Burada konuyu bölmem gerekiyor:
Motoru toplarken, üç ayrı motorun parçalarını bir araya getirdim.
Sol taraf (aktarma organlarının bulunduğu taraf yani) Merlin, sağ taraf Bobcat, ortası da büyük hacimli silindir ve A9 egzantrik, vs ile bir araya geldi.
Bunun nedeni, motora ilave etmek istediğim yağ soğutucu idi.
Bobcat, yine Kanuni tarafından satılan, aslen PGO markalı ve yağ soğutuculu bir scooter.
Hesap kitap derken kafama yattı, Bobcat'in blok sağ tarafını aldım. Mis gibi uydurdum.
O sayede, yağ giriş ve çıkışlarım oldu...
Sağ taraftaki yağ çıkışı, sol taraftaki de tekrar bloğa geri dönüş için.
Ama, bu konuda büyük sorun yaşadım, hatta vazgeçme seviyesine kadar geldim.
Yağ giriş çıkış deliklerinin iç çapı 12 mm. Dişleri de 1.25 metrik.
Kırk türlü yer dolaştım, kimsede 12x1.25 nipel ya da adaptör yok.
Ben de, "iş başa düştü" dedim, gidip 12x1.25 civata aldım, içlerini deldim. Sonra da yan çevirip deldi, böylece civataların içinde T şeklinde yağ galerileri oldu. Gidip 12 mm halka rakor buldum, içine bakır pul kullanarak taktım, canavar gibi oldu!
Yani, "banjo bolt" denen zımbırtıyı baştan icat etmek zorunda kaldım.
Onların fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum, pardon.
Yağ soğutucu olarak, scooterin motor bölmesinin ön kısmına sığacak bir radyatör bulmam lazımdı.
Aradığımı Thermaltake'in PC soğutucularında buldum. Bir adet 240 mm radyatör aldım, işimi çok güzel gördü. Epey uğraştırdı ama.
Bu kısmın detayına sonra gireyim, fotoğrafları bulamadım...
Beyler, benden bu akşamlık bu kadar...
Yorgunluktan saçmalayıp kendimi rezil etmek yerine, bir çay koyup kafamı dağıtmaya gideyim en iyisi.
Yarın buradan devam ederim.
Asıl heyecan, aksiyon, dram ve entrikalar bundan sonra![]()
Cok güzel bi proje olmuş becerinize hayran kaldım.Ellerinize sağlık.Bu arada sizi hatırladım zeytinburnunda karizma motorda karşılaşmıştık lastik almaya gelmiştiniz siz.
güzel proje devamını 4 gözle bekliyorum buda forumdaki ilk yorumum olsun![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)