Edit : 2 kez gelmis cepten.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Valla ne egr ıptalı ne kat ne manıfolt temızlıgı 154bıne geldı araba 148bınde chıp yaptırdım..Hala it gibi gidiyo hahahahaha
- K -
________
Dr.Ecu
yavuz müdür bnmkide sıkıyor araç bakalım daha hiç temizlenmedi, 4.cü vitese attımmı yığılmaya başlıyor bi enjektörü söküp temizleticem, manifoldu temizleticem bide carbon clean yaptırcam bakalım ne olacak
Hastayım böyle bilip bilmeden yapılan yorumlara
Manifold temizliginde 2 tane civata cıkartırsın manifoldu ayırır ilacı sıkarsın gaza basa basa temizlenir. Turbo üzerinden ilacı sıktıgında daha da kolay manifoldu ayırmaya da gerek yok.
Sen sök tak olmasın diyosan filtreleri de söktürme bakımda, böyle bir mantık varmı enjektör temizligi icin enjektörlerin cıkarılıp temizlenmesinin ne zararı olabilirki? Araba mı eskiyor söküp takınca?![]()
aracımda kat da yok egr de. 2260 turbom var. dumanım da hayli fazla. tdipower kardeşimin arabasından en az 3 kat fazla. 20 binde bir carbon clean yaptırıyorum. manifolt da ister istemez 10 binde bir temizleniyor. şükür hiçbir sıkıntım yok maşallahallah arkama düşene yardım etsin...
Servisler carbon clean öneriyor, hatta fiat 40binde bir bakım paketine de dahil etti. Enjektör temizligi zaten cok uzun senelerdir uygulanan birsey...
Standart otomobillere hizmet verdikleri icin carbon clean yeterli diye düsünüyorlar, manifoldu da kısmen temizliyor ne de olsa.
Manifold temizligi chipli araclar icin önemli cünkü standart otomobillere göre cok daha fazla duman atıp kurum baglıyoruz. Servise bana manifold temizligi de yap dediginde yaparlar yani, önermiyorlar cünkü o derece bir kurum oldugunu düsünmüyor hicbiri. Chipini yapan biliyor, bi de sen biliyorsun![]()
dragger, manifoldu sökmeden nasıl temizleyebiliriz? ilaç demişsin hangisi o? nasıl yapılacak anlatır mısın?
Ya siz herdevirde dumanmi atiyorsunuz? Meganda chip varken sadece alt devirde yuklendigimde duman Atardi sonra normal bide en dibe geldikmi biraz atardi![]()
iyide yazılımla alakalı bı durum bu+ kat var mı yok mu bununla + bakım ile alakalı..
- K -
________
Dr.Ecu
Normaldi benim yazilim kat vardi egr iptaldi sadece ama turbo doluncada duman atmasi bana garip geliyor hep cozemedim olayi tam o kisimda![]()
wd40 değilde karbüratör temizleme spreyleri var cok fena kurumu temizliyor ama genelde EGR ve benzinli araçlar için boğaz kelebeği temizliğinde kullanılıyor. Ama dizel araçta turbonun emme kısmını söküp oradan basmak cok cok zararlı manifolddaki kurumu direk silindire gönderirsiniz artık bi kaç sibopta acık kalır kapağa girmek zorunda kalırsınız sakın denemeyin
PD 130
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)