Arkadaslar selam, hazır debriyaj - baskı konuları acilmisken bir şey sorayım kafama takılan; abimin 9-3'ü 160.000 e dayandı. 1.9 dizel otomatik. Baskısı debriyaji falan değişmesi gerekir mı otomatik olmasına rağmen? Yaklaşık 80.000 kimdir bizde, bizden önce degismemistir diye düşünüyorum...
Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...
2006 palio 1.3mjt var 130binde araç 102bindeyken daha seri gibiydi sanki ya şimdi daha hantal yada ben turboya alışınca öyle geldi anlamadım.Bunun hakkında bilgi vereek olan var mı?
diğer bi sorumda araçlarınız 1litreyle kaç km götürüyor yol bilgisayarında onları paylaşırsak iyi olacaktır
hava şartlarından kaynaklanıyor olabilir gündüz veya gece diye bir ayrım yapabilirmisiniz? sıcak havada pek performans vermiyo çünkü araçlar enazından benimkisi öyle aynı aracı kullanıyorum 87binde
ortalama 6.4 litre civarı yakıyorum 24 ve 26 kuruş arası değişiyor yakıtım. yol bilgisayarı biraz ilginç bizim araçlarda çok güvenmemek gerek o yüzden..
Barış
100k nin üzerindeki araçlarin emme manifoldunu acik içini görmelerini sonra temizletip takilmasini tavsiye ederim ben gecen gün serviste söküp temizledim 1 tane ama ellerim kirli diye cekmemişim fotoraf demek ki bulamadim
Aynı model aynı özellik ağırlık vs herşeyi ikiz olan 1,3 punto 3 k araclar..bronz ile valeo kalkış ivmelenme vs hiç fark olmadı 40.bin km geçtiğimiz halde .roll ve dragta araçlar aynı yürüyor..
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.
Bu konu hortlasın1.3 motorun limitleri ve kronik sorunları varmıdır varsa nedir ??
RaceWerks/CTS Turbo/Milltek/Forge
nerde bu 1.3 cü kardeşlerim![]()
RaceWerks/CTS Turbo/Milltek/Forge
Bende de 1.3 multi jet var Araca extra yaptiklarim kat iptali düz boru 51 ilk açık hava filtresi ve yazılım araç 107.9 hp verdi . Ölçümü dyno ya çıkartarak aldık . Yaza doğru turbo büyütme işine girmeyi planlıyorum . Bende ki üstünde ki motor Euro 4 motor bu motora Euro 5 in egzoz manifoldu olduğunu duydum. Daha sonrasında gtc 1244 vz yada hybrid 1549v koymayı düşünüyorum . Tek sıkıntım manifoldların uyması. Çünkü Euro 4 ün egzoz manifoldu için nu turbolar olmaz.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum .
8v 1.9 Jtd motorlarda yer alan vl35 turbo hakkında bilgisi olan var mı?
Nedir ne değildir, ne boyutlardadır pek turbodan anlamadığım için bilemedim.
@levent
Fındık kadar bir şey o zaman abi.Zaten bu Fiat'ı anlamakta güçlük çekiyorum.Kulakları aynı motorun 1.3 ile habire kırılıyor.Intercooler 1.3 ile aynı yazın 2 kere sıkıp bıraksan aracın gaz yemesi bile ağırlaşıyor.
Aksi gibi bu turbo 1800 gibi doluyor daha altta dolması gerekmez mi?
Değişmek istesek bolt-on neyle değiştirebiliriz var mı fikrin?
Düzenleme:
1.3mj vl25 turbo kullanıyormuş sanırım.
Konu Seyfettin777 tarafından (23-02-2017 Saat 23:55 ) değiştirilmiştir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)