Karısık, pek sakin kullandıgım görülmemistir
İstanbulun en yogun trafigi olan güzergahlarda, chip egsoz gülle gibi jantlar da var![]()
Karısık, pek sakin kullandıgım görülmemistir
İstanbulun en yogun trafigi olan güzergahlarda, chip egsoz gülle gibi jantlar da var![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Dün biraz yakıt alacaktım aklıma bu shell GTL geldi bütün riski göze alarak shell istasyonuna gitmeye başladım(gerçek anlamda hiç mazot kalmamıştı yolda kalmam an meselesiydi) deneme amaçlı 50 liralık(18.3lt) aldım.
Aksam yola çıktık genelde aynı yolda uğraştığımda 5-5.1lt, normal kullandığımda 5.5-6lt yakan araç çok az bir uğraş ile 4.6lt ortalama ile geldi(yavaş sayılmam ortalama hızım 82km/h ve uzunca bir süre düşük viteste rampa çıktım). 238km yol yaptık bunun üstüne bugün yine şehirler arası 100km daha yol yapıldı ortalama yakıt hala 4.6lt ve yol bilgisayarı 60km menzil gösteriyor.
Performans olarak çok test edemedim ama araba biraz daha rahat diyebilirim.
Tamamen şehirler arası ortalamadır şehir içi çok azdır.
50tl ile 400km yapacağım sanırım şehirler arası bu yakıt sayesinde!
Araç 307 1.6hdi 110.
GTL yi sevmeyen benim arabayaw 5 yakarken gtl ile 5.2 oluyo cayyolundaki shellden aldim GTLyi istasyon mu hile yapıyo acaba o aklima gelmeye basladi ankarada
denenmis fark gorulmus GTL satan shell istasyonu
Benim de bu hafta 5.8 oldu, ya trafikten ya da filtrem kirlendi herhalde![]()
adanadan ankaraya (460 km) 4.8 lt ortalamayla girdim 110un altına hiç inmedenGTL iidir adana ankara ve bol bol 7 cadde işte toplamda 1000 kmyi biraz geçirdi 130 TL
![]()
Şehir içi gezdim, biraz performansa falan baktım ortalama 4.9lt oldu. Devam etsem ortalama 5.5 gibi olacak sanırım çok iyi bir değer benim için. Mazot bitti ne yazıkki belkide benzinliğe zor gidicemkıyamadım üstünde başka mazot almaya şuan Çanakkale'deyim ve burada GTL yok.
Bu yakıtı kullanmak nasip olmadı ***** anlaşmalı petrolden alıyorum sürekli. Ama yine de 7 litrelerin altına pek inemediğimi varsayarsak ya ben her köşe başında sıkıyorum ya da yazan arkadaşlar gaz pedalının altında yumurta spec.
bu yakıt özellikle toyotanın dizellerine baya yaramış benimde arkadaşımda auris var geçen bindiğimde arabaya bişeymi yaptın dedim bu yakıttan bahsetti yurt dışındada bütün toyota forumlarında bahsediliyomuş sanırım ama bu yakıt en çok bmw 535d gibi araçlara yarar
arabayı aldığım ilk günden beri bu yakıtı kullanıyorum,
fark olarak bir şey diyemem ama sıkıntısıda yok
45 litre ile 750 km yaptım şehir içi
grande punto active
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bence mazotu aldıgınız yere de dikkat edin, gercekten cok farkediyor.
5.3 ve 5.2 ortalamalar sonrası bu hafta 5.8 yaktım.
Simdi tekrar mazot aldım ve ortalama 5-5.2 civarında...
5.8 yaktıgım mazotu farklı bir shellden almıstım, yaramadı![]()
cok nadirde olsa 10 hp kadar farkeden yakıtlar denk gelior bana..
duman tüketim o biçim
yapcak hiç bişi yok..
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
GTL de fiyat farkı yokken eurodizel ile,2 depo kadar denedim ve uzun yol + şehir içinde kullandım.Motorun sessiz çalışması en çok gözüme çarpan şey oldu.Performans adına farklı bir şey göremedim pek doğrusunu söylemek gerekirse tüketimde biraz daha az gibiydi.Eğer fiyatı aynı kalsaydı kullanmaya devam ederdim ama en son aldığımda normal euro dizel ile arasında litrede 10 kuruş kadar oynuyordu.
Bugun Tekirdağa gelirken fulledim, 4.7 ortalama yaktım ve 130 140 altına düsmedim.
GTL seviyoruz![]()
2 depo euro dizel kullandıktan sonra gtl e geçtim benim gözlemlediğim bariz fark araç sessizleşti,motor daha çabuk ısınmaya başladı yakıt ile ilgili bir fark göremedim aracım daha 3000 km de gtl forover
sen 30 bine kadar her depoda bi farklılık hissedersin
1.6 PSA nın tüketim rodajı yaklasık 30k sürer.
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)