Nasıl yani :D mantığı ne bunun :D
Printable View
bende ilerde turbo bakımı düşünüyorum, bursa da bildiğim iyi turbocu yok bu nedenle arayıştaydım, araştırdım iyi bir yere benziyor zaten. ekipmanlarını sıralamışlar sitelerinde bayağı bir ekipman var. çalışma alanı geniş. fiyat olarakta iyiyse turbo bakımını orda yaptırabilirim. ancak keşke katı boşalttırmasayınız, pahalı bir parça. sökülüp yerine downpipe yaptırabilirdiniz. yakıtınızın biraz artması normal. jant lastiğinde etkisi muhakkak vardır. hava filtrenizi ne zaman değiştirdiniz bilmiyorum ancak 5000 km de bir değişirseniz çok daha iyi olur 20 liralık malzeme, hem yakıt hem turbo için faydalı olacaktır.
@satanel,
Aracı dediğim gibi enjektör dibinden gelen mazot için bıraktım. O kısım hallolmuş ama araba 90 hp lik atmosferik gibi gidiyor.
1800 gibi ıslık gelmeye başlıyor ama pedalı döşemeye dayamama rağmen kimse yok. 1 günde bu kadar fark etmesi imkansız.
Ya enjektörlerde bir sorun oldu sök -tak esnasında. Ya da başka bir şey var baktıracağım. Aracın yanında olma şansım yok h. içi ve sonu sanayi açık saatlerde iş yerinde oluyorum maalesef.
Bi cok firmanın bayiliğini yapıyormus zaten. dediğim gibi gidersenizde memnun kalacagınız yerlerden birisi..
Peki turbo hortumlarına bakma imkanın oldugumu gaza basıldıgında hani surdan ses geliyor diyebilecegin bişi varmı? Hani turbodanmı geliyor ıslık yoksa hani bi yerden kacakmı var onu anlamak lazım önce..Turbo sonucta bu garantisi yok dün bişi yokken bugün ıslık calmaya baslar :D en garantisi sizin iş yaptıgınız firma ile tekrardan görüşmeniz..
Arkadaslar 1.6 hdi 110luk aracim var. Araba bazen cok guzel yueuyo bazende 2500 devire kadar feci kotu . Yeri geliyo torku 1700 devirden vermeye basliyo catir catir. Akismetrem arizali.kizdirma rolesi arizasi gorunuyo. Turbo elektrovanasini dun degistirdim
Aracta soft yazilim .egr iptali ve dpf iptali yapildi.
Yazilim oncesindede bazen cok canli bazen kotu perofrmans sorunum vardi. Bu air doser denilen bir dalga var ondan supheleniyorum. Daha once basina gelen var mi ?
Bu performansın iyi oldugu zamanlar enjektor calisma sesini duyabiliyorum camlar açıksa normal saglikli ses geliyo. Ama vasat oldugu zamanlar o ses yok
akışmetre diyorum ben. benim de şu ara fişi çekik geziyorum daha önce kesildiği yokuşta şuan yardıra yardıra çıkıyor.
hata veriyorsa da arka planda veriyor yani herhangi bir arıza lambası falan yanmıyor şuan için. düşünceme göre fişi çekince stabil bir değer gönderip ona göre mazot yolluyor ve yakıtta artış oluyor. daha önce 5.5 ortalamayla gezerken fişi çekip 1 hafta kullanmayla 6.5 ortalamaya yükseldi