Eski dizellerde yapılırdı, çok iyi hatırlarım dayımın ford kamyonu vardı ve kışın balık nakli yapardı. Zamanla yarışırlardı, depoya benzin katılınca aracın çekişinin arttığını, özellikle rampalarda çok fark ettiğini söylerdi.
Ford gaz verilince egzoz dan ateş atardı.
Tabii motor ömrünü kısalttığını, hatta bazı kamyoncuların yedek motor taşıdığını söylerdi, sene 1985 ler.
Bence en iyisii bozulana kadat beklemek![]()
eski dizellerde yapılan bir olaydı, hatta o zaman dizel bile demezdi hiçkimse mazotlu derlerdi, o dönemlerde mazotlar bu şekilde değildi euro diesel filan piyasada yokken yapılırdı doğru,,
enjektörler bu dönemki kadar hassas da değillerdi bildiğimiz taş gibi mekanik enjektörlerdi, pompalar desen keza o şekilde, hatta mazotlar kontrol altında filan değildi ve katrandan bozma gibiydi, dolayısıyla işe yarardı.. ama "-DI" yani -Di li geçmiş zaman eki.
artık son 10 yıldır belkide daha fazladır işe yarayacağını hiç sanmıyorum. diesel motorlar ve yakıtlar çok geliştiler.
TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti
Sene 2006 18 yasindayim
90 lik connect ile caddy le denerdim 5-6 boy gecerdi beni
Tabi o yillarda euro dizel yeni yeni bulunuyor istasyonlarlarda(bizim istasyonda yoktu mesala)
1 depoya 2lt benzin koyar caddyle kafa burun yururdum
Enjektor falan umrumda degildi kanimiz kayniyordu
Almancilar merso larla audilerle yanasir 1 depo mazota 2-3 litre benzin koyarlardi aklimi celen tamamen onlar![]()
İnstagram:
guven_arabacioglu
2005 yılında Almanya'dan Türkiye'ye birlikte geidiğimiz bir abi kendi transporter 4 2.5 TDI aracına 2-3 litre benzin attığını söylemişti. İyi geliyormuş. Çekişi düzeliyor motoru temizliyor falan demişti. Kendisi tamirciydi Almanya'da, bende ona götürürdüm hep aracı. Arabalarla ilgili tecrübe/bilgisi çok iyiydi ama teknik olarak benzin nasıl oluyorda iyi geliyor diye sormadım. Hatta adam çocuklara bile biraz benzin içirmişti mideleri bulanmasın yolda diye.Ben ilk defa orada duydum benzinin hem araca hem insana iyi geldiğini.
Kendisiyle daha sonrada görüştüm. Ne araçta nede çocuklarda bir sorun yoktu.
Katılıyorum sana, bu arada dizele benzin koy motora zarar vermiyor eski pompacı olarak söylüyorum bunu sıkıntı yok) testlerini yaptık
)) ama gerek var mı? saçmalık tamamen sonuçta benzin saf değil onunda içinde onlarca madde var dizelde olduğu gibi ve karıştırıldığında kokusu yapısı her şeyi değişiyor ve motora saçma sapan bir şey giriyor
![]()
Eskiden çok yaptığım uygulama, şimdilerde dizel kullanmıyorum, kullansam yine yaparım... Kışın ateşlemeyi kolaylaştırır, enjektörlerin erken kirlenmesini önler... Bir depoya 2-3 litre benzin alın, üzerine de mazot doldurun...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)