geçer markaların tam sentetik 5w40 veya bulunduğunuz iklim şartlarına göre tam sentetik 5w30'unu kullanabilirsiniz.
    İç Anadolunun göbeği aksaray ve Çevre illerde kullanılmak üzere 5-40 tercih edelim ozaman
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ eksiltme yok ama ilk ve uzun yıllar sade ve sıradan binen ikinci sahibi ne kullandı bilmiyorum.bu sorun olmaz demi yani daha önce daha farklı bir yağ konulduysa şimdi 5-40 tam sentetik kallanmamizda bi sakınca olmaz sanırım?
    Bir problem olmaz, yakit ekonomisi konusunda 5w30 a gore daha kotu sonuclar alabilirsiniz, ufakta olsa.

Fakat normalde 5w30 ile eksiltmiyosa, 5w30 kullanirdim ben olsam eger gunluk kullanilan ve yag eksiltmeyen bir arabaysa. Bosuna kalin yag koymanin anlami yok.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Şöyle bir soru yönelteyim ben de o zaman.

Servis 10w40 koyuyor, sıfırdan beri bizde araç 116 bin civarında km. Son 10 bin km dir yazılımlı.

100k bakımda 15w40 koymuşlardı hatta, ben 5w30 a dönsem sıkıntı yaşar mıyım acaba? Eksiltme yok araçta. Ve yıllık olarak bakıma giriyoruz, zaten km doluyor, 9-10 binde bir serviste yerimiz hazır diyelim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Servis 10w40 koyuyor, sıfırdan beri bizde araç 116 bin civarında km. Son 10 bin km dir yazılımlı.

100k bakımda 15w40 koymuşlardı hatta, ben 5w30 a dönsem sıkıntı yaşar mıyım acaba? Eksiltme yok araçta. Ve yıllık olarak bakıma giriyoruz, zaten km doluyor, 9-10 binde bir serviste yerimiz hazır diyelim.
    Leventcim aracin kullanici kilavuzunda onerilen viskoziteler ne biliyor musun?

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Benzer bir değişikliği 1.4 hdi aracımızda yapmıştık,memnun kalmadık.110 bine kadar 10w40 kullandık,o bakımda 5w30 koyuldu.Aracımız ara ara duman attı.Sonra 10w40'a döndük bir sorun yok.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

110bin km falan 5 40 elf koydu servis 10 bin castrol edge td 5 40 koydum 30 bindir mobil 1 esp 5 30 götürüorm bakımlarda bi sıkıntı yaşamadım aksine daha az yağ eksiltiyo araba

R.S.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dpf ye uygun yağ kullanın tavsiyesi gelmiş tam olarak nasıl bi uygunluk bu ? Bu filtreye yakıt püskürülup kurumlar yakılmıyor mu bağlantıyı tam çözemedim birde yeri gelmişken benim arabada hiç rejenerasyon uyarısı çıkmadı şuan 8 bin km de gizlice yapıyorda haberim mi olmuyor acaba aldığımdan beri shell nitro kullanıyorum son olarak bu dpf tam olarak yakabiliyormu içindeki kurumu

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İç Anadolunun göbeği aksaray ve Çevre illerde kullanılmak üzere 5-40 tercih edelim ozaman
    benım yagcı var o adamda ne arasan var yanıma gel yag bakımı yapacagın zaman
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.S.C Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dpf ye uygun yağ kullanın tavsiyesi gelmiş tam olarak nasıl bi uygunluk bu ? Bu filtreye yakıt püskürülup kurumlar yakılmıyor mu bağlantıyı tam çözemedim birde yeri gelmişken benim arabada hiç rejenerasyon uyarısı çıkmadı şuan 8 bin km de gizlice yapıyorda haberim mi olmuyor acaba aldığımdan beri shell nitro kullanıyorum son olarak bu dpf tam olarak yakabiliyormu içindeki kurumu
    DPF ye uygun motor yaglarinin icerisinde daha az oranda, sulfatli kul, sulfur ve fosfor bulunur. Bu maddeler yagin icerisinde ne kadar az ise, katalitik konvertor ya da dpf o kadar daha gec tikanir(uzun vadede tabi ki). Bir diger adi da Low SAPS olarak gecer.

Aldiginiz motor yaginin arkasinda ACEA C3 sertifikasi varsa, DPF icin uygundur.

R.S.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen bakıma gittiğimde dikkat ettim 5w30 castrol koydular ama özel bi yağ olduğunu sadece servislere özel bi seri kullandıklarını söylediler nitekim bulamadım aynı uzatıda servis kağıdında yazıyor bi ara güncellerim dpf ne sürede doluyor acaba kullandığım yakıt biraz daha temizleyici madde içeriyor neredeyse şehir dışı hiç yapmadım hep kısa mesafeler ama hiç dpf kendini temizlemedı mi acaba bmw lerde uyarı veriyor mu merak ettim cevap için teşekkürler garanti bitince dikkat edeceğim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Dou ile konuştuk bayağı 0w40 deneyeceğim bir sonraki değişimde.

Araç normal koşullarda daha çabuk ısınması öncelikli benim için, çünkü günlük kullanım mesafesi kontak aç - kapat mesafesi yani, yürüyerek 7dk sürüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslinda kisa mesafe kullandigin icin 0w30 ya da 5w30 da olur sana ama aracinda yazilim oldugu icin 0w40 daha iyi uzun yolda gazlarsin vs

FK.Sub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dou ile konuştuk bayağı 0w40 deneyeceğim bir sonraki değişimde.

Araç normal koşullarda daha çabuk ısınması öncelikli benim için, çünkü günlük kullanım mesafesi kontak aç - kapat mesafesi yani, yürüyerek 7dk sürüyor
    mobil 1 in 0w 40 ı 5w 30 dan önce koymuştum aracıma sıkıştırarak kullandığım için 105 bindeydi sanırım herhangi bir yağ eksiltme, yağ yakma gibi bir durum söz konusu olmamıştı ancak sesli çalışıyordu sanki 5w30 a göre.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı R.S.C Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen bakıma gittiğimde dikkat ettim 5w30 castrol koydular ama özel bi yağ olduğunu sadece servislere özel bi seri kullandıklarını söylediler nitekim bulamadım aynı uzatıda servis kağıdında yazıyor bi ara güncellerim dpf ne sürede doluyor acaba kullandığım yakıt biraz daha temizleyici madde içeriyor neredeyse şehir dışı hiç yapmadım hep kısa mesafeler ama hiç dpf kendini temizlemedı mi acaba bmw lerde uyarı veriyor mu merak ettim cevap için teşekkürler garanti bitince dikkat edeceğim
    Sinan, benzinli arabada partikül filtresi ne alakası var? Ben benzinli biliyorum senin arabayı.

Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslinda kisa mesafe kullandigin icin 0w30 ya da 5w30 da olur sana ama aracinda yazilim oldugu icin 0w40 daha iyi uzun yolda gazlarsin vs
    Ya aynen işte, sürekli kısa mesafe de olsa ara sıra top end bizim de hakkımız

Alıntı FK.Sub Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mobil 1 in 0w 40 ı 5w 30 dan önce koymuştum aracıma sıkıştırarak kullandığım için 105 bindeydi sanırım herhangi bir yağ eksiltme, yağ yakma gibi bir durum söz konusu olmamıştı ancak sesli çalışıyordu sanki 5w30 a göre.
    Teşekkürler bakalım deneyip görücez, 10w40 var şuan üzerinde servisin koyduğu. Onunla benzer çalışır diye tahmin ediyorum ses bazında.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler