geometrik turbo ve sabit turbo nedir konu kirliliği olmazsa pm'den açıklarmısınız rica etsem ?
Printable View
@yarbay tezinizi kolay yoldan çürükcek örnek veriyim
Benim 2.0 tfsi leon sport up bwa motor kodlu 185hp aracım var
Aynı motor 211hp fr da çıkıyor(golf 5 gtida aynı)
Audi tt 225hp
Vw golf gti pirelli edition 230hp
Bütün civatalarına kadar aynılar ama aralarında 45hp var ?
Yada daha basit bir örnek audi b8 1.8 tfsi 120hp ve 160hp tamamaen aynı motor peki neden böyle bi üretim stratejisi var ?
Cevap basit yıllık vergilerin motor gücüne göre sınıflandığı ülkeler var
Siz yuh demeye devam edin. Beyefendi siz motor kodları cav, cth, cavx diye motor komple farklımı sanıyorsunuz? Wikipedia ya gir. Bak motor kodu farklı, eee herşey farklı öylemi?. Bence sizin daha alacağınız baya yol var gibi.
Vw de bu motorlar. Beyin işletimine göre bile isim değiştiriyor. Modlaması aynı. Yazılım yapsan aynı gücü alıyorsun. Pistonu turbolu hetbirboku aynı yahu. Dışardan taktığımız aftermarket parçalar dahi aynı. Vwcc de kullanıyorum, cupraya. İkisininde herşeyi aynı.
Bmw de m50-m52-m54 motor kodları farklı dahi olsa. Motor farkı sadece döküm blok, döküm blok al kapak ve hem al blok hem al kapak diye değişiyor. Birde vanos var, tek vanos veya duble vanos. Geri kalan tüm motor ölçüleri gene aynı. Yani öyle motor kodunu farklı gördün başka motor diye bişi yok
söylediğiniz araçlar içersindaki motorları bilmiyorum ama ne yazılım öncesi sonrası değerleri birbirini tutuyor, dilerseniz istediğiniz firmanın yazılım sonuçlarınada bakabilirsiniz.
nede bu araçlardaki parçaları aynı deniliyor, mesela aşağıdaki forumdan alınma yazıyı okuma şansınız olursa ufak tefek birçok farklılıkların olduğunu okudum:
http://www.seatcupra.net/forums/show...php?p=2191259i
1.8 tfsi madem 120dede 160dada aynı motor o halde nasıl oluyorda yazılım sonrası biri 214hp 343tq ve bu torque 2950 rpmde veriyorda diğeri 208hp 300tq ve 4100 rpmde veriyor? arada 1100rpm ve 43tq dan söz ediyoruz?
http://www.superchips.co.uk/curves/V...0TSi%20160.pdf
http://www.superchips.co.uk/curves/18tfsi%20120ps.pdf
arkadaşım yanlış anlama ama burada bu konuya hakim sadece ben değilim pmdende bunu arkadaşlar teyit etti, buradaki birkaç yazıdada bunu arkadaşlar doğruladı.
siz vw 1.4 tsi 180hp ile 120hp aynı turboyu,aynı intercoolerı, aynı işletim sistemi vs kullanıyor sanıyorsanız cidden okumanız hatta çok ama çok okumanız lazım arkadaşım :) sırf adı 1.4 tsi diye aynı motor değiller nede dediğin gibi turbolar vs vs vs aynı :)
belkıde cok dusuk devırde kullanıyorsunuz ve arac daha ıyı gıtmek ıcın zengın calısıyor? cunku yokus cıkıyoruz dolu demısınız dusuk devırde kullanılıyor demısısnız bence bırde normal 2.5 3 bın rpmde vıtes degıstırıp denesenız?
Peki hocam bunların bize maliyet olarak hesabı ne olur ve ne kadar vakit alır ?
kesinlikle büyük zarar hocam Benimde çekindiğim zaten tasarruf yapacağız derken İyice batırıp büyük masraf açmak istemiyorum
Katılıyorum Teşekkürler
O cümleyi tasarruf odaklı kullanıyoruz dedim Direk rampada en düşük devir demedimki ben :D oda nereden çıktı anlamadım zaten
Hepinize teşekkür ederim
Reno 90-110 luk ciddi farkli ama neresi?
Emme manifoldu-turbo manifoldu vs farkli. Ama uretim amaclari farkli.
Motorlar birbirine cok benzer ve kucuk nuhanslar aradaki guc farkliliklarini cikariyor.
Mesela bmw nin 3 ve 5 serisinde kullandigi 170'lik motorlar. Bir cok suprizle karsilasip,millete farkliliklari ogrenerek gosterdik....
Merhabalar
Aracımızı bakıma soktuk enjektör kalibrasyonu vs yapıldı tüm filtre yağlar (şanzıman ve diferansiyel dahil) değişti aracın sesi değişti yakıt tüketimide ciddi oranda düştü şuanda fabrika verisinden 2-3 Lt fazla yakıyoruz galiba
Herkese cevapları için teşekkür ederim