Merhaba,
Bende 8 ay önce egr nin fişini çektim. Herhangi yazılım iptali yok, bildiğiniz kabloyu çıkardım. Araçta silkeleme ve stop edince ses yapıyodu, sorunlar gitti, artık arıza ışığıyla mutlu mesut yaşıyoruz. Samsunda egr yi temizlettirebileceğim usta tanıyan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. ( Corsa d 1.3 euro5)
Herkese merhabalar,
Benim aracıma da Ecufast'te egr iptali + performans yazılımı atıldı, öncesine göre özellikle hızlanmada gözle görülür bir fark oldu.
Yalnız, yukarıdaki yorumları okudum, beyinden iptalin yanında mekanik iptal yaptırılmalı diyen de var, usta gerek yok yaptırma diyen de.
Okuduktan sonra içime kurt düşmedi değil acaba mekanik gerekiyor mu yaptırmalımıyım diye
(Fiesta 1.5 tdci '13)
'13 1.5 TDCI Ford Fiesta Titanium
arkadaşlar merhaba; konuları açıp sonuçlarını yazmayıp sahip çıkmayanlara çok söverdimaz kalsın birisi de ben oluyordum geleyim olanlara yapılanlara ;
-Şikayetim aracın belli belirsiz zamanlarda ani gaz kesmesi, bazen ilk çalıştırmada bazen gün içinde 2. çalıştırmada soğuk sıcak farketmeksizin rölanti dalgalanması yapmasıydı. ancak hiçbi şekilde ekranda arıza ışığı yakmıyordu.
1. OLARAK RAİL MÜŞÜRÜ DEĞİŞTİ ORJİNALİYLE SONUÇ ALAMADIM,
2. OLARAK CONTİNENTAL MARKA AKIŞMETRE ALDIM SONUÇ ALAMADIM
3. OLARAK GAZ KELEBEĞİNİ İPTAL ETTİM SONUÇ ALAMADIM. ALT DEVİRLER İYİCE ÖLÜNCE KELEBEĞİ GERİ TAKTIRDIM ARAÇ KENDİNE GELDİ SÖKMEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
4. OLARAK EGR İPTALİ YAPTIM SONUÇ ALAMADIM.
5. OLARAK HATA VERİYOR DİYE KIZDIRMA BUJİLERİMDEN BİR TANESİ KESİK ÇIKTI ONU DEĞİŞTİRDİM.
tüm bu işlemleri yapmamın nedeni tamam şimdi oldu deyip yola çıktığımın 2 3 gün sonrası sorunun yine baş göstermesi oldu. arızayı beklediğimiz anda yapmıyordu ustalarda anlam veremiyordu. araç bi kaç gün sanayide bile yattı ama rölanti dalgalanmasını yapmadı
SORUNUN ÇÖZÜMÜ:
EN son arabayı yakmaya niyetlenmiştim ki kimseye danışmadan kimsenin selamıyla bir yere gitmektense kolları sıvadım kendim usta arayışına girdim. o arada da aracımda rölanti dalgalanmasını yakaladığım anda bir arkadaşımla iki ayrı video çektim ve kendi imkanlarımla bulduğum ustayı Whatsappdan ekledim anlatıp durumu videoyu da gönderdim.
SORUN : ABİ HİÇ KURCALATMA ARABAYI ENJEKTÖR !!!!
nasıl olur dedim hiç bir cihazda enjektör hata vermedi hatta değerler normal referans aralığıında çıkıyor dedim. SEN GETİR ABİ dedi.
haydi son bir hamleyle son aşama olan enjektör pompacıya çektim aracı
sabah 8 de başlayan işlemlerimiz akşam 5 buçukta sonlandı. SONUÇ : 1.4 HDİ CANAVAR
YAPILANLAR:
4 ENJEKTÖR SÖKÜLDÜ PULLARI VS DEĞİŞTİ, KÜTÜKLERİ DEĞİŞENDE VAR 1 TANESİNDE DE BOBİN HATASI VARDI ENJEKTÖRE ELEKTRİK GİTMİYOR BOBİN DEĞİŞTİ. (tüm işlemler gözümün önünde yapıldı hiç tereddütüm kalmadı)
MAZOT POMPASINDA REGÜLATÖR DEĞİŞTİ
ENJEKTÖRÜ SÖKTÜĞÜMÜZDE EMME MANİFOLD CONTALARINDAN BİRİNİN OLMADIĞI FARKETTİK, SÖKERKEN DÜŞÜRDÜK SANDIK AMA CONTANIN BİRİ YOKTU ONU DA TAKTIK 2 TL CONTA
SONUÇ: Araç gerçekten yeni alınmış hissinde şuan ve tüketimim her zaman gittiğim ordu samsun arası işlemler öncesi 4.8 iken şuan 3.4 ile gittim. aracın gidişini çok ciddi oranda değişti. günlük 10 km iş ev arası gidiyorum normalde yol bilgisayarı 7.2 leri gösterirdi,( 3 4 km si dik bayır var ) şuan en maks 5.0 lt. hava kış olmasına rağmen ki muhteşem değer.
DEMEM O Kİ BU TİP SORUN YAŞAYAN VAR İSE KESİNLİKLE ÖNCE ENJEKTÖRLERİNE BAKTIRSIN. ARACINIZI YOK YERE KURCALATMAYIN. enjektör temizleyicileri kötülemek gibi olmasın ama kesinlikle sök temizle ayarla tak işleminin yerini tutamaz. burdan işlemlerimi yapan ustama teşekkür ediyorum.
Sizleri de bilgilendirmiş olayım selamlarımla
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)