MAF sensörü iptalinin araca olumlu olumsuz etkileri ne olur ? Ve arıza ışığı yandığından beri 2.000 rpmden sonra farklı bi ses gelmeye başladı bu MAF ile alakalı mıdır ?
MAF sensörü iptalinin araca olumlu olumsuz etkileri ne olur ? Ve arıza ışığı yandığından beri 2.000 rpmden sonra farklı bi ses gelmeye başladı bu MAF ile alakalı mıdır ?
iptal ile beraber yakıt hava oranı ayarlanamaz zengin karışım olur. fazla yakar.ama daha iyi gider haliyle. sesle çok alakası olacağını sanmam. ses kaynağı başka yerlerden olabilir. örneği turbo?
Maf sensörü dediğiniz hava akış metresi sensörü olmalı neden iptal ediceksiniz ben sebeb bulamıyorum.
Sensörüyle birlikte Akışmetreyi Orginal bosch 120 tl civarında değiştirmiştim gecen sene.1.3 Mjet albea.
selam,
hocam eğer istersen numarasını bulmaya çalışır yardımcı olurum , ben uzun süre önce değil şurda 2 ay evveldi sanırım tanıdığıma aldığım puntoda değiştirmiştim tabi o araç 2008di o fark edermi bilmem ama toplam 130tl vermiştim hadi dolar Euro uçtu olsun 150tl.
bizim araçta arıza ışığı yoktu gram sıkıntı yoktu ekranda ama turbo 1.3 multijete göre bile geç devreye giriyordu adeta 2500rpmde fln ve akışmetredir denildi test aracı çağrıldı test amaçlı takas edildi 20dkda ve görüldükü hakketden arıza o.
eğer sizdede arıza mevcut ise dönör bir araç bulup hemencecik test edin maf sensörünü sökmek takmak 5dk çok kolay.
açıkçası sensörsüz çalıştırmak bence sadece dengesiz çalışmaya sebeb olacaktır ama çokta bilmiyorum atıyor olabilirim![]()
1 litreye yakın tüketimi arttıracak, gereksiz duman atmaya sebep olacaktır. Yenisini takmanız yararınıza olur.
fişini çekerek deneyebilirsiniz.arıza lambası yakar takınca geri söner büyük bir ihtimal sadece kayıtta tutulur
Bakin ben nerden baksaniz 5 6 yildir mjet ile ugrasiyorum soylenilen rakam cok fahis isterseniz temin edip gondereym orda kendiniz bile degistirebilirsiniz 130tl yi gecmez.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)