Evet, bende yüksek kontrast ve keskinlik severim. D80 kullanmıştım zamanında CCD sensörü nedeniyle ışık altında renkleri çok güzel yakalayan bir makine. Nikondan sonra ben tercihimi Pentaxtan yana kullandım ve yaklaşık 3 senedir K5 kullanıyorum.
D80 Nikon'un yapmış olduğu en başarılı makineler listesinde ilk sıralara çok rahat oynar. Aşırı derecede memnunum ama artık değiştirme vaktim geldi, kısmetse bir sene içinde D7100 veya yeni çıkacak başka bir makineye geçeceğim.
Modelini hatırlamıyorum ama bir arkadaşımda vardı Pentax, biraz deneme imkanım olmuştu onu da oldukça başarılı bulmuştum, zaten hakkındaki yorumlar da oldukça iyiydi.
İşin aslı yeni nesil telefonların fotoğraf kabiliyeti öyle yükseldi ki önceden dslrı yanımdan ayırmazdım ama şimdilerde evin bir köşesinde öyle duruyor![]()
Orası doğru ama ne kadar kabiliyetli olursa olsun bir dslr kullanmanın yanına asla yanaşamazlarO keyif çok ayrı çünkü. Ben hala aktif olarak kullanıyorum makinemi büyük ihtimal ölene kadar da öyle olacak. Tabi gelişen teknoloji ne getirir orası bilinmez ama şimdilik ölene kadar kullanırım diye düşünüyorum
![]()
Bana göre bu fotoğrafta renkler parlamalar parlaklıklar keskinlik hepsi tadında olmuş. Elinize sağlık, PS Kullanıyorsanız keşke ön cama Dodge Burn falan atsaydınız biraz koyultmak adına gözüme takılan sadece orası oldu benim.![]()
Bu fotoğrafın editi çok daha güzel olmuş benceTek bir şey diyebilirim, altın orana biraz daha dikkat ederseniz. Mesela arabayı altta 1/3 orana sığdırsanız ya da belki 2/3, bence fotoğrafın tam ortasında olmasından bence daha iyi sonuç verebilir. Tabi önemli olan önce sizin beğenmeniz.
Fotoğrafta altın oran ve 1/3 kuralı | BasÇek
![]()
O kavramları biliyorumAma her fotoğrafta o kurallara göre oynamak benim canımı sıkıyor. Zaman zaman oranlı, zaman zaman oransız fotoğraf çekmek daha iyi oluyor diye düşünüyorum.
Zaten bu karenin bir çok versiyonu var altta 1/3, üstte 1/3 vs. Ama ortada arabayı tabak gibi gördüğüm kare daha çok hoşuma gitti
Siz bir de onun detaylarını görsenizİleryleyen günlerde detay fotoğrafları da eklemeye başlayacağım o zaman sanıyorum bunun fotoğrafları da elime gelecektir.
Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü fotoğrafçısı olarak klasik otomobilleri çekmenin zevkini çok iyi bilirim ayrı bir güzelliği vardır![]()
Işığınız bol olsun
Çok güzel kareler ellerinize sağlık
Çok teşekkürler Mert Bey![]()
www.evrenakdag.com | En güzel ve özel fotoğraflar için doğru yer!
(Bir kaç ay sonra otomobil fotoğraflarıyla da karşınızda)
Maşallah araçlarda çekimlerde çok güzel
///
E36 3.20 Coupe
www.evrenakdag.com | En güzel ve özel fotoğraflar için doğru yer!
(Bir kaç ay sonra otomobil fotoğraflarıyla da karşınızda)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)