Haydi hayırlı olsun o zaman enjektör işine giriyorsak :)
İnşallah enjektörler ile ilgili bir sıkıntı yoktur... Peki bu enjektörlerin normal şartlarda değişim periyodu nedir bilginiz var mı?
Printable View
Haydi hayırlı olsun o zaman enjektör işine giriyorsak :)
İnşallah enjektörler ile ilgili bir sıkıntı yoktur... Peki bu enjektörlerin normal şartlarda değişim periyodu nedir bilginiz var mı?
herhangi bir km si yok ama ortalama 160.000 km birde 1 tanesni değiştiriyorsun başlıyor tek tek 3 5 ay sonra diğeri cıkıyo.
1.3 multijetimde kontagı çeviriyorum bi süre bekledikten sonra çalıştırıyorum sürekli.fakat arada bir sarı bir simge makasın tutacak yeri gibi bir işaret yanıp sönüyor sanırım bujı ile ilgili bi kablonun ısınmasıyla alakalı bi durum bu. bunu neden yapıyor olabilirki sürekli yapmıyor sadece arada yapıyor bu sorunu
[QUOTE=barakuda26;2998247]1.3 multijetimde kontagı çeviriyorum bi süre bekledikten sonra çalıştırıyorum sürekli.fakat arada bir sarı bir simge makasın tutacak yeri gibi bir işaret yanıp sönüyor sanırım bujı ile ilgili bi kablonun ısınmasıyla alakalı bi durum bu. bunu neden yapıyor olabilirki sürekli yapmıyor sadece arada yapıyor bu sorunu[/QUOTE sürekli yapsa ısıtma bujilerinin biri arızalıdır diyeceğim ama senn arada bir yanması garip elekrtiksel bir arıza olma ihtimali yüksek örnek bujiden tek + kablosu geçer şaseyi bağlantı yerinden alır artı kısmı oksitlenmiş bir ısıtma bujisi olabilir arada temassızlık yapıyordur ;)
Isıtma bujılerını elden gecırmek gerek o zaman bı tesekkurler :)
Tekrar selam arkadaşlar,
Cuma günü aracı biraz elden geçirttik... Enjektörler söküldü bakımları yapıldı, 1 tanesine onarım yapıldı. Silkeleme sorunu şimdilik ortadan kalktı gibi, 2-3 gündür sorun yok, sabahları ilk çalıştırmada beyaz duman da kesildi tamamen. Gaz kelebeğinin ağzı temizlendi epeyce bir kurum oluşmuş. Bir de yağı, filtreleri değişti. Her şey güzel ancak biraz sesli çalışmaya başladı gibi..
Yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkürler...
Sağolasın dostum :)
doblo 1.9 jtd ile bizde buralardayız..rodaj ile uğraşıyorum şimdilik
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum,
Bu 1.9 Cdti motorlara 150.000 km'de ağır bakım gibi bir şey gerekiyor mu?
120.000'de triger seti vs... değişmiştik.
agır bakım ıcın 3sene 120.000 bakım onerılıyor.
30000km sonra tekrar agır bakıma gırmeye gerek yok.
(3sene doldurmadıysa agır bakımdan sonra.)
Sağol dostum :)
corsa c cdtı triger zincir değiştiren varmı? yada kac binde değişmesi gerekiyor:)