- Proje Adı : Jant Yenileme
- Yapılan Araç Marka / model / yıl : 1974 Volkswagen 1303 S
- Projenin Konumu: Jant
- Kullanılan Malzemeler:
- 80 Adet Rondela
- Würth Sıvı Conta
- Würth Sızdırmaz Yapıştırıcı
Selamlar ;
Öncelikle geçen yıl kıbrısta biraz arayışlar sonrasında ingilterede birisinde bulup kıbrısa getirtmekle başladık jantlara. Beni cezbeden tarafı 4x130 olması flanş ile felan uğraşmadan direk uygulayabilecek olmamdı.Ama jantlar gelmeden önce fotoğrafını göremediğim için beklediğimdende bitik durumda geldi.
Başa gelen çekilir mantığıyla jantları iki ay evde dolap üstünde dinlendirdikten sonra türkiyeye döner dönmez hemen çalışmalara başladım.Öncelikle jantlardan birisi hasarlıydı ne kadar eğik ve ufaktan düzelttik.
Daha sonrasında söküp çemberleri fırçaya tutup göbeği kumlamak için durmadan sökmeye başladım.
Sökmeye başlamadan önce zımparayla yüzeyde neler yapabiliyoruz diye denemek adına bi yarım saat harcadım.
Çemberler fırçaya göbeklerde kumlamaya girdi;
Rondelalar üzerinden çıkanlar çok kötü durumda olduğundan aynısındanda bulamadığım için en iyisi CNC de yapmak dedik ve onları hazırladık o sıradada göbekleri boyadık.
Sıra geldi tekrar toparlamaya
Ve sonunda sıra geldi araba üzerinde denemeye 195/60/15 ile denedik sürtüyor
195/50/15 ilede deniyelim dedik fakat bu seferde çamurlukta fazla boşluk kaldı hissiyatı içime sinmediği için arkaları 2-3 cm kaldırarak 60 yanak takma konusunda kendimi koşulladım tabiki sizlerinden fikirlerinizi alabilirim.
Şimdilik jantlar yine bekleyecek muayene sonrasında arabayı kaldırıp takmayı planlıyorum fikirlerinizede ihtiyacım ve güzel lastik önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Herkese iyi günler.