Araç: 1997 Model TWİNGO
Yapan: Her işlemi kendim yaptım.
Yapılan işleri parça parça yazacağım. Aracı aldıktan sonra mekanik bakım harici kendimce bir şeyler yaptım.
Öncelikle gösterge rengimizi değiştirdik. Orj rengi yeşil idi, ve km göstergesinni sol tarafı çalışmıyordu.
Twingo tam yap boz arabası, sökmesi çok kolay ve basit, yeni nesil araçlar gibi geçme tırnak çok yok, o yüzden kırma riski de çok az.
Resimlerin büyük hallerini görmek için üstlerine tıklayabilirsiniz.
KISIM 1: İÇ GÖSTERGE AYDINLATMASI
![]()
![]()
![]()
3 Çipli beyaz led kullandım. Üstüne de kapaklı dosyadan kestiğim kırmızı parçayı koydum.
Tabi beyaz ve kırmızı birleşince ortaya beklediğim renk çıkmadı![]()
Olsundu hatun çok beğendi ellemedim o yüzden.
VİDEOSU: https://youtu.be/Lp4tQ6rE8Xk
Ama 2. kat kırmızıyı takacağım çünkü alttan ledler belli oluyor o kısmı sevmedim.
![]()
Bu da öncesi
KISIM 2: DİREKSİYON ALTI SİGORTA KAPAĞI REVİZESİ
Direksiyonun altında sigorta kutusu var, onun kapağı kırıktı ve tutumuyordu.
Önceki araçtan kalan telefon tutacağının içindeki mıknatısları kullandım, aşağıdaki gibi bir kapak yaptım. (fotolarda mıknatıslar tek görünüyor, sonra değiştirildi)
3 tane mıknatıs iş görü, 2 sini direksiyon alt panelinin altına yapıştırdım. 100+km yol yaptım düşmedi, gayet güzel tutuyor.
Tabi bunları söker takarken ufak tefek temizlik işlerini de yaptım. Plastik kalitesi haliyle yerlerde ama olsun iş görüyor.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Alt paneli tutan vida yerleri sök taktan kırılmış, böyle bir pul koymuş usta. Ben de bunları en azıdan siyaha boyayım dedim.
![]()
![]()
![]()
KISIM 3: JANT KAPAKLARINI DEĞİŞTİRDİM.
Sonra Jant kapaklarımızı taktık, eski haline göre durumu oldukça kurtardı. Bu modeli de sevdim açıkçası. Çelik jant alınabilir ama şimdilik bütçemiz yok bu tür bir ekşın için, kapaklarla devam edeceğiz.
Tampon far arasını yapacağım bir ara, çok göze batıyor.
KISIM 4: LPG ANAHTARI YER DEĞİŞİMİ, ÇAKMAK AYDINLATMASI VE KÜLLÜK TUTAMAĞI AYDINLATMASI.
Sigara kullanmıyorum, lpg anahtarı da çok ters bir yerde idi, dedim bunu ben küllüğün içine alayım.
Yapmışken burada bir de şarj olsun dedim, çakmak şarjını buraya monte edeyim dedim.
Lehimi eksik yaptığım için alet bozuldu, 2. yi de bozdum maalesef. Şuan görsel olarak duruyor.
Buna daha iyi bir alternatif geliştirdiğimde yapacağım yeniden.
Çakmak aydınlatmasını 3 çipli led ile 3 parça olarak yaptım.
Bu aydınlatma gece çok rahatsız etti, daha sonra buna direnç ekledim ve ışık parlaklığını düşürdüm, şuan rahatsız etmiyor.
Difüzörlerin 2 sini de dah asonra siyaha boyadım. Çok süper olmadı ikisini de yeniden alacağım.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()