User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 20 ile 33 arası

Konu: Turbo Sesi ve Surge Sesi

ozoozo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum egzoz contan gidik olabilir , vnt kanatçıkların ömrünü tamamlamış olabilir . Emme borularında bir yerde delik yırtık olabilir , kaçak olabilir yani. Bu sesi bende yaşadım , eğer gaz kelebeği varsa aracında anti runaway için , bu tam olarak çalışmıyordur , sürge yaptırıyordur. Aynı sorunları bende yaşadım.
    İllaki surge diyorsan emme hortumlarını bir kontrol ettir.
    Bovada 700 lira verme al bir tane selenoid kocaman , pedala basmadığında açık kalsın pedala bastığında kapansın . dizelde bov elektronik olarak çalışıyor zaten.
    Açıkcası ustayla denediğimiz de hortum,kaçak vs olabilir mi dedim yok bu ses egsoz pallerinden geliyor dedi , hortum falan değil dedi. Surge içinde motor havayı ememiyor tarzında bir şey dedi unuttum onun içinde bov lazım dedi dizellere uygun yapıyorlar ama maliyetli dedi. Yani usta tamir takımı+ egsoz palleri değişimine 500 lira fiyst verdi turbo sökümü falanda dahil. Sesin kesileceğini , turbonunda daha iyi çalışacağını söyledi.

Bov olayına gelirsekte hks replika,selonoid,tornacıda iş ve switch vs 700 dedi banada çok geldi aslında işin tamamı işçilik.

Bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim.
    ABO TRADING
    STR

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozoozo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıkcası ustayla denediğimiz de hortum,kaçak vs olabilir mi dedim yok bu ses egsoz pallerinden geliyor dedi , hortum falan değil dedi. Surge içinde motor havayı ememiyor tarzında bir şey dedi unuttum onun içinde bov lazım dedi dizellere uygun yapıyorlar ama maliyetli dedi. Yani usta tamir takımı+ egsoz palleri değişimine 500 lira fiyst verdi turbo sökümü falanda dahil. Sesin kesileceğini , turbonunda daha iyi çalışacağını söyledi.

Bov olayına gelirsekte hks replika,selonoid,tornacıda iş ve switch vs 700 dedi banada çok geldi aslında işin tamamı işçilik.

Bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Bov ne biliyor musun ? Vakumla açılan bir vana , ee senin arabanda vakumu westinghouse sağlıyor , sen direk oraya bir vana koy istediğinde aç kapat en temizi
    Oda caf cuf ses çıkartıyor , derme çatma tuning olacak ama bu iş böyle. Ayrıca dostum dediğim kelebeğede bir baktır . Benim canım yandı bu işlerden . İlla alıcam diyorsan dene bak gör. Videonu bekliyorum.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ses artana kadar binin,cok arttigi zaman ise takie kiti
    Su an icin cok sorun edilecek bir ses yok bence,varmi var evet ama aciliyeti olan birsey degil.15-20k rahat yapmasi lazim bu sekilde

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keske direk 1749 yaksaydınız... Kurcalanmıs turbo hep riskli, çıkan ses surge değil en azından video ya çektiğiniz kısım. kulanım sırasında gaza oturduğunuzda viii diye bagrınıyorsa kesinlikle turboyu tekrar gösterin durduğunuz yerede araca yük bindirmeden turboyu fazla kullanmadığınız için seslerde çok belirgin olmuyor.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bu ses çok videoda bile acaip net bi sıkıntı olduğu belli taktığınız turbo çıkmamıydı 0 mı aldınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar video da surge sesi falan yok zaten farklı farklı 2 soru var , video da sadece bu sesin normal olup olmadığını soruyorum.

Turboyu çıkma aldım ancak alırken ustaya götürdüğümde çok güzel ve 0 a yakın olduğunu söyledi. Zaten aldığımda bu kadar belirgin bir ıslık yoktu sanırım surge comp. tan dolayı git gide arttı,artacakta bu sesin hararet görmeden dolayı olduğunu dediğim gibi egsoz pallerinin ve tamir takımının değişmesiyle gideceğini söyledi.

Demek istediğim şu ki bu ses ile devam edilir mi ? Yani acil müdahele gerektiren bir şey mi yoksa biraz daha böyle devam edebilirmiyim , önceliğim surge kesmek.
    ABO TRADING
    STR

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bende merak ettim şimdi arkadaşımın 2011 makyajsız olan captivada(tamamen standart ve 28binde ) bu senin videodakinin aynı sesini yapıyor hatta yükte yokuş falan cıkarken gayet bariz sekilde artıyor duyuluyor içerden. 2-3 kişi normal falan dedi ama bende senin gibi nasıl normal bu diye bakıyorum
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende merak ettim şimdi arkadaşımın 2011 makyajsız olan captivada(tamamen standart ve 28binde ) bu senin videodakinin aynı sesini yapıyor hatta yükte yokuş falan cıkarken gayet bariz sekilde artıyor duyuluyor içerden. 2-3 kişi normal falan dedi ama bende senin gibi nasıl normal bu diye bakıyorum

Açıkcası kim dinlese evet ses var ama devam et bir sorun olmaz diyor. Ciddi de bir basınç var ortada ancak hepsinden önce surge olayına çözüm bulmam gerek onun içinde sessiz olsun istiyorum sanırım dumpvalve olacak onuda ankarada yapabilecek neresi var acaba , bov a 700 istediler hemde çuf çuf gezmek istemiyorum. Surge olayını çözdükten sonra ses artana kadar kullanırım iyice rahatsız etmeye başladışında tamire veririm diye düşünüyorum.
    ABO TRADING
    STR

Ko®ay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O değilde şu peak attırma olayını biri bana çok kısa bi anlatıversin cahilliğime verin turbo boost göstergem var ama hiç peak ışığı yanmadı,tam olarak olay nedir

Amazing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ko®ay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O değilde şu peak attırma olayını biri bana çok kısa bi anlatıversin cahilliğime verin turbo boost göstergem var ama hiç peak ışığı yanmadı,tam olarak olay nedir
    peak olayını eger defi kullanıyorsan peak ayarını kendin yapıyorsun. Yani tapa bastıgında örnegin 1.5 peak(Turbo tam güc zirve veriyor) snra Devir bandına göre düşüş uyguluyor stabil 1.3 1.2 basınc yürüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=11owBhkqgC0

burdan benim boost saatini takip et bak peak verip düşüyor.

Olay bu
    Z20LET POWER!
    PR MOTORSPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizele göre dv nasıl temin edebilirim yada uğraşlımıdır yapan veya bilgisi olan var mı ? Surge ü kesip daha sonra turbodaki sesi kesme planım var ancak surge olayını bovla çuf çuf kesmek istemiyorum haliyle dv ile sessiz şekilde o basıncı turbo emmesine verip böylece surge comp. u keseriz diye düşünüyorum. Var mı bilgisi olan veya Ankarada önerebileceğiniz birisi.
    ABO TRADING
    STR

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özdemir hatırlarsan orjinal turbomda bile bu sesin bir benzeri geliyordu zırıltı gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özdemir hatırlarsan orjinal turbomda bile bu sesin bir benzeri geliyordu zırıltı gibi
    Kardeşim doğru diyorsun zaten herkes bir şey diyor en son Mehmet abi gazihan ile konuştum oda bunun bir problem olmadığını söyledi keza Utku abide normal olduğunu söyledi. Artık çokta kasmaya gerek yok gittiği yere kadar böyle devam edicem , millet surge sesi için çırpınıyor ama bu pallerin en büyük düşmanı ancak onuda koy verdim çaf çuf apaçi gibi gezmek istemiyorum bov takıpta. Zaten yaza doğru 1749 takma niyetim var o zaman adam gibi girişirim. Aslında korkum pallerin kırılıp kopup motor bloğuna kaçmasıydı , seste egsoz pallerinden geliyor haliyle öyle bir sıkıntıda yok gibi. Şimdilik bir tane boost saati alıp takipte kalacağım.
    ABO TRADING
    STR

Ko®ay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Amazing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peak olayını eger defi kullanıyorsan peak ayarını kendin yapıyorsun. Yani tapa bastıgında örnegin 1.5 peak(Turbo tam güc zirve veriyor) snra Devir bandına göre düşüş uyguluyor stabil 1.3 1.2 basınc yürüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=11owBhkqgC0

burdan benim boost saatini takip et bak peak verip düşüyor.

Olay bu
    Peak olayını anladım tavan yaptığı basınç yani, sendede aynı saatten var sanırım ben renk değişimini yapamadım sadece kırmızı yanıyor eğer biliyorsan bana pm ile tarif edebilirmisin konuyu dağıtmayalım burda

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)