User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Kapı içi Döşeme kumaşı Tamiri

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kapı içi Döşeme kumaşı Tamiri

Mrb arkadaşlar ROver 414 si aracım için kapı kolundaki döşeme kumaşları epeyce yorulmuş ve sarkmaya başlamıştı ön kapılar için gecici bali sürmüştüm ama en son arka sag kapının döşeme kumaşı kendini salınca benimde şaltterlerim attı bi el atayım dedimm

Kullandıgım malzemeler... söküm için yıldız ve düz tornavida
    ne alırsan bir milyoncuktan alınmış 5tl lik bali bally vs vs
    skoch sünger ve bulaşık detarjanı

önce kapı açma mandalını söküyoruz ve dikkatlice demirinden ayırın zorlamayın yoksa plastik tutucu kırılır snra kapının kolunda 2 adet uzun yıldız vidayı söküyoruz snra alt kısımda bulunun kapı plastik tutucuları cıkartıyoruz tornavidayla kastırarak sonra döşemeyi yukarı dogru kastırıp kapıdan kurtarıyoruz sökme işlemi tamamdır

İgrenç bir yapışkan var döşemede onu cekemedim böyle ufalanıyor her yeri berbat ediyor neyse skoch ve bılaşık deterjanıyla temizledim

temizlendikten sonraki hali

Daha sonra döşeme kumaşınıda deterjanla bir güzel temizleyip kurulamaya bırakıyoruz güneşte hemen kuruyorlar

yapıştırdıktan sonraki hali

ve tekrar kapıya montaj hali

VE EKSTRADAN ISITMALİ AYNALARIMIN SÜREKLİ ISITMASINDAN DOLAYI RAHATSIZ OLUP REZİSTANS SOKETLERİNİ SÖKÜP PAKET YAPTIM KIŞIN TEKRAR TAKACAGIM

OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kenarlardan pay bırakıp ince bir spatula ile içeri dogru iteleseydiniz keşke, bariz boşluk kalmış.. birde yapıştırıcı olarak ne kullandınız, üzerinde hava kabarcıkları var kumaşın, onları nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapiyla kumasin arasina fitil monte edince hem bosluk kapanir hem hoş durur. Kirmizi fitil bulmaya çalışın dosemicilerde var bulamassaniz da siyah isiniz görecektir

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kumaşı hiç iyi oturtamamışsn, tekrar sök üstündeki yapışkanı temizle, mevcut kumaşı şablon olarak kullanıp yenisini kes, yapıştırıcı olarak pistoleyle uygulanan bali kullan ince olur iyi yayılır ama çok çabuk kurur acele davranman gerek, ayrıca kumaşın kaplandığı kısım mutlaka kapı bakalitinin ger kalanından ayrılıyordur, biraz incele bulursn nasıl ayrılcanı...
    İyi güzel emek vermişsn eline sağlık ama birazdaha özen göstersen daha iyi olur bu çok hoşuma gitmedi biraz özensiz olmuş...

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kumaşı hiç iyi oturtamamışsn, tekrar sök üstündeki yapışkanı temizle, mevcut kumaşı şablon olarak kullanıp yenisini kes, yapıştırıcı olarak pistoleyle uygulanan bali kullan ince olur iyi yayılır ama çok çabuk kurur acele davranman gerek, ayrıca kumaşın kaplandığı kısım mutlaka kapı bakalitinin ger kalanından ayrılıyordur, biraz incele bulursn nasıl ayrılcanı...
    İyi güzel emek vermişsn eline sağlık ama birazdaha özen göstersen daha iyi olur bu çok hoşuma gitmedi biraz özensiz olmuş...
    genelde arka kısımda plastik percinleri oluyor.. onları yan keski ile keserek, sonrasında işlem bitince ters çevirip sıcak silikonla oraları doldurarak yapıştırmak mükemmel sonuclar verebiliyor.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    genelde arka kısımda plastik percinleri oluyor.. onları yan keski ile keserek, sonrasında işlem bitince ters çevirip sıcak silikonla oraları doldurarak yapıştırmak mükemmel sonuclar verebiliyor.
    Aynen dediğin gibi, benim aracmdada aynı şekilde perçinler mevcut, belki çıkarmak için koparmak yerine ısıtararak çıkarılması denenenilinir, eğerki olursa sıcak silikona gerek kalmadan tekrar orjinal perçinlerle toplanararak daha orjinal bi tamirat gerçekleştirilebilinir

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet pek güzel olmadıgının farkındayım ama ilk deneme ve diger ön tarafıda yaptım kumaş gerçekten zorluyo insanı geriliyor bir tarafı oturtup diger tarafı ortantılamak gerçekten zor dediginiz gibi bali yapıştırıcı kullanıyorum ve tek seferde hızlıca yapıştırmam gerekiyor yoksa sag sola oynatmak gerçekten zor kapının kaplanan kısmı döşemeden ayrılmıyor bunun hepsi birlikte yapılacak 2 şey var yeni kumaş bulup tekrar yapmak veya böyle devam etmesi aracı degiştirmek istedigimden pekte özen göstermiyorum şimdilik kalsın diyorum

Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapiyla kumasin arasina fitil monte edince hem bosluk kapanir hem hoş durur. Kirmizi fitil bulmaya çalışın dosemicilerde var bulamassaniz da siyah isiniz görecektir
    ve dedigin gibi fitil gerçekten hoş durmasını saglayacaktır çünkü kumaşı daha fazla kanallara geçiremiyorum yarısı geçiyo yarısı geçmiyo bende ortalamaya calıştım eski aracım olsaydı elimdeki BRİDE kumaş ile kaplardım ...
    OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)