uzatmaya gerek yok burda cahil demen ayıp sonuçta amaç üzüm yemek bağcı dövmek değil![]()
uzatmaya gerek yok burda cahil demen ayıp sonuçta amaç üzüm yemek bağcı dövmek değil![]()
ha ben ne yaptım dersen laptop'uma ecuflash programını ayrıca logları almak için 15$'a bi program daha aldım üstüne programı atmak için tactrix kablosunuda aldım git gel yapmamak için 2-3 program yaptırdım kafama göre bi onu bi bunu atıyodum![]()
biraz hararetlide olsa edindiğim bilgilere göre BOX işinden vazgeçeceğiz anlaşılan....
yorumlar için teşekkürler...![]()
mustafa abi yazılım daha sağlıklı olur her koşulda derim ben, box ile base map üzerinde pompa basıncı arttırılarak güç alınıyor ama yazılımda tüm devirlerin dolu dolu kullanırsın aracını![]()
motordan güç almanın başka yollarıda var..illa chip veya powerbox ile olmuyor bu işler..aracın beyinine müdahele edip turbo ve yakıt pompası ömrünü azaltmak yerine çevreyi koruma adına araçta beygir gücünü kısıtlayan bazı ekipmanları iptal ederkte bu güç artışını sağlayabilirsiniz
![]()
ilgi uyandırır tabii beleş tuning...
şaka bir yana arkadaşım nerden başlıyayım bilmiyorum ama şunu bilmelisin ki avrupa da her geçen yıl otomobil üreticileri euro emition yani Avrupa egzos emisyon değerlerini yakalamak uğruna araçlarda üretim aşamasında bir nevi çevreye yayılan zehirli atık gazları euronorm standarlarında tutmak için en az 2 en çok 4 adet sensör filtre ve süzgeçler ile bu soruna çözüm bulmak için uğraşıyorlar..inanırmısın avrupada insanlar araba alırken egzoz emisyon değerlerini bile göz önünde bulundurarak otomobil seçimlerini buna göre yapıyorlar..
bize göre çok yabancı bir seçim unsuru ama orda öyle..bu yapılan uygulamalar egr valfinden tutunda son susturucu öncesi konulan 2 adet susturucu ve çift katalizör parçalarına varana kadar araçta devamlı beygir düşüklüğü yaşanıyor.en basitinden en basit 1.6 araçlarda bile Katalizör iptali ile 5 hp alınabiliyor..emme manifoldu nu ve egsoz manifoldunu genişletme ile egr iptali, katalizör iptali, orta susturucu iptali ile yapılan bu uygulamalar ile 2.000cc bir araçta 8hp-15hp ye kadar motor gücü artışı olailiyor.bu iptal etmeler zor iş değil egsoz cu da 1 saat içinde yaptırabilceğin şeyler bunlar
bu dizel veya benzinli hiç farketmez her ikisinde de motor gücü artışı sağlarsın..ammaa
çevre kirliliği bu durumda göz ardı ediliyor ama şu var ki hala ülkemizde 1970 lerin teknolojisi ile üretilmiş otobüs araçları 24 saat boyunca toplu taşıma görevi üstleniyor ve çevreyi senin bu uygulamalar sonucu yapcağın çevre kirliliğinin 10 mislisini hergün yapıyor
umarım yardımcı olabilmişimdir
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)