Selamlar ;
Aracımın üzerinde 2.0 cdti insignia gtb1549v turbo var , GT1749v takarak biraz daha büyük bir turbo istiyordum ancak bir çok kişi GT17 nin eski teknoloji olacağını ve geç dolacağından bahsetti ve güç olarak çok bir şey fark etmeyeceğini söylediler yani taktığına değmez gibi , haliyle GTB1756vk lara bakındım ancak bu turboyu da bulmak zor olacak gibi gözüktü baya bir süredir araştırıyorum ancak yok. GTB2056vk önerenler oldu ancak bununda yabancı forumlarda 1.6 multijet motor için delilik olduğunu dolduramayacağımdan bahsettiler ki haklılar gibiBende çözümü en kısa yoldan şuan ki kullandığım büyük turbomu hybrid yapmaya karar verdim ancak ne kadar mantıklı bir hareket olur ? veya güzel güçler alırmıyım yada şöyle yap vs tarzında önerisi olan var mı ? Palleri büyütmeyi önerecektir turbocu , ne kadar büyütelim veya neyin palini takmak iyi olur vs vs.. önerilerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum.
Şuan için tekerde 320 wtq , 136.7 whp var Mustang dyno ölçümü. Yurt dışında aynı turboyu takan bir arkadaş 143 whp almış yazılım ile biraz daha haşır neşir olursan biraz daha güç alabilirsin dedi. Ölçüm yapılırken hava filtremi bayadır temizlememiştim gerçi hala öyle devam ediyorum bu ara yağ değişiminde onuda halledeceğim ancak olsun olsun 137-137.5 whpbelki o bile değildir.
Aracımda ; 60" downpipe ve komple düz boru geliyor , K&N kutu içi , büyük intercooler(yaklaşık olarak 6 lt) , büyük turbo(gtb1549v) ve US remap var.
Peak olarak 2.1-2.2 , cont olarak 1.7-1.8 arasında yürüyorum. Turbo 2600-2700 gibi tam geliyor.