2007 Renault Megane sahibiyim, ortalama olarak 100 km de 5.9 tüketimi var.
Datçaya 38 derece ortalama ile giderken (Aydın'dan sonrası sürekli viraj) sürekli klima açık halde 1 depo ile 1100 km yaptım.
2007 Renault Megane sahibiyim, ortalama olarak 100 km de 5.9 tüketimi var.
Datçaya 38 derece ortalama ile giderken (Aydın'dan sonrası sürekli viraj) sürekli klima açık halde 1 depo ile 1100 km yaptım.
ben ford fiesta aldım dizel. eski aracımızdı. yakıtı daha ölçme durumum olmadı çünkü daha 3 günlük arabafiestayı severim ama minik hoş yakıtıda azdı bizdeyken
birde 307 var dizel babada o da çok az yakıyor40 tl mazotla 300 km yaptığını biliyorum babanın fatih- kumburgaz arası ara ara traikte
![]()
Bir depoda şu kadar yaptım bu kadar yaptım gibi değerler gerçekci değil arkadaşar. Evet megane 1 depo ile 1100 km yapıyor ama deposuda fiestanın deposunun yanında uçak hangari gibim kalıyor. 60 litre depo ile 1100 km yapıyorsa 5.5-6 litre arası tüketimi var demektir. Corollanın deposu 45 litre falan olması lazım. E bu durumda Corolla 1 depo ile 750 km yol yapıyorsa megane ile tüketimi aynı demektir. Aynı durum fiesta içinde geçerli..
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Valla ben citroen c4 grand picasso ile sehir ici (hemen hergun yesilyurt-maslak)55 litre yakit ile 850 km yakiorum ekonomi kasmadan! 18 kurusa denk gelio(182.000 lira yani) aracim 1.600 kg! Bence citroen-peugeot-ford veya volvo tercih et en azindan bastugin zamanda zevk alirsin!
206 1.4 HDI var. Bir depo ile Sabah, akşam trafiğinde şehir içi 800 km yapıyorum.
ibiza ve polo 1.6 tdi çıktı. vw gurubunun tdi motorları çok sağlam ve ekonomik
SEAT SPORT
Arkadaş litre konuşun yahu... 100 km de kaç litre?
Kuruş hesaplaması sürekli değişiyor.![]()
✵ Belong to beyond of your horizon. ✵
20 tl aldım laba yanmıştı 6.6 litre geldi 100km oldu hala varTahminimce 6.6 litre ile 130-140 km Fiesta 1.4 dizel
307 1,6 hdi 110 luk bir depo ile şehir içi 750 km den asagı hiç inmedi sakin ve agresif kullanım karısık. 20 liraya çok rahat 140 km gidebiliyorum normal kullanımda
++++
yakıt sistemi bosch tur yakıt sisteminde bir sorun çıktıgında parçalarını yine bosch alırsın ucuz ama kaliteli olur bazı araçların ki siemenstir çok pahalıdır çok çabuk sorun çıkarabilir örnek 4 enjektör 2000 tl boschta toplam herşey dahil 650-750 arası fiyat çıkar o yüzden bir servisimize gelenlere alacakları araçların yakıt sistemlerinde bosch kullananları tavsiye ediyoruz buda benden küçük bir tavsiye olsun![]()
palio mj veya corsa cdti amaç yakıt ekonomisiyse ideal olur.her zaman dediğim gibi parça ve servis açısındanda üzmez.ama performans beklentisi varsa haliyle yanlış bir tercih olur o zaman focus tdci 110luk derim.
turbo dizelde hacim aslında benzinliden daha önemlidir ve 1.6 altına inmemeni öneririm yakıt olarak çoğu 1.4 lerden az yakarlar o nedenle bence 1.4 bakma![]()
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
Helal! Çok az kişinin bildiği ve genelde kabul görmeyen bir konudan bahsetmişsin.Araç sahibi olduğum için çoğu zaman yazmaktan çekinmişimdir. Yüksek hacimli dizel motor ile sakin kullanımda uzun yolda ortalama 4lt civarı şehir içi 5-6lt arası yakarsın.Agresif kulllanımda ise illaki 1400cc dizel motordan daha yüksek yakacaktır.
Peugeot 407 2.0 hdi full klima acik 6lt fln yakiyo..
Renault Laguna 2.2dci full klima kapali 10-11-12-13 kafasina gore![]()
- K -
________
Dr.Ecu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)