ne egr ymiş arkadaş =)
Printable View
ne egr ymiş arkadaş =)
iptal ettirmen senin hayrına gibi..yinede forumda bu konuda uzmanlaşmış kişilerden yardım iste..senna özgün cem birine mesaj at bence..
teşekkür ederim bilenler görüp yazar diye konu açtım bende, olmadı söylediğiniz gibide yaparım.
ama ya biirileride bana öyle söylenildiği gibi kolay bir iş değil dedi. egr yi iptal etmeye karşı değilimde kime güveneceğimi bilmiyorum. Trabzonda da yok sanırım öyle güvenebileceğim bir yer. gözüm korkuyo açıkçası. iptal ettir gitsin mantığı kadarda basit olduğunu düşünemiyorum, kim iptal edicek :confused:
ayrıca bu iş bana yenisini almaktan daha pahalya patlar gibi görünüyo ki ekonomik durumum uygun olmadığından değiştiremiyorum. zaten benim sorunum egr yi iptal etmek değil arabamın arıza vermiş olması. açıkçası kafam karıştı.
yinede herkese çok teşekkür ederim.
egr mi iptal ettiriorum :D
hala duruyormu :D:D
yaa sımdı tamırcımle gorustum de egr ıptal edersem arıza lambası yakar dıo?? ne yapmam gerekıyo??
chip yapanlar yapıyor. bnımkı chıp yapılırken barbaros abı sıldı egr yı :D
merve selam.. bi iki tane mesaj attım konuya ama daha acıklayıcı bişeyler yazmak istedim.. umarım kafa karışıklıgını giderebilirim..
egr yüzünden aracının arıza cıkarması kafaya takılacak bi durum degil.. aksine bu sana bi uyarı niteliginde olan iyi bi gösterge.. egrnin tıkanmış olması sonucu arıza vermesi emme manifoldunun bogaz kelebeginin enjektörlerin falan da temizlenme vaktinin gelmiş olduguna bi işaret niteliginde.. bu söylediklerimden birisinde arıza yaşasan emin ol daha fazla ugraşmak zorunda kalacaktın..
beni dinlersen yapman gerekenler şu şekilde..
emme manifoldunun bogaz kelebegini söktür mazotla yıkatarak iyice bi temizlet.. carbon clean yapan bi yer muhakkak vardır.. yoksa da serviste mutlaka yaparlar.. carbon clean yaptır.. egrni de iptal ettir.. arıza lambasını da sildir.. mümkünse bide katalizörü kontrol ettir.. egryi tıkayan kurum katalizörü de tıkayacaktır muhtemelen..
dizel araçlarda aslında egr ve katalizör gereksiz 2 parçadan başka bişey degil.. aracın daha rahat gidip daha az yaktıgını hissedersin bunların 2sini de iptal ettigin takdirde.. dedigim diger temizlik işlemlerini de yaptırdıgın takdirde yine rahatlicaktır araba emin olabilirsin.. tecrübeyle sabittir..
egr iptalinin zorluguna gelince.. cok detaylı olarak tarif edemiyorum bende.. ama mantık şu bildigim kadarıyla.. acılıp kapanan bi kapakcık içeren bi parça bu egr valfi.. o acılıp kapanan kapakcıgı ordan söküp yerine bi kör tapa koyuyolar.. böylece egr iptal olmuş oluyo.. gayet basit bi işlem.. yani trabzonda kime yaptıracam diye düşünme.. iyi bi egzozcu veya iyi bi usta elbet vardır..
kafaya takılacak bi problem yok yani.. canını sıkmaya degmez ;)
bizim turk milleti ne kadar yardimsever ya :) :D
ben egr yi iptal etmeyi düşünüyorum.yani iptal ettiricem..fakat barada katalatikkonvertöründe içinin boşaltılması zorunlu mu yada sadce iptali olur mu.yazılım olarak nerde yaptırabiliriz egr iptalini?
Egr iptali kimi arabalarda basit kimi arabalarda zor 1.4hdi basit kısma girmesi lazım:) Egr valfiden önce egzozdan gelen kısma kör conta ile iptali mümkün tabi ulaşmak için birkaç parça sökülmesi gerekebilir.
peki arkadaşlar egr yada kat iptali araçta ne kadar bir yakıt artışı sağlar.örneğin araç 200 lira yakıyorsa bu kaç olur sizce.yada düşmemi olur yakıtta...