|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: peugeot 207 hdi
|
Bu sabah işe giderken arabam motor arıza ışığı yaktı, çalıştırdığımda. Direkt servise götürdüm, bilgisayara bağlandı felan egr değşmesi gerekiyor dediler. Değiştirmedim, arızayı sildiler şimdilik. Bu arada aracım 2007 model, 2006 ağustos trafiğe çıkış tarihi ve 60 000km de
Bildiğim kadarıyla çoğu kişi egr iptal ediyor, performans için. Böyle bir durumda iptali söz konusu olabilir mi? Ya da iptal ettirirsem farklı sorunlar yaşayabilirmiyim? Arıza ışığı yakıyor diye birşeyler biliyorum. Ama çokta bilgim olduğu söylenemez bu konuda. Parça pahalı tabiki, pek çevreci görünmeyebilirim bu konuda ama arabama zamanla zarar veren bir parçaya o kadar para ödemek çokta işime gelmiyor. Ayrıca bu neden kaynaklanı. hani kötü yakıt vs olayı düşünemiyorum. Çok titiz davranıyorum ama başka ne sebebi olabilir bilemedim. Tüm bunların yanında arabanın orjnalliği konusunda da takıntılarım var. Sonradan çıkabilecek sorunlar benim baştan canımı sıkıyor. Bu sebeple bilenlerden fikirlerini almak istedim. Şuan ne yapmam gerekiyor bilmiyorum açıkçası. Herkese şimdiden teşekkür ederim. __________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] ![]() biran olurda ellerim üşürse ve sende o an yoksan.. eğer mevsim baharsa, yalnızlık kolay mı? bir gün zayıf düşüpte, unutursam affet. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: sıkıntıya 5 kala..
|
İptal etmenin hiçbir sakıncası yok..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
emısyon değerlerini tutturmak için takılan gereksiz ve performans kaybı yaratan bir parça , özellikle dizel motorlarda
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: yok
|
motorda kurum yapıyormus egr iptali.yanlıs biliniyormus sanırım sadece motoru sıkan bi parca değil bir yandanda faydası varmıs diye okumustum bi yerde
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
ama benim için şuan önemli olan kısmı arabamın motor arıza ışığı yakmış olması. ve bu parçanın arızalandığı söyleniyor. ne işe yaradığını az çok biliyorum zaten ama arıza durumunda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum şuan.
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] ![]() biran olurda ellerim üşürse ve sende o an yoksan.. eğer mevsim baharsa, yalnızlık kolay mı? bir gün zayıf düşüpte, unutursam affet. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
asıl ıptal edersen egsoz gazını tekrar motora yollayamayacagı için kurum olmaz
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Megane III Coupe
|
Ben chip ile beraber iptal ettireli 5.000 km oldu neredeyse, hiç bir problem yok..
Her sey düzenli motor bakımından geçiyor bence.. |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: SArocco
|
İptal ettirin yazılımlada sildirin hem moturu rahatlatırsınız hemde gereksiz masrafın lüzumu yok...
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
egr henüz bozulmadıysa sadece kurumdan tıkandıysa temizletilebiliyor.
iptal etmeninde bir sakıncası yok, yazılım desteği ve tuning konusunda profesyonel bi firmadan yardım alman şartıyla. __________________________________ Şehitlerimizi unutma! Unutturma! |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
arızalanmış maalesef, iptal etmeye yanaşmamamın bir sebebide trabzonda böyle bir imkanım yok gibi. yani güvenebileceğim bildiğim bir yer yok. zaten bu sebeplede aracım yetkili servis dışında hiçbir yere girmemiştir.
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] ![]() biran olurda ellerim üşürse ve sende o an yoksan.. eğer mevsim baharsa, yalnızlık kolay mı? bir gün zayıf düşüpte, unutursam affet. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
sitede trabzonda bunla ilgili güvenilir bir yer bilen varsa yazacaktır. geçmiş olsun tekrar.
__________________________________ Şehitlerimizi unutma! Unutturma! |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 5.2 V8
|
egr iptali aracınıza zarar vermez sadece yakıtta biraz fark olur...
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Buldu :)
|
Arızayı sildiklerinde kurumu temizledilermi yoksa arıza ışıgını silip gönderdilermi ?Ayrıca şu an ışık yanıyormu yanmıyormu kardeşim ?
__________________________________ Bütün şerefli işler, başlangıçta imkansız görünür… OSMAN PAMUKOĞLU |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
ya yenisiyle degiştiricekseniz yada iptal ettiriceksiniz 3.bi şık yok sanırım
__________________________________ Dünya kadar malın olucağına fındık kadar turbon olsun.. =)
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
yok sadece arıza silindi bişey temizlemediler. değişmesi gerektğini söylediler arızalanmış. silindiği için şuan yanmıyor ama 1saat sonrada tekrarlayabilir 10gün sonrada bilemeyiz dediler.
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] ![]() biran olurda ellerim üşürse ve sende o an yoksan.. eğer mevsim baharsa, yalnızlık kolay mı? bir gün zayıf düşüpte, unutursam affet. Son Düzenleyen merve; 06-12-2010 13:36. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Buldu :)
|
Çok titiz biriysen servisde değiştir ama yok çokda önemli değil dersen iptal et gitsin bir sıkıntı çıkardıgını duymadım iptal eden arkadaşlarda aynı kanıda ,ben olsam servisde yenisi ile değiştirirdim bu arada
Km ne kadar yakıyor o jantlarla aracın ?
__________________________________ Bütün şerefli işler, başlangıçta imkansız görünür… OSMAN PAMUKOĞLU |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
:S çok titiz biriyim sanırım, böyle giderse iptal ettiremicem gibi görünüyor. güvenebileceğim iyi bir özel servis olsaydı olabilirdi belki ama bu şartlarda zor gibi.
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: 05 Black Typer 11 Polo Tdi Dsg
|
bizim getzde de aynı problem olmuştu..
Araba garantili iken 40 bin kmde değişmişti egr valfim garantiden.aylar önce 90 bin kmde iken yine arıza lambası yandı, yetkili servis söndürdü egr değişmesi gerekli dedi.Bende değiştirmedim iptalde ettirmedim şu an 110 bin kmde arada yanıyor sönüyor kafasına göre.. Ne performansa etkisi var nede yakıta arızalı olmasının.Fırsat bulsam iptal ettirecem.. Eğer arıza ışığını kafana takmayacaksan değiştirme bence çünkü sırf o ışığı söndürmek için para vermiş olacaksın. |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: D-4D / 12'Rocco
|
o ışıgın sönmesinden başka hiç bi işe yaramıcak emin olabilirsin
|
|