ya kapak acılmadan ce 20 let ten ne kadar guc alırız ?
ya kapak acılmadan ce 20 let ten ne kadar guc alırız ?
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
f355 müthiş bir araba hakkaten ama bende olsam hayatta o motoru koymasdım daha doğrusu başka motor koymasdım ole 1 araca orj. motora dewam o sesi o ruhu hangi motor verebilir bea !!!
Saolun kardeşim ellerinize sağlık Marcus ustamınında.. big boss geldi map ini attı gitti. inşallah canavar pazartesi günü uyanınınca hep beraber neler olacağını görücez.. Tekrardan özellikle BHP Tuning-Hakan ve Bahadır Parlak kardeşlerime teşekkür ederim.
Bu arada Ferro-Opel=FerrOpel swap da ilginç ve takdir edilecek bir swap.. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla.
¢αт¢н мє ιf уσυ ¢αи...
== Bükemediğin bileği öpeceksin... ==
Olayı opel vs tüm japon otomobilleri olarak değerlendirmek bence yannış olur. Japonlarında başarılı olduğunu herkes bilio, kaldı ki tolga zaten evo sahibi. Stock internallerle opel motorunun 1000hpler üretmesi mümkün deil. Hele ki 2jz, rb26det gibi motorlarla opelin 2litre 4 silindirli motorlarını kıyaslamak zaten doğru olmaz. Ama gurur verici tabii ki böyle motorlarla şu anda kıyaslanması bunun sorgulanması(kıyaslanamayacak kadar fark olmasına rağmen). En dolu opel motorları 2litre base alınarak üreteceği 1000hp. Yalnız burda şöyle farklılıklar var, mesela biz 2.1 litre den bu güçleri alıyoruz. Motorun alt yapısı buna uygun, stroker kitle motorun ömrü çok uzun olamaz. Çünkü silindirler arasındaki fark çok yakın birbirine ve sadece piston büyütmek bile motorun anayapısını zayıflatmaya yetio. Yane tamamen birbirinden farklı mühendislikler söz konusu. Olaya genel olarak bakarsak mesela f1 vs gibi almanların nasıl başarılı olduğunun göstergesidir. Japonların yakın zmanda ben pek bi başarısını sadece olaya f1 olarak bakarsak bilmiom. Ayrıca yıllarca opeller ralli pistlerinde çok başarılar elde etmiştir. Hele kaldı ki bi başka alman audi nin quatrosunu kimse herhalde küçümseyemez. Bi çok kıyaslamarda dünyanın en ii ralli arabası olarak gösterilmekte. Japonlar 4çekeri biraz da almanlardan öğrendi diebiliriz sanırsam. Dolayısıyla opel in motoru en iisidir vs gibi bi iddiamız zaten yok. Farkındaysanız atmo olarakta m5 in v10 bi çok ödül aldı. Şimdi bu kıyaslamanın boyutu nereye gideecek. Japon vs almanlar mı? Bence gereksiz olur. Ben almanı her zman tercih ederim X birisi de japonu, fransızı vs. Ayrıca 2jz gibi motorlar bence porsche ile kıyaslanmalı. Benim bildiğim kadarıyla normal tunerlar max 800hp de kullanıo stock internalleri bu araçlarda ama 1200hp alanlarda var. Porsche den de 1000hp vs gibi rakamları alan var. http://www.autoblog.com/2009/01/09/t...with-bolt-ons/ Yane olay çok karışık sadece bi açıda kitlenirsek. Opelin omega lotusu da iiidir. Öbürünün rb26deti zaten herkes tarafından takdir edilir. Vs vs vs uzar. Sonuç oalrak soruna cevap opelden stock internallerle 1000hp çıkmaz. Ama bi çok japonun 2.3, 2.5 litre strokerlarıyla aldığı gücü 2.1 litre ile alıo bu da bi dip not. Spool zamanı(1 bar olarak alırsak) 2.1 litre opelde gt30 la 3700rpm. Üst devirde de japon daha geniş devir bandına sahip olay çok karışık çok...kolayca bu iii şu kötü denilemez...Bi de opelin motorunu lpg gibi kıyaslama vs yapan arkadaşlarda bence çok iii bilmediği için böyle tepki veriolar.
edit: şemsiye şimşek olayı sadece japon yokken alman vardı (ralliler vs.) demek içndi japondan iii ya da kötü die bir terim kullanılmadı![]()
Benim en son gordugum 120.000 milde 2jz kapak acmadan 940hp cikardilar. 2.0 evolar 4 ceker sistemde 1000+ awhp cikartiyorlar ztn stock halde de guzel gucler kaldiran bi motor. D16 gibi bir motor benim gozumde motor icine girmedenpek birsey beklenmeyecek bir motor
c20xe de atmosferık 290 hp cıkartıyo belırtelımkonusu vardı ztn sıtede
![]()
bu önden çekişli drag yapan koca tekerli prorace makinalarda opel motoru kullanılıor diye biliyorum 1400hp felan.chevrolet yazıor ama opel motoruymuş ben öyle biliyorum yanlışta biliyor olabilirim...ama ögreniriz..chevy cobalt fwd makina bi dergide görmüştüm ordan aklımda kalmış
Hakancım Bahadırcım (BAHADIĞĞĞĞĞĞ)) Ellerinize saglık.
Çok mükemmel bir proje İki mükemmel tekniğin bir araya geldiği en güzel nokta bu.
Markusa dede diğer sefere HELİKOPTER ile alıyoruz!!!![]()
amaç güç ise z20let le uğraşmaktansa 2jz veya rb26dett çok daha kolay olurdu diye düşünüyorum ama proje tabi,isteyen istediğini yapar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)