Herkesin şahsi fikri ama direk alınmaz diyip kestirip atacağım bir araba değil :)
Printable View
Herkesin şahsi fikri ama direk alınmaz diyip kestirip atacağım bir araba değil :)
Neticede dan dun arabalara 50-60 arası 0 fiyat çekilen bir ülkede yaşıyoruz.Rs gibi bir araba rahatlıkla 100 kağat eder,ancak hala Toros mantığıyla bakılan bir marka nedense.Ben 2.eline bir s2000 kadar parayı rahat rahat veririm,0 ı şimdilik bütçemi aşar.Ancak param olsa alırdım.
Arkadaşlar aranızda ilgilenen olu7rmu bilmiyorum ama arkadaşımın 2010 model beyaz, 40.000km de yetkili servis bakımlı, full oğlu full bütün opsiyonlar alınmış 1.5dci prvilege aracını satıyoruz. Komple orjinal body kit, HR 3.5cm yay, 18 beyaz jant komle ön cam dahil dolarguard cam filmi var araçta.
Önden ufak bir tıkı var fotolarıda var. Araçta onun dışında boya yok. AKlınızda olsun arayan vs. tanığınız olursa güzel araba ucuza vericek yeni araba aldığı için saatıyor.
Revo veya Evotech yazılım atılınca :)
Hmmm..Halen bekletiyorlar sizi yazıklar olsun eehehehe
Arkadaslar bir teaser photosu :)
yorumlarinizi bekliyorum :)
http://img845.imageshack.us/img845/3273/photo1epn.jpg
Alp bu 18 adama coil aldırır kanka
Masaallah cok guzel olmus Allah kaza bela vermesin ama biraz yuksek kalmis :)
Bende tavan folyosunu sokucem sanirim.
biraz inse cok daha farklı olacak :)
Yorumlar bana coilover aldıracak durum belli oldu :)
Dostum o zaman jantin dibinden camurlukla kadar olan mesafeyi ölçer mısın? Böylece karşılaştırma yapabiliriz elimizde rakam olur
Mesela 17" ler varken bende h&r 3.5 la;
On 59 cm
Arka 59.5 cm di
Matematikler olarak arabam suan 18" farkıyla
On 60.5 cm
Arka 61 cm olması lazım.
Ölçersen süper olur yani :)
Tamam yarin 3,5 la olani olcerim sonra 5 le :)
edit: fk 3,5 ile ön ve arka 59,5
Karşılaştırma amaçlı bende ölçtüm :)
18 jantla Eibach var önler 60.5 arkalar 61 :)
Bizimki neden böyle yukarıda 1.5 cm acaba, lastik yanağıyla alakalı olabilir mi ? arkalar 35 önler 40 yanak çünkü benim arabada :)
Jantlar göbekten anladığım kadarıyla yanlış olmadıysa ADVAN Racing..Peki o göbekleri nasıl oturttunuz ? Benim sol arka rudan kapağından dolayı oturmuyor..Sağ arkayı jantla birlikte takınca sıkıştı ama solu halledemedim :)
Ayrıca çok yakışmış rengi şekli herşeyi 10 olmuş :) Maşallah :)
Bir kış fotosu paylaşayım :)
http://img526.imageshack.us/img526/8822/29428601.jpg
Tesekkur ederim sagolun :)
Jantlar bu arada Konig marka. Gobekler vidali, sikintisiz oturdu
Aracin yukselmesinin sebebi jantlar 1 inc buyudu bu da esittir 2.5 cm
Yanakda orjinali 50 iken 40 dustu bu da esittir 1 cm
2.5-1=1,5 cm yukseldi araclar.
simdi ft tuningi aradim, kw coilover variant 1'e 1100 euro fiyat verdi.
montajla beraber 2750 lira dedi bence cok buyuk para. 5.5 cm dusucek arac.
yani 17 jantli 3.5 cm lik yay takmis aracdan 0.5 cm alcak olmam icin 2750 lira harcamam lazim :) tamam yol tutus cok degiscek ama 200 hp lik bir aracta kullanmiyor.
en mantiklisi 5 cm lik fk nin olcumunu almak, eger gercekten dusuruyorsa araci onu almak.
werin yere gitsin ölümüne basın ya :D
1 cm çok rahat fark eder kardesim,tam mazot ile..ya istesem arkayida basardimda en başarılı yol tutus bu sekilde oldu kafa zaten dipte o jantlarla daha gideri yok..
arkada pay yok diye hatırlıyorum emre..
ben cevaplıyım :)
Kw Coil var By Megane da, taktırdıgımız gün en dip hal basıklık beni memnun etmedi emre ile telefon konusmasında naparız dedik, nam'a gidip yayları preslettik ve su anki basıklıgı elde ettik. yaylar preslenmeden önce su anki düşüklüğünden 2cm daha yüksekti herhalde öyle hatırlıyorum.
90 dan bu yana araç sahibiyim,aldığım tüm araçları ilk başlarda bakla keserek,ardından yay takarak düşürdüm.Bunca yıldan sonra şunu öğrendim ki,aracın performanslı ise basmak lazım.Yol tutuş için şart,ancak konfordan vazgeçip her kasiste yavaşlama,içinin acıması gibi duygular da beraberinde geldi.Şimdi bu araç bana arkadan X6 havasında geldi.Artık sadece görüntü olsun diye kesinlikle basmayı,düşürmeyi planlamıyorum.Bir de merak ettiğim konu zaten araç mühendisleri bu araçları üretirken bence bizden çok daha fazla hesap kitap yapıp ona göre yay,lastik koyuyorlar.Yollarımız yurt dışı gibi olmadıkça,veya RS gibi 200 hp üstü özel kullanım araçlar olmadıkça da düşürmek sadece üzüntü tasa yaşatacak.Gündelikte de binilen bir araçla fazla oynamamak lazım diye düşünüyorum.
Sen inanmaya karar ver sonrada haber ver,gerisine karışma :D