User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
49 sonuçtan 39 ile 49 arası

Konu: Dizel Yakıt Alırken Katkı Yerine Benzin Koymak ?

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En güzeli depoya işemek acayip temizliyor enjektörleri hatta turboyu falanda palleri pırıl pırıl yapsın istiyorsanız direk sıçın abi depoya.
    Abi iyi güzelde turboya yakıt gitmiyor ki ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski dizellerde yapılırdı, çok iyi hatırlarım dayımın ford kamyonu vardı ve kışın balık nakli yapardı. Zamanla yarışırlardı, depoya benzin katılınca aracın çekişinin arttığını, özellikle rampalarda çok fark ettiğini söylerdi.
    Ford gaz verilince egzoz dan ateş atardı.
    Tabii motor ömrünü kısalttığını, hatta bazı kamyoncuların yedek motor taşıdığını söylerdi, sene 1985 ler.

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi iyi güzelde turboya yakıt gitmiyor ki ?
    Sıçınca gidiyo işte o derece iyi bişey.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence en iyisii bozulana kadat beklemek

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski dizellerde yapılan bir olaydı, hatta o zaman dizel bile demezdi hiçkimse mazotlu derlerdi, o dönemlerde mazotlar bu şekilde değildi euro diesel filan piyasada yokken yapılırdı doğru,,
    enjektörler bu dönemki kadar hassas da değillerdi bildiğimiz taş gibi mekanik enjektörlerdi, pompalar desen keza o şekilde, hatta mazotlar kontrol altında filan değildi ve katrandan bozma gibiydi, dolayısıyla işe yarardı.. ama "-DI" yani -Di li geçmiş zaman eki.
    artık son 10 yıldır belkide daha fazladır işe yarayacağını hiç sanmıyorum. diesel motorlar ve yakıtlar çok geliştiler.
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

guwen_ar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sene 2006 18 yasindayim
    90 lik connect ile caddy le denerdim 5-6 boy gecerdi beni
    Tabi o yillarda euro dizel yeni yeni bulunuyor istasyonlarlarda(bizim istasyonda yoktu mesala)
    1 depoya 2lt benzin koyar caddyle kafa burun yururdum
    Enjektor falan umrumda degildi kanimiz kayniyordu
    Almancilar merso larla audilerle yanasir 1 depo mazota 2-3 litre benzin koyarlardi aklimi celen tamamen onlar
    İnstagram:
    guven_arabacioglu

rdbrk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2005 yılında Almanya'dan Türkiye'ye birlikte geidiğimiz bir abi kendi transporter 4 2.5 TDI aracına 2-3 litre benzin attığını söylemişti. İyi geliyormuş. Çekişi düzeliyor motoru temizliyor falan demişti. Kendisi tamirciydi Almanya'da, bende ona götürürdüm hep aracı. Arabalarla ilgili tecrübe/bilgisi çok iyiydi ama teknik olarak benzin nasıl oluyorda iyi geliyor diye sormadım. Hatta adam çocuklara bile biraz benzin içirmişti mideleri bulanmasın yolda diye. Ben ilk defa orada duydum benzinin hem araca hem insana iyi geldiğini. Kendisiyle daha sonrada görüştüm. Ne araçta nede çocuklarda bir sorun yoktu.

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rdbrk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2005 yılında Almanya'dan Türkiye'ye birlikte geidiğimiz bir abi kendi transporter 4 2.5 TDI aracına 2-3 litre benzin attığını söylemişti. İyi geliyormuş. Çekişi düzeliyor motoru temizliyor falan demişti. Kendisi tamirciydi Almanya'da, bende ona götürürdüm hep aracı. Arabalarla ilgili tecrübe/bilgisi çok iyiydi ama teknik olarak benzin nasıl oluyorda iyi geliyor diye sormadım. Hatta adam çocuklara bile biraz benzin içirmişti mideleri bulanmasın yolda diye. Ben ilk defa orada duydum benzinin hem araca hem insana iyi geldiğini. Kendisiyle daha sonrada görüştüm. Ne araçta nede çocuklarda bir sorun yoktu.
    Vallahi helal olsun
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rdbrk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzin fıtığa da çok iyi geliyormuş günde 3 defa sırtına sürüyorsun geçiyor. Kaynımda vardı sürdük geçti
    Abi şaka bi yana iyi çocuklar zehirlenmemiş

gokhansaler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Klasik türk hareketleri işte. Herşeyi ben biliyorum tavrı. Koca fabrika arge salak bu motoru geliştirirken düşünemedi onlar depoya benzin karıştırmayı.

Türk insanı yine bir teknolojiyi üst katmanlara çıkardı.
    Katılıyorum sana, bu arada dizele benzin koy motora zarar vermiyor eski pompacı olarak söylüyorum bunu sıkıntı yok) testlerini yaptık )) ama gerek var mı? saçmalık tamamen sonuçta benzin saf değil onunda içinde onlarca madde var dizelde olduğu gibi ve karıştırıldığında kokusu yapısı her şeyi değişiyor ve motora saçma sapan bir şey giriyor

veliazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden çok yaptığım uygulama, şimdilerde dizel kullanmıyorum, kullansam yine yaparım... Kışın ateşlemeyi kolaylaştırır, enjektörlerin erken kirlenmesini önler... Bir depoya 2-3 litre benzin alın, üzerine de mazot doldurun...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)