Sana senitanimam etmem diyorum hala kisisel sorun diyosun.Biraz daha sacmalarsan olcak zaten o kisisel sorunlar merak etme.
Printable View
Biraz alınganlık yapmışsında . Koyduğun resimlere eleştiri yapmak için fotograf sanatçısı olmaya gerek yok . Pembe ile kırmızı arasındaki farkı anlayan birisi zaten yorum yapabilir. Ancak sert bir yorum olmuş ona birşey diyemem .
DEVAMI YOK MU ÖZCAN ABİ RESİMLER COK GÜZEL GELDİ =))) ;):cool:
resimler başarısız ama düşünce ve gelişim aşamasında olan birinin hobby olarak yaptığı iş olarak eline sağlık.
ayrıca mesajları okudum ve söylemeden geçmek istemediğim bir konu; Onur'un yurtdışında olması sebebiyle isteyenle istediği yerde ben şahsen tanışabilirim ve kaynaşırım. oturur birer acı kahve içeriz ;)
Yazın gideriz hep beraber kumru yemeye izmire:D
Bence resimler o kadar kötü değil..Çok mükemmel deiller ama çok daha iyi olacagına eminim.Yine de açılar vs gayet iyi gibi duruyor..Eline sağlık.
Fotoğrafların açıları güzel fakat bende belli fotoğraflarda kendini geliştirmen gerektiğini düşünüyorum Özcancım. Öncelikle kırmızı renk, dijital fotoğraf makineleri için başlı başına bir problemdir. Güneşli havada çekiyorsan ya da paraflash kullanıyorsan mutlaka sapmalar meydana geliyor bir bölgede. Bazı kırmızı fotoğraflarda renkler pembe renge bürünmüş. Bunun nedeni ya bilgisayarının monitöründen kaynaklanıyordur (Ekrandan kaynaklanan yanıltan renkler) ya da fazla müdahale ettiğindendir. Birde fotoğrafların genelinde noiseler çok. Noise olması için yüksek iso değerli çekmen gerekli. Yüksek isoyu da sadece kapalı havalarda kullanmak doğrudur. Bu tip güneşli havalarda 125 ya da maksimum 160 iso kullanmanı öneriyorum. Şayet pan fotoğrafı çekiyorsan bu oran 100 iso ve perde hızı da 1/80 olmalı. Diyafram kısıklığını da 5.6 ile 8 arasında tutabilirsin. Bunlar tavsiyelerim... Bir dergide çalıştığın için açıları çok iyi biliyorsun. Heleki yurt dışı magazin takiplerini de biliyorum. Makineye biraz daha hakim olursan problem ortadan kalkar. Exif bilgilerine baksam daha net birşeyler söyleyebilirim ama fotoğraflarla oynadığın için de karşıma Adobe CS4 yazısı çıkıyor :D Neyse kardeşim, gelişme aşamasında olan birisi için yine de iyi. Kendini geliştireceğine, daha iyi fotoğraflar çekeceğine eminim. Ben bu işe başlarken böyle fotoğrafları bile çekemiyordum.
maşaallah :)
öncelikle bilgi verdiğin için çok teşekkürler dediklerini uygulamya calısacam. evet biliyorum bir çok ekisiğim var umarım zamanla düzelir onlarda.. İlk olarak şunu sölemeliyim ki makinem dSLR degil, Sony H-50 gayet compact bir makna fakat manuel olarak kullanmama izin veriyor bu da bana yetiyor şimdilik, öğreniyorum yavaş yavaş, Ayrıca conversion lens aldım geniş açı için. Bunun dışında güneşli havalarda 80 e kadar düşürüyorum ve diyaframı 8 e kadar yükseltiyorum,bu durm detay çekimlerinde ise iso yu 200'e cıkarıyorum diyafram ise duruma göre 5-7 arası değiştiriyorum. Perde hızını genelde (güneşli çekimlerde) 50-70 arası kullanıyorum. Fakat akşamları veya güneş batınca bu değeri 10'a kadar düşürüyorum işte o zaman makina biraz saçmalıyor cok noise cıkıyor ki sony noise reduction fonksiyonu ile övünen bir marka fakat hiç işe yaramıyor..Hatta opel insingnia yı zifiri karanlıkta flashsız tele cektim fakat maalesef cok fazla noise var bu da gece cekimi yapmamı engelliyor. Bilmiyorum sen ne düşnüyorsun noise ları azaltabilmem konusunda? En ufak contrast ve hue-saturation oynamasında ise noise ler daha da belirgin hale geliyor en kısa zamanda bir dSLR almam şart... gelecek ay D90 düşünüyorum. Tekrar teşekkürler.