yavuz abi ister hiç faydası olmasın aynı fiyatta satıldıktan sonra motorun daha temiz yakıtla çalışması bile bizim için kardır.
yavuz abi ister hiç faydası olmasın aynı fiyatta satıldıktan sonra motorun daha temiz yakıtla çalışması bile bizim için kardır.
konu nereeden nereye gelmis
ibo ankaraya ne zman geldin
ve neden haber vermedin (konuyu ben de baltaliyim biraz
)
abi öyle olması gerek zaten, ama benim araç klima açık şekilde de kapalı şekildede 185 civarına geliyor düzde rahatlıkla biraz mesafe varsa 195 oluyor hızımı aldıysam yokuş denk geldiyse 200 ün altına iniyo205 i geçmedi, düzde klima açık şekildede 195 i geçmedi
aero da etkiliyo olabilir unutmamak lazım ama![]()
ben aksini iddia etmedimki örnek verdim.200 km gittikten sonra 1340 daha gidebiliyormusun ? Gidemiyorsun,gidende görmedim duymadım o testler arabaları satmak için fasafiso tamamen. Nokta.
Aynı motorun 1.4 ünü 70 bin km kullandım bırakta bişeyi araştırmama gerek kalmasın.Elin tecrübesi değil kendimin ve yakın arkadaşlarımın tecrübeleri ilgilendirir beni ki sende kedin itiraf ediyorsun 1150 den yukarsını görmedim diye,neyi tartışıyoruzki akşam akşam![]()
GTL arabadaki dumani azaltti ama baska bir etkisini goremedim yazılım sebebiyle biraz artmıstı duman artik baya azaldi
Çoğu kişininde belirttiği gibi değişik konularda ( ivmelenme,duman atma, yakıt ekonomisi, sessiz çalışma...vs) bir fark söz konusu.
Sonuçta motor ve km ile ilgisi büyük bence bu değişimlerin. Örneğin benim aracım: zaten duman atmıyor (30.000km), Ses konusunda yalıtımı çok iyi hiç ses duymuyordum. GTL aldım bunları farkedemedim. Ama diğer D-4D sahiplerininde dediği gibi yol bilg. yakıt değişimi ve son hız + ivmelenme farkı bendede var. Bunları daha öncede söylemiştim zaten.
Benim anlamak istemediğim 100 lerce belki 1000lerce mühendis bu konuları geliştirmek için ter döküyor. Sonra kalkıp "yok ya ne farkedecek, psikolojik" denmesini anlamam.
Araç dışında bir örnek vermek gerekirse: Teknoloji ile doğru orantılı olarak TV'lerde gelişiyor. HD ready bir TV ile Full HD TV arasında bir fark yoktur. Ya da tüplü tv ile HD tv aynı demek gibi birşey...
Bugün ışıklarda beklerken radyoda çalan şarkınında etkisiyle bi kaçkez kalkış denedim. Ayağım döşemedeydi anlaycağınız, o sırada dikizden aracın duman atmadığını fark ettim. Aynı yolda aynı şartlarda çok kez gittiğimden sonuçtan eminim. Sonra yol boyunca her kırmızı ısışta kalkış yaptım .Sonuç gene aynı duman olayı yoktu. tüketim değerlerim aynı gibi ama çekiş olayında bir artma var gibi o yüzden tam emin olmadan bişey yazamam. Denemeler devam ediyor.
edit: Dolaylı yoldan şu yorumu yaparsak,
-Daha az duman
-Daha temiz egsoz
-Daha az kurum oluşumu
-ve asıl iddaa edilen "temizleme" olayını destekler nitelikte...
olabilir. Şimdi d4d lerde duman olmaz diyemeyiz. Bende normalde duman olmuyor. üst devirlerde aşırı yüklediğimde bir kaç kez dumana şahit oldum oda gayet normal yani nası anlatiyim motor soğukken abansan gaza sendende duman atabalir.belki bugun hava çok sıcaktı o yuzden duman hemen dağıldı diyecem ama baya yüklendim duman cıkrtmak ıcın fark edemedim. Birde şu var duman neden oluyor? yakıtın verimli yanmamasından mı ? eger cevap evet ise bu her dizelde olabilecek bişey. ama GTL bu işi azaltı diyebilirim...
Duman olayı biraz farklı bence. atıyorum bakımsız bir dizelde duman atması daha çok olur die biliyorum. Yani motorlada epey alakalı.
100.000km vw de duman atmayıp 60.000km de duman atan araçlar var yolda giderken genelde d4dlere dikkat ediyorum duman atan pek yok gibi![]()
Valla benim ilk dizel aracım, duman olayınada takıntılıyım biraz.
atarsa satabilrim, o derece. yolda hep bakarım d-4dlere o yüzden
gerçi GTL sağolsun azaltıyormuş ama![]()
d4d yi bilemiycem ama belirli bi yerden sonra çoğu dizel atıyor malesef o kara dumanı..Range rover , mercedes , bmw ,audi,multijetler lüks pahalı ucuz hiç farketmiyor bu markalarn hepsinin attığını gördüm
Dr.Ecu
Freelander td4 kullanıyorduk aile aracı olarak. duman atma görmedim.
RR Sport kullanılıyor şimdi gene görmedim. Ama 100.000km altında araçlar ve hep sakin kullanım![]()
Doğrudur belirli bi km ye kadar getz bile duman atmıyor..Belirli bi kmden sonra düşük yada yüksek devirlerdeki dip gazda dikiz aynasında bi bulut beliriyor..
Dr.Ecu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)