User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 20 ile 25 arası

Konu: Dizel hakkında yardım.

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı E46 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boşa atmak iyi olmaz arkadaş yukarda bahsetmiş. Düşün 900 devirle çalışan motor vitese gecince bir anda 2000 -3000 devire çıkıyor yada tam tersi yuksek devirden bir anda iniyor 900 e. Gaza pedalina masaj yapmakta çok istenilen bir durum değildir yakiti da yukseltir. Ancak genede dizel motorlar öyle çıt kırıldım motorlar değildir. Kolay kolayda bisey olmaz. Bakımlari aksatma hararet yaptirtma bunlar önemli
    boşa atmasak da olur yakıtta tasarruf alıyordum ama 50 lirada 10 kilometre artım oluyor her gün aynı güzergahta... bir sorum daha olacaktı kullandığım araç hyundai accent, frenleri de zayıf haliyle. bazen ani vites düşürmek zorunda kalıyorum araba 3500 - 4000 devirlere fırlıyor vites düşünce ama tartışmasız frenle duramayacağım mesafede duruyorum. kimisi turbo yüksek deviri sever diyor kimisi de arkandan beyaz dumanı görürsün bir gün diyor...

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizel araba candır az yakar coook kacar nazlı bi bebek gibidir sen ona bakarsan oda sana bakar. 30.0000 km'de megane 2 varken yazılım yaptırmıstım aracı 76.000'de sattım yani 40.000 km yazılımlı bi sekilde kullandım. Arkadasların dedigi gibi her ilk calıstırmada 5 dakika bekledim stop ederkende 2 dk bekleyip öyle stop ettim bakımlarını aksatmadan gününden önce yaptırdım ve yag olarak 5w30 koyduruyordum.

Simdiki aracım İ30 Daha 5000 km'de onada 2000 km önce yaptırmıstım yazılım dizel araclara yazılım sart. Ha sorun cıkartırsada eyvallah olsun adamın ocagına incir agacı diker bu dizel motor.

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 5 yasindayken babam suan gunluk kullandigim w115 diesel mercedesi satin almisti.
    ki bizdeki makine teknoloji olarak sizdekinden cok daha eski.
    oyle akilli falan degil yani, ecu su falan yok
    buz gibi motoru calistirir calistirmaz abanma, arabayi calistirinca birkac dakika falan beklemen gereksiz. motor calistiktan 5-10sn sonra hareket edebilirsin sorun yok, yaglama baslasin yeterli yani. sadece araba isinip kendine gelene kadar devir donme yeterli. ki zaten diesel oyle kolay kolay rolantide isinmaz, hele ki kis aylarinda oldugu yerde isinmasini beklersen ohooo..
    ki sizin aracta egr de var, nispeten hizli isiniyorlar eski nesil diesellere gore.
    stop ederken de dakikalarca beklemene gerek yok, kisa bir sure beklemen yeterli devirli kullanim sonrasinda (max 30sn)
    hatta sakin sakin otoparka girdin park ettin falan durumlarinda beklemene de gerek yok. zaten sen sakin sakin park ederken turbon yavasliyor yeterince.

temiz mazot ve temiz mazot filtresi, ayrica gecikmeyen yag degisimi ve yag filtresi yeterli dieselin saglikli bakimi icin.

bunun disinda aracin hengi devirlerde verimli hangi devirlerde verimsiz olacagina ise aracinin dyno egrisine bakarak kendin gorebilirsin.
    ama genel olarak disellerde yuksek devir gereksiz oluyor, standart bir aracin turbosu zaten cok ust devirlerde verimsizlesiyor.
    If you have no LAG, you have no turbo..

E46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı çalıştırdıktan sonra dakikalarca falan beklemene gerek yok. Aracın motoru ile beraber şanzuman ve yürüyen aksamdaki hareketli parçalar da beraber ısınmış olur böylece . Özellikle motor normal sıcaklığına gelmeden gazı döşemeye yapıştırma derim.
    Peugeot 206 RC Feline -1.4 Hdi

gokhansaler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok alt devirde sürme aracını benden de bir tavsiye çok dpf temizler aracın ve egr kirlenir

UmitKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    verılen bılgıler altın degerınde. tesekkur ederım. .cok ıyı bılgıler edindim.Konu da ilerliyor soru cevap şekli de güzel oldu
    Some Body Stop Me !

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)