megane 3 coupe orjinal yayları var elimde 4 adet (ön arka) 10 bin km kullandım isteyen var ise pm yoluyla ulaşabilir.
Printable View
megane 3 coupe orjinal yayları var elimde 4 adet (ön arka) 10 bin km kullandım isteyen var ise pm yoluyla ulaşabilir.
Bence yalnışınız var roccoyu polo gti ile karıştırmayınız rocconun kronik sorunları yok benim aracım manueldi ve 2 sene kullandım bırak motoru ampül dahi değişmedim ayrıca sizîn yanından geçip gittiğiniz rocco 122 hp olmalı yada plotajı kötü birinde stock 160 ps rocco olmalı aksi taktirde stage2 bir roccoyu meganın geçmesi imkansız .
BU ARACI bilen var mıdır?
34 bf 2012 beyaz cam tavanlı.
Arkadaşlar megane 1.6 dci gt line coupe alayım mı ? Çok arada kaldım her kafadan farklı ses geliyor çiplesek motoru dayanır mı ? Bu konda tecrübesi olan ?
Full stock 1.6 dci yazılımlı halı 157 teker beygırı uretebılıyor..
Cok sessız ve gaz tepkısı ıyı bır motor.
Neyle kıyasladığınıza göre değişir alınıp alınmayacağı. Reno olması düşündürüyor yazmışsınız, anlamıyorum neticede çin malı cherry almıyorsunuz, gereksiz önyargı bence. Coupe megane'lar fransa ve ispanya fabrikalarından çıkan ithal araçlar, Bursa fabrikası üretimi diğer renaultlara göre daha kaliteli araçlar.
Renault üretimi motorları Mercedes bile alıp aracına monte ediyor. 1.6 dci nissan'larda da kullanılmakta.
Hayırlısı olsun şimdiden...
Arkadaşlar, maslak'ta özel reno servisi arıyorum, düzgün ve profesyonel.
Öneriniz var mıdır?
ilk defa bir fransız düşünmeye başladım. hali hazırdaki aracımı satıp coupe alma niyetindeyim.
sahibindende bakınıyorum fiyatlar çok dengesiz gibi geldi. Yüksek kmli color edition impressor den daha pahalı vs gibi. Dynamique diye donanım görüyorum gerçekten böyle bir model var mı?
Donanımlar hakkında hiç bir bilgim yok, hangisinde ne vardır hangisi tercih edilmeli?
Kronik problemler nelerdir? Alırken nelere bakmam/baktırmam şart?
yanlışım varsa düzeltebilirsiniz
impressor ün color editiona göre ilaveleri mercekli far + esp + jant sanırım
tüm donanımlarda dijital klima standart değil mi?
gönlümden geçen cam tavanlı ve beyaz olması umarım bana uygun böyle bir kombinasyon bulabilirim.
peki kronik problem arıza durumları nasıl? renault hiç bilmediğim bir marka çünkü
Valla 2010 ve öncesinde kronik problemleri var, ben baya bir uğraştım ama servis konusunda sıkıntı olmadı en azından, ne gerektiyse değiştirdiler.
Ama hayati parçalar, motor şanzıman debriyaj taş gibi sağlamdır.
Turbo 3 kere değişti ama mesela, gerçi şans meselesi..
Impressor ve 2012+ almaya calısırdım ben olsam.
Hepsinde dijital klima std.
arananlara açtım ama buraya da yazayım
2010-2012 model arası
''Tercihen Impressor veya Dynamique.
Cam tavan navigasyon deri koltuk olmasa da olur.
Tüm bakımlarının yetkili serviste yapılmış olmasını ve stock oğlu stock olmasını tercih ederim.''
kimse kalmadımı ya :)
Buralardayız ama yapacak konuşacak bir şey kalmadı bizim arabalara :)
Bende varım laaa ınanc burdayızda sesimiz çıkmıyor :)
megane 3 coupe arıyorum, cam tavanlı bi xenon olması şart. rengi mühim değil.
varsa etrafınızda satan telefonunu yazarsanız arar konuşurum.
105lik 6 ileri manuel Megane yada Fluence sahibi olanlar yakıt tüketiminiz ne durumda ? Birde 2. vites dip gaz durumunda biraz duman var aracımda yazılım olup olmadığından da şüpheliyim.(110bin km'de)
euro 5 motorlu 110 luk olanlardan var bende su andakı ortalaması 5.9 , klima dur kalk trafıgı ,hafıf gazlama sımdılık böyle ama yakında bakıma gırıcem o zaman düşer dıye tahmın edıyorum .
sis farları nedir megane 3 lerde? H7, H11???
80 bin bakımı için bilgi aldığım servislerden biri, normal paket(yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi, triger kayışı, gergi) dışında krank kasnağını da kendilerinin pakete dahil ettiğini söylediler. Yaklaşık 500 TL ilave ediyorlar normal bakım ücretine. Bilgisi olan var mı görüştüğüm diğer servisler bu parçayı değiştirmiyor çünkü?
2011 Model 1.5 dci Dynamic cam tavan coupe mi satmayı düşünüyorum. Aracın kaportasında boya yok ancak benden önceki sahibi bir iki kere tampon ile ilgili islem yaptırmış. Marşpiyelde bir avuc kadar boya var. araç 135.000 km de ve yetkili servis dışında bakımı yapılmadı, tüm bakım faturaları ve iş emirleri de bulunmakta. İlgilenen varsa PM den görüşebiliriz.
2011 105hp dci motorun triger değişimi kaç bin kmde bilen var mı?
tam emin olmamakla birlikte 80 bin diye aklımda kalmış
servis 4yıl-75bin km demişti bakımın toplam fiyatıda 1350-1400 gibi bir rakamdı
Şimdi beyler şöyle bir sorunumuz var,
Araç 40-50k km civarında yazılımı yaptık, arkadaş Alanya'dan çıkıp Adapazarı'na giderken Bucak civarında kalıcı hasar uyarısı verdi, servise çektiler yazılımı sıfırladılar vs.. 1-2 hafta sorunsuz kullandı, dönüş yolunda yine yaktı aynı arızayı. İlk başta servis elektrovana demiş bu arada.
2. arızada Alanya'ya kadar gelmiş sakin sakin, filtre tıkanmış (bakımı yeni yapılmış arabanın nasıl 3-5 bin km de tıkanır anlamadım ki dikkatli kullanır) filtreyi değiştirip arızayı sildirdi. Bu arada oem map var üzerinde.
Yine sorun yok 1-2 hafta, geçen Muğla'ya giderken evine 1 saat kala yine aynı hata. Turbo, hortumlar vs olabilir demişler bugün belli olacaktı sözde fakat hata bulamamışlar yüksek devirde falan da uzun süre test etmişler aracı denilene göre.
Karşılaşmış olan, sorunun kaynağını bilen veya fikri olanlar bir el atın size zahmet, araç 2012 olması lazım daha garantisi bitmedi yıl bakımından çünkü, 11 de olabilir emin değilim. Neden nüksediyor olabilir bu hata sürekli?
Yazılımdan ne kadar sonra verdi bu hatayı?
Yazılımsal alakası yok bence işin ama takribi 1 ay sonrasında.. O 1 ay içinde 3-4 kez roll, gerisi her gün şehir içi kullanıldı..
"kalıcı hasar riski" uyarısı renault a bir cok sebebten görünebilir. dpf dolduğunda bile yanar. enjektörler(veya yakıt hattında) de sorun olduğunda da yanar. önemli olan verdiği arıza kodlarıdır. onların incelenmesi gerekir.
Bildiğim kadarıyla makyajsız Coupe lerde (105 lik 1.5 Dci) DPF yok, enjektör olsa kesiklik yapar diye düşünüyorum fakat araba gidiyor yine..
Arıza kodundan elektrovana çıkmış işte.. Tam olarak neydi bilmiyorum, okutunca elektrovana demişler.
Ben yanında değildim yaktığı anlarda fakat şöyle diyeyim, 6. vites 120-130 civarı giderken yakıyor. 2 defa Burdur civarındaki rakımlarda, 1 defa da Muğla'ya 100 km kala Antalya yönünden giderken yakmış.. Yukarda da dediğim gibi servis koda bakıp elektrovana demiş, fakat değiştirip denendiğinde bir fark yokmuş..
1.5 dci 105 lik araç.
Selam arkadaslar, konuyu 150 kusura kadar okudum aradigimi bulurum diye ancak hala oralara gelemedim sanirim o yuzden direk buradan soriyim dedim tabi sorun olmassa. Ayni yillar arasi yani 2011-2014 arasi 1.5 dci 105-110hp ile 1.6 dci 130hp arasindaki farklari az cok arastirdim okudum ancak saglamlik acisindan hangisini onerirsiniz? Bende megane coupe alacagim ancak 1.5 dci gt-line ile 1.6 dci gt-line arasinda kaldim. Amacim yazilim downpipe tan, zamani gelince turbo buyultmeye kadar uzaniyo. Bu motorlardan hangisi bu tur olaylara maruz kaldiginda daha saglam cikar onu sorucaktim. 1.6dci motorda cift su gomlekleri falan okudum ayni zamanda yeni bi tip egr si ve emme manifoldunun icinde birtane flap varmis silindir icindeki swirl u optimum seviyeye cikarmak icin. Bu kadar karisik motora el atmak sizce akillica olur mu?
Cok sordum, umarim derdimi anlatabilmisimdir,
Simdiden tesekkurler