levent kardeşim bu bilgiyi aldığın yer sağlam biyermi yoksa kulaktan duymamı ? duman sorun değil kara tren gezmeyi düşünuyorumda 8 bg az değil
Printable View
levent kardeşim bu bilgiyi aldığın yer sağlam biyermi yoksa kulaktan duymamı ? duman sorun değil kara tren gezmeyi düşünuyorumda 8 bg az değil
bence öncelik şu şekilde olmalı pd150 veya pd130 emmesi, sözkonusu turbo ve enjektörler custom intercooler ve boruları montajlanmalı stock debriyaj ve pompaya göre cıkan max güç yeterlimi bakılmalı. Yetersizse pompa değişikliğine gidilmeli tabi debriyaj ne kadar yetecek oda deneme yanılma yöntemiyle belli olur:) tahmini 4 bin lira kadar harcanır sanırım
tdiclub ta biyerde okumuştum, bulabilirmisin o konuyu tekrar diye sorarsan, bulamam :D
pompayı bilmemde 4 5 roll denemesi bile orj. debriyajın o güçte bitemesıne yeter gibi geliyo :D
arkadaşlar parça parça yazdım biraz ama k.bakmayın şimdi ilanlara bakıyodumda aynı kasa cordoba signonun birinde motoru çekmiş ve td(i) i si kırmızıydı 110 luk motor var ilgincime gitti. 110 lukların bulunabilmesi zormudur ? ve cordobalar ibizadan nekadar daha ağır
şöyle bi hesap yapalım madem kabaca, eksik gördüğünüz yerleri düzeltirseniz sevinirim.
ortalama remap 500-600 olsa gün şartlarında
intercooler olarak renault master minibüsünkini kullananlar var, çıkma bulunabilir. 500tl de ona diyelim borular falan.
cai custom olsun 150tl, borular filtre vs ile
turbo + manifold , 2000
pd130 emme , 1000 tl civarıdır nerden baksak
enjektörler 500-700 arasıdır
debriyaj için kurtbil can yazmıştı sanırım vr6 baskı falan kullanıyolardı, yada bronz çaktırılabilir fiyat bilmiyorum.sachs markası kullananlarda var 1000tl de ona desek kargo gümrük vs.
ortalama kafadan 5000 lazım yani tatlı sert bi araba için :D
edit: cordoba ibizadan 25-50kg kadar daha ağırdır.
aynen levent eksiksiz yazmşın kardeşim bide turbodan son susturucuya kadar 70 lik düz boru + son susturucu
+ olarak egr ve katalatik iptaliyle liste aynen budur :icon_tup:
50 kg hiç bişey de benim kafamı karıştıran sahibinden bakıyorum çoğu kaputun altını çekmemiş çekenlerin düz motor . bitanesinde tek kırmızılı gördüm ve 110 yazmış acaba adam sonradan boyatmış olabılırmı ? bu konuya gerekli açıklamayı biri yaparsa sevinirim ya çok pis merak ettim şimdi :)
bence ilk temel taşları sağlam atmak lazım derim herzaman :)
pompa enjektör ilk yapılması gerekenler bana göre, pd130 emme ve turbo sona bırakılabilir çünkü o sürelerdede vnt15 olan orjinal turbosu 150-170 hp civarına kadar rahatlıkla çıkarıcaktır, ve biraz daha durumu toparlayana kadar idare eder seni :) 5000 liraya turbo ve pd130 emme olmadan gaayet keyifli bi araba olur yani, tabi senin araç için ayırcağın bütçeni bilmiyorum ama fazlada cebi-evi yormamak lazım yeri gelince :D hem aracın varsa eksikleri de ortaya çıkmış olur o süreçte, sonra vnt17/22 hybrid turbo güzel bi manifold + pd130 emme ile + 100 hp daha katarsın minimum :)
turbo zaten elinde sonunda mort olucak :) dediğin gibi idare ettiğ yere kadar gider.çok gitmessede canı sağolsun canımmmm. dediğin gibi kardeşim ocağa incir ağacı dikmemek lazım bu sene okul bitiyo allahın izniyle yazın alıcaz güzel bişey bulursak . specleri uygularken hemfikiriz . turbo büyütme stage 2 oluyo biraz . turboya girdinmi zorunlu emme ve turbo manifoldu değiştireceksin + enjektör zaten yetmiyecek. debriyaj bile stage 2 olarak düşünülebilir . turbo büyütmeden önce yeter diye düşünüyorum
hatta ve hatta çoğu kişi bunu atlıyo turbo büyütme işlemiyle sağlam bi fren sistemi kesinlikle şart ! mk4 lere audi tt 312 mm lik disk ve kaliperler oluyo diye biliyorum bunlardada aynı şey geçerlimi bi araştırmak lazım
adım devran kardeşim :) ya daha önce bu konuyu canla konuşmuştuk ibiza için adamın motor kaputu tek kırmıızılı + 110 ps yazmış araç sarı 4 kapılıydı.bende bundan bulucam diye tutturdum. sonra can(kurtbil) bilgisiyle beni aydınlattı saolsun 110 luklar yurt dışında varmış sadece ve sport olarak geçiyomuş ayrıca tek kapı ve genelde sarılar . apaçinin biri hiç işi gücü yok boyatmışta olabilir yani bura türkiye sırf gösteriş olsun diye beklerim yani :D
devran valla ibiza lar kaç bijon ona bakmak lazım 5x100 ise direk al tak oturt frenleri :)
mk3 golf tdi lar 4 bijon , onlara işlem gerekiyo dolayısıyla.
110 luklar cordobalarda tek tuk var ama onlar da cok az Tr de,ıbızalarda onceden solyedıgım gıbı 4 kapılılarında yok ,genelı tdı sport olarak gecıyor.Bıjon olarak mk3 ıbızalar ve aynı şasi cordobalar 4*100,ılk etapta en uygun fren 280 yada 288mm olması lazım golf gtı kalıper ve dısklerı olur,Scn de b sekılde 312mm lık tt,Fr,s3 lerde kullanılan sıstemı de takanlar var yada dırek seatsport kullanyolar.Levent tek debrıyaj konusunda b duzeltme yapcam,sachs ın komple volanlı setı 2 lıraya gelıyordu gumruklu flan arkadasım Tdı cuprasına alcaktı sıparısını de verdı alcagı kısıye ama sonrasında b kac sorun olunca vazgecmıstı,1300 kusur dolar gıbı b fıyatı vardı ona kargo da dahıl olunca tuzlu ama guzel b sıstem olusuyor
Can düzeltme için teşekkürler :)
Ahmet , 220 + diyelim biz ona kabaca :)
bu arada 6.7lt şehir içi, 4.2lt şehir dışı, 5.6lt karma gibi tüketimsel değerler yakalayan bi eleman var 240 whp lerdeki pd150 si ile :)
edit: geneli bu şekilde tüketim değerleri sahipleri :)
peki bu yaşta , -ikinci elde 10 11 bütçeye alınabilecek- ibiza veya cordobalar 150k kmden daha fazla olucaktır en iyi ihtimalle.Yakıt enjeksiyon sistemi turbo haricinde motor bloğu içi bu kadar km ve yıl sonrasıda hala yüklenmeye müsaitmidir?Veya motor yaptırma maliyetleri hatmini ne kadardır?
400-500 bin km düzenli bakımla sıkıntısız şekilde motor ömürleri var yaklaşık olarak. motor yenileme masrafını tahmini olarak bile bilmiyorum ama, zibille parçası var ondan eminim :)
o kasada dizel tek kapı olaydı iiydi:D:D
golf gt tdi, ibiza gt tdi geleydi iyiydi :D
konu uzamış arkadaşlardan birisi T4 enjektörlerini sormuş 300 liraya temin ederim :) sıfır.
fiyatlar korkutmasın piyasada enjektör dediğiniz zaman öpmeye kalkarlar ben yurtdışından temin edebiliyorum ihtiyacınız olduğunda ..
T4 enjektör nozzle ile 110hp makinalar 132hp 270nm 90hp ise 115hp civarlarına çıkıyor stock ecu ile(araçdan araca değişir). remap sonrası sıkı güçler çıkartılabiliyor tabi.
11mm pompa fiyatları nedir? yada 10mm yi 11mm ye cevirme maliyeti?
11mm e geçmek için pompa değişmiyor rotor kısmı değişiyor onun fiyatıda 450-500 lira civarı
http://i52.tinypic.com/vv13a.jpg
çok tesekkurler bilgiler için, sizin aracın konusu yok sanırım merakla bekliyoruz var ise foto ve videolarınızı:)
henuz konusu yok açmadım son eksiklerini bitireyim fotolarla beraber motor yapılırken çektiklerim dahil konu açıcam :) piston ve gömlekler sıfır haldeyken enjektörler değişirken motor bindirilirken hepsini fotoladım paylaşıcam yakında herşeyiyle
pompayı çok takmayın rotor değişir 10 olur sana 11mm :)
sabırsızlık yapıp burdan soralım mı ne turbo takıldı ne enjektor koyuldu debrıyaj ne marka dıye :)
hocam valla bu haber süper oldu senden duyduğumuz iyi oldu aracı alınca senle direk irtibata geçicem :) ayrıca bi enjektör standart ecuyla bukadar güçler veriyosa remaple çıldırır çıldırır
buda güzel haber ama 110 luk bulursak gerek kalmıycak inş :D
senin yazını görmemişim can sory. açıklama için saolsın . sachs kiti baya tuzluymuş ama merak ettiğim bişey var volan falan orj.den hafifmi ? bi muabbeti vardır herhalde bıraz fazla tuzlu
2.sorum yine sana can. ortaya vr6 baskı balata oluyo diye bişey attın cevapla bakalım :D işlem gerektirmeden direk cuk oturuyomu? eğer otoruyosa bide üzerine hafif volan koyulur yada volan hafifletilir hem sağlıklı yere basar hem daha rahat devir çevirir.
pd 150 üzerine ;
PD150 üstüne (130'dan farkı emmesi ve filtresi);
R783 nozzles, Colt Cam, 6speed, DG Sigma 6 SS, Eurospec clutch, Peloquin, 288mm front brakes, R32 snorkel/airbox/MAF housing, 17/22, 3 bar, custom FMIC, RC5 AND VWMikel ECU's, ST race pipe, Whitbread 2.5" DP, 3" mandrel bent stainles:)
tdiclub sızıntısı var sanki burada :rolleyes:
tamamen hafıf volan sachs ın kıtındekı.Vr6 baskı balatayı ben mı dedım yaw:D sadece Vr6 degılde Spook alper ın aldıgı kıt debrıyaj takımı ıcınde b kac vag grubunun parcası toplanmıs halde 1.8 t lere takılabılıyor,aynı zamanda 1.8t ıle 1.9 tdı ın 5 ılerı ve 6 ılerılerı karsılıklı olarak aynı takımı kullanyolar,sachs ın sıtesındede zaten gırıp ıkı ayrı motor ıcın bakıldıgındada aynı takımı gostermesınden anlasılıyor.bu sekılde aynı debrıyaj volan 5 ıle tdı ıcınde takılabılır
debriyaj korkutmasın sizi ya orjinal baskı ve bronz balata ikilisi 250+ güçlere yetiyor artıyor bile :) vr6 falan masraf yapmayın onların parası ve vakti cok :D uymayın onlara şaka bir yana debriyaj konusundada yardımcı olurum :)
ayarlanabiliyor sertlik durumu :) 4 yaprak yapılır mesela 2 bronz 2 düz gündelik kullanılabilir
konuda paylaşım güzel oldu diğer konuyla birlikte güzel bilgiler var teşekkürler arkadaşlar:)