Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı
-Abim bak anlaşamadığımız noktları söyleyeyim ben sana.Zamanında bende DPF-EGR iptal gezdim,deli gibi duman atarak.Hemde euro6 alt yapısı olan bir motora yaptım bunları.İsteyen iptal eder/isteyen iptal etmez kendi bileceği birşey ve ben buna bir yorum yapmıyorum.Benim iptal etmemdeki sebep daha fazla performans içindi o kadar.
-Şimdide diyorumki,Konunun açılışınıda bir cevap olarak, 1.6 TDI 105 hp aracım 135-140 hp DPF üstünde varken güç veriyor.Bunu iptal edip,kara tren yaptığında 160 max oluyor.Bana gereksiz geliyor 20-25 hp için hem limite gitmek hemde pislikleşmek.
-EGR iptal edilebilir ona lafım yok,DPF iptali güç falan extrem istenmiyorsa bozulana kadar gidilmeli diyorum.Dolduktan sonra içini kırarlar biter gider kullanır o şekilde...
-EGR'nin evet iptali motorun kurum biriktirmemesi için gerekli,manuel iptal edilmesi konusundada katılıyorum.Yazılımsal olarak kapattım diyenlerin çoğu kapatamıyor,Açıklığını kontrol etmek lazım durduk yere 400-500 havaya sıkmamak lazım.EGR'si iptal edilmiş arabanın EGR hatasından yolda kaldığıını bile gördüm ben...
-Şu anda büyük turboya geçip/geçmeme arasında çok kararsızım.DPF+EGR Üstünde Duman atmadan 165-170hp(gerçek değer) bana yeterde artar olarak gözüküyor.Bir yanımda ne gerek var sat başka birşeyler al diyor...Neyse sonuç olarak
1-DPF-EGR Soft tatlı bir yazılımla binilicekse iptal edilmesede olur,EGR Edilecekse daha sağlıklı olabilir.Hard binilcekse iptal edilmese bile bu parçalar zaten tıkanıp bozulacaklar eninde sonunda iptal edilecek onunda kaçarı yok.
2-DPF-EGR-Kat iptali ülkemiz Egzoz emisyonunda resmi olarak sorun,gerçek hayatta kesinlikle sorun değil bundada hem fikiriz...
3-Hem fikir olamadığımız nokta ise,iptal edildiğinde her türlü egzozdan çıkan emisyon artacaktır.Emisyondan ziyade daha zararlı olacaktır.No2 o kadar zararlı değilken "NO" çok zararlı mesela.NO'nun başka bir bileşen olarak atılması şart.
4-İptali ülkemiz için sorun değil bunda anlaştık,ama iptal edildiğindede çıkan gazların ne olursa olsun eskisinden daha zararlı olduğıu konusundada hem fikir olalım lütfen abi :)