Merhaba arkadaşlar,
2012 Ford Fiesta 1.4 TDCI aracım var. Yaklaşık 2 aydır çözemediğim bir arıza mevcut. Otobanda 180 km ile giderken uyarı ekranında "Motor Arızası/Servise Götürün" uyarısı aldım. Bu hatayı verdikten sonrada turbo devreden çıktı, araç 2bin deviri geçmemeye başladı. Aracı stop etmeden ustaya götürdüm bilgisayara bağladı ve turbo basıncı düşük uyarısı verdi. Bağlantı hortumlarını kontrol ettiler ve kaçak bulamadılar. Yaklaşık bir hafta sonra aynı hatayı tekrar verdi. Özellikle yüksek hızlarda ve ya bayır yukarı çıkarken bu hatayı veriyor daha sonra araç çekişten düşüyor. Aracı stop edip tekrar çalıştırınca arıza lambası sönüyor ve araç normal çekişine geri dönüyor. Araç yeteri kadar hava ememediğinde akışmetre bu hatayı verdirir dediler. Hava filtresini söktük(bayağı tozlanmıştı) ve yeni hava filtresi taktık. Sorun gene çözülmedi. Dün aracı tekrar bilgisayara bağladılar ve aşağıdaki hatayı verdi. Bu hataya sebep olan parçayı değiştireceklerini söylediler. Eğer sorun gene çözülmezse problem turbodadır diyorlar. Parçayı henüz değiştirtmedim. Aynı durumla karşılaşan ya da bir çözüm önerisi olan var mıdır?
![]()