No23 Nickli Üyeden Alıntı
biraz apaçi bir fikir olabilir ancak paylaşayım, düşünürken bile kendi kendime güldüm :) artık her arabada klima var bildiğiniz üzere. ve klimanın gaz pedalının oradaki ayak soğutma haricinde birde orta konsol altında kalan arkaya hava taşıyan bir kanal var. genelde ya koltuk altında kalıyor ya da orta konsolun alt ortasında oluyor. kırılmama özelliği olan ancak esneyebilen plastik hortumlar var, tasarlayacağınız bu koltuk pedinin içine bu hortumu nizami biçimde yerleştiriyoruz. tıpkı şu seyyar anane fırınlarının üst ısıtma rezistansı gibi. sonra araç modellerine göre sadece orta konsolda olan bu hava kanalına klipsli şekilde takabileceğimiz hava kaçırmaz bir kapak. kapağı oraya tak ve klimayı aç soğuk hava içerde döncükçe hortum soğuyacak ve al sana koltuk soğutma. diyeceksiniz lan o hava nerden çıkacak. kapağın bulunduğu hortuma paralel şekilde bir çıkış yapıp koltuğun altından sal gitsin :) :) :) ısıtmanın rezistansınıda hortumun geçtiği noktaları ortalayarak yapınca birbirine değme ihtimalide olmaz. hani soğutmada hortumda terleme olur ısıtmanın rezistansı bozulur derseniz diye diyorum. sağlam dikişlerle de hortumu ve ısı rezistanslarını birbirinden tamamen ayırmış ayrı kanallar içine almış olursunuz :) :) apaçi bir fikir kabul ediyorum ancak denenebilir. şimdiden üstüme toprak atıldığını hissedebiliyorum hahaha :)