Proje Adı : || Tavan döşemesi yenilemesi
Proje Yapımcısı : || bendeniz Onamdar
Yapılan Araç Marka / model / yıl : || Golf MK3 1997
Projenin Konumu: || İç aksam Tavan
Kullanılan Malzemeler: || Pattex kontak yapıştırıcı - spatula - fırça - ince su zımparası - döşeme kumaşı
Hepinize selamlar Techturkey ahalisi.
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi konumuz tavan döşemesi yenilemesi. Konuyu okumadan önce uyarımı yapayım tarif ettiğim yöntem doğrudur sağlıklıdır diye bir iddiam yok yaptım şimdilik iyi ama zaman gösterir ne kadar zamanda bırakır kendini.
***** sıcakdı nemdi derken biryerden sonra döşeme kendini bırakıyor. Rahatsız edicek kadar kendini bırakdığında döşemecilere gideyim kaç para diceklerki diye düşündüm. 200-250 arası fiyatları duyunca oldukça şaşırdığımı belirtmek isterim
İşin parasında değilim sonuçta arabaya kaç 200 liralar veriyoruz ama açıkcası böyle bi iş için o kadar para vermek koyar bana.
Bende internette araştırmaya başladım vag grubunun genelinde böyle bir problem olduğunu gördüm. Forumları araştırdım ve denemeye karar verdim. En kötü beceremem götürür veririrm parasını yaptırırım dedim.
Evet bu ilk fotoğrafımız durum içler acısı farkındayım![]()
Elle tutulur pek bi tarafı kalmamıştı rüzgarda ahenkle dans ediyordu.
Sökmeye başlıyoruz açıkcası çok fazla zor olacağını düşünmedim ama gerçekten tahmin ettiğimden baya bi zor oldu. Yavaş yavaş sakin sakin söküyoruz çok zorlamadan kırmadan..
Evet arkadaşlar söktüğümüz tavan bu
üzerindeki döşeme kumaşı sanırım iki parçadan oluşuyor iç tarafında sünger var o tavana yapıştırılmış ve zamanla o içteki sünger nemle ve sıcaklıkla özelliğini kaybedip kumaşı bırakmış. O yüzden o eski süngeri güzelce spatulayla kazıyoruz ardından ben bi zımparayla geçtim pütürlü hale gelsin yüzeyi diye. Ama tecih sizin ayrıca o döşemeyi yapıştıracağımız malzele strafordan hallice dikkat etmek lazım çok yüklenirsek elimizde kalabilir.
Sünger kazınmadan öncesi
Süngeri kazıdıktan sonra pattex kontakt yapıştırıcı kullandım ben teneke kutuda olanlardan. Ama derbiyle aynı isterseniz derbi de kullanabilirsiniz. Fazla zaman kaybetmeden bi ucundan ben başladım diğer ucundan kız arkadaşım hızlıca sürdük yapıştırıcıyı fırçalarla sonra bi 5 dk kadar bekleyip döşemeyi koydum güzelce.
Bu kazımadan önce
Yapıştırıcı sürüldükten sonra
Döşemeyi güzelce döşeyip özellile dambıl ağırlıklarıyla köşeli olan yerlere bastırdım iyice yapışsın diye. Sonra bu şekilde 24 saat bıraktım kurumaya. Benim ev F tipi 1+1 olduğu için salon+mutfaktan oluşan yaşam alanım sağlam tiner koktu sabaha kadar havalandırmama rağmen. Ona göre dikkat edin.
Fazlalıklarını kesip montajını yaptım buda montajdan sonraki hali
Güneşlikleri takmadım henüz deterjanlı suda beklettim temizlensin diye ama pek iyi temizlenmedi. Diğer plastik parçalar filan baya güzel oldu ama güneşlikler pek tatmin etmedi beni kuruyunca takıcam onlarıda.
Takması sökmesinden daha zor oluyor bilginize.
Döşeme kumaşını enden ve boydan en az 30 cm fazla alın ne olur ne olmaz.
Yapıştırıcıyı az kullanmayın 3-5 ay sonra pişman olabilirsiniz
Fotoğraflar patates kalitesinde çıkmış kusura bakmayın arkadaşlar...
İlk DIY paylaşımım umarım faydalı olur.