.................................................. .......
Tolga R,
Astra 1.3 CDTI'da katalitik konvertor var, iptal edenler de var.
Sen neye dayanarak yok diyorsun, orasını anlayamadım.
Yerini mi bilmiyorsun acaba?
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Bilmemem ayıp değilki. Mühendis olabilirsin. Bende mesleğimde mühendisler ile bazen muhattab olmam gerekiyor. Kovulmamak için bana maaşının yarısını vererek kendi yapması gereken işleri bana yaptıran saygın bir holding'in bilgi işlem elemanıda bilgisayar mühendisiydi.Ayrıca 0 km almışsan aracını adın soyadın kadar emin olabilirsin o araçta katalizör var. Ama sen sökmemişsindir onu. Çünkü söksen arıza lambası yanardı.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Katalizorun yeri benzinli dizel diye değişmiyo. Turbo araçlarda genelde headerstan sonra direk turbo geldiği için ve turbodan sonra bir downpipe ihtiyacı olduğundandan turbonun yerini motor içinin düzenine göre yerleştiriyorlar. Atmosferiklerde ise katalizörlerin yerleri ise genelde motorun eksoz manifoldunun yönüne göre değişiyo. O tüp katalizördür. Motor içinde susturucu olmaz. Susturucu aracın altında olur. O gördüğün katalizörün arkasında bir tanede sensör olmalı.
Schumi.Projects
Önemli değil. Aracındaki katalizörü sökmen için eksozcuya gitmen gerekicek büyük ihtimalle. Yanıltıcı sensörüde bağladıktan sonra eğer arıza lambası yanarsa bir kereye mahsus Opel servisi yada servisin kullandığı sanırım adı TechNet olan cihaz ile arızayı sildirmen gerek. Sonrasında daha erken dolan bir turbo az daha yüksek turbo basıncı ile performansın keyfini sür.
İyi forumlar.
Schumi.Projects
Schumi.Projects
Schumi.Projects
Benim arabamda şuan sadece katalizör var sesinden gayet memnunum yakın zamanda onuda sökeceğim. bilgiler için teşekkürler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)