Peki bu yeni meganelerin sis farı ampulü h kaçtır?
X-enon alsak nasıl bişey önerirsiniz ?
Printable View
Peki bu yeni meganelerin sis farı ampulü h kaçtır?
X-enon alsak nasıl bişey önerirsiniz ?
h11..
6000 veya 8000k güzel durur, 8000 biraz daha mavimsi yanar..
marka olarak da, philipse dünyaları bayılmış bi insan olarak söylüyorum, herhangi çin malı bir xenonu al taktır hiçbir fark yok..
geldim
ilkayın dyno sheeti gördüm gazihan yapmış gayet başarılı, düşünülebilinir.
benim yazılımı barbaros bayrak yaptı. esasında ben optimum bi yazılım istiyordum, ne siyah duman atsın ne de çok yaksın istiyodum, fakat barbaros bey bunları bana sormadan robotize bir şekilde yaptı. ben kendi istediğim şeyleri söyleyemedim ve söylediğimde ne desem "arıza lambası yanar yapamam edemem vs" diye tutturdu. bu bakımdan başarılı bulmadım. En azından ezbere iş yapmayıp, müşterinin ne talep ettiği konusunda fikir alıp ona göre yapmalıydı o konuda ayıp etti.
Başka sorun varsa seve seve cevaplarım, çekinme :)
ama allah var, bir gün dahi ne arıza çıkardı yazılımla ilgili ne de lamba vs. yaktı. o bakımdan memnunum. ortalama tüketimim 5.8-6 litreden 5-5.2 litrelere düştü. kış olduğu için 5.2-5.5 arası tüketim var.
volkan gs teşekkürler . :)
ufuk ortak bi gidiyim alcam 6000k amacım üzerindeki orjinal xenonlarlada uyum sağlaması. Peki üstünde orjinal zenonların kaç k olduğunu bilen var mı ? :)
Esasında Barbaros Bayrağın haklı olduğu noktalar var....Aynı motora sahip HB aracım var , sizdeki haritanın (booster per) tahminim aynısı yüklü bendede....Öyleki Almanya da dahil konuştum heryerle dedikleri bu araçlarda 128 hp 285 tork üstü risklidir oldu..
Sıcaklığın gereksiz arttığı aracın duman atımına başlayacağı söylendi..Bugün chip yüklendi 135 hp 300-310 civarı tork olduğu söyleniyor.Demek istediğim robotize olayı değil standart yazılım yüklemesi yapılıyor sonuçta kimse daha az güç alın demez aracından...
Bu arada şöyle bir değişiklik yaşadım , orjinalde 1 devri wardı tork patlıyordu o noktada tam hissediliyordu 240 nm yazılım sonrası o anki fırlatma gitti ,sanki onnu dağıtmışlar gibi oldu siz fark ettinizmi acaba?
Ben zaten agresif bir map istemiyordum, zaten performans odaklı başka bir aracım var. Benim istediğim şey zaten hem az yaksın hem de günlük kullanımda torku artsındı. Ki hakkaten aracın stock hali 2000 devirden önce ölüyken, şimdi 1500 ve üstü devirde tork patlaması var. Benim istediğim şeyi yaptı zaten ama
Dipnot: Aracımda partikül filtresi olduğunu iddia etti ayrıca. Eğer biraz daha açarsam partikül filtresi sorun çıkaracak diye iddia etti fakat aracımda partikül filtresi yok katalitik konvertör var. 110'luk 1.5 dci larda partikül filtresi var evet ama 105 hp lerde yok. Remap yaptığı aracı tanımaması ayrı bir trajikomik durum. (edit)
Ama ben oraya sadece bu arabayla gazlayacam diye gidip yazılım yaptırsaydım (illa dizel bir megane diye düşünmeyin, bi sürü benzinli vs.. araç gidiyor oraya meganindan cuprasına kadar), ve bana onu yapamam bunu yapamam deseydi çok kızardım. Oraya aracından %100 verim almak için giden insanlarda var, motor ömrünün azalacağı riskini göze alarak.
En azından demeliydiki "kardesim ne istiyosun sen?" alt devirler daha dolu mu olsun, yoksa ust devirlere mi calısalım? Oyle bir durum hiç olmadı. Demeye çalıştığım motorun canını almak değil.
Ki tekrar söylüyorum, Allah sahittir 14.000 km dir yazılımlı kullanıyorum, bir kere dahi şu andaki yazılımından memnuniyetsizlik gibi bir durum yaşamadım. Varsın 3-5 hp eksik olsun günlük kullanımda eski haline göre çok daha rahat, bir kere bile arıza lambası yanmadı (masallah) devir bandı çok daha torklu ve en önemlisi tüketimim çok azaldı arada nadiren siyah duman atsa da sıkıntı yok benim için.
Gaza bastıktan sonraki bekleme dizelin geç gaz tepkisinden ötürü, ona çare yok
1500 - 2000 arası orjinal mapte çok kötüydü, çok az eğimde bile vites küçültmek lazım, şimdi günlük kullanımda 1500-2000 arası yarım gaz bile yapsanız koltuğa yapıştırıyor.
Bir de yeni yaptırdınız sanırım, bana ilk yaptırdığım zamanlar hiç gitmiyomuş gibi geliyodu hatta pişman olmuştum. Sonradan açıldı araba resmen.
Fluenca bindik 105 lik serviste tecrübe için de, hakkaten hiç gitmiyomuş bu arada stock maple :)
Dediğim gibi, kilometre yaptıkça fark daha da hissedilir hale gelecektir. Bende ilk 1 hafta falan çok az fark var diye düşünüyordum.
130luk Passat tdi (tek kişi) , benim meggy3(3 kişi) ilk gün klasik bir trafik gazlaması durumu oldu , yani o tapagaz solu kapatmıştı sürekli ne verdiyse basıyordu(aracın durumunu bilemem tabi turbosu bitiktir vs vs ) ben basıyorum yetişiyorum açmıyorda önümü salıyorum gazı tekrar basyorum tekrar yakalıyorum tekrar salıyorum ...
Bunlar güzel tabi ilk gün için:) Bilgilendirme için tşk'ler bu arada.....
dou ben arabanın yagını deiştirdim mobil ile dediğin gibi + filtreler filan,bu sabah işe gelirken yazılım yapılmış gibiydi psikolojikmidir yoksa harbiden fark edermi bu kadar :D
Bilgehan 4300K üstündekiler :) Bugüne kadar hiçbir otomotiv firması 6000K mercekli xenon üretmemiştir bence yada ben hiç görmedim.
Fabrikasyon gelen yağ 10w-40, daha kalın ve çok dandik
Sen sanırım 0w-40 kullandın, ben en büyük farkı motor sesinde hissettim ciddi bir azalma oldu Mobil 1 0w-40 kullanınca.
Filtreleri de yenilediysen zaten arabanın gidişi bir miktar toplamıştır doğaldır :)
Bu arada eksiltme yapmıyor bende hiç o bakımdan baya iyi, 0w olmasına rağmen 10.000 km de 100 gram bile eksiltmiyor ki devirli kullanıyorum
Bilgiler için teşekkürler.
Bizim s-maxta da orjinal zenon var ama hiç mi hiç 4300k gibi durmuyor valla :D Mosmor ya. (mercekli adaptif)
Sen gözlerine veya fara baktır kanka :D :hehe: Olm yap bişiler şu arabaya bende tamamen duygusal engeller var :)