çok beğendiğim bi fotoğraf..
çok beğendiğim bi fotoğraf..
photoshop var, raw formatında foto var;
tek kareden hdr nasıl yaparız?
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Paskal'ın Formattan sonra programlar bölümüne attıgı bi program var ondan yapılıyormuş tek kareden hdr...![]()
"Siyahlar Karalanmaya, Beyazlar kirlenmeye mahkum"
emr: chip atarız
f@tih_28: nasıl olucak lem msnden mi
emr:Hee coco uzaktan yardım yollaya tıkla![]()
Ben o kdar fark oldugunu dusunmuyorum,raw cekılen fotonun ıyı ıslenmesıne bakıyo bence,sonucta jpeg hazır foto Raw ham foto,hatta olay foto cekmekten cok gorsellıgı arttırmaksa raw cekmek daha avantajlı oluyor.Ayrıca 3 kare jepg cekerken objelerın her zmn sabıt kalamıcagını da dusunmek lazım,duragan cısımlerı cekerken sorun olmaz fakat,denız,agac,kus,bocek gıbı seylerı cekerken 3 karede aynı kadrajı yakalamak yerıne gore ımkansız olabılır
Mustafa zaten tek kare jpeg den hdr yapmak onden cekisli araçla drift yapma benzetmesi yapmıs.
Bana sorarsanız dslrların birçoğunda bkt kullanarak çekim yapmak en mantıklısı gerekli aralıkları tanımlayıp 3 resmı peş peşe çekmek çok zor değil tabii tripod ve remote controller kullanmakta HDR için gerekli.
Ancak HDR artık o kadar laçkalaştıki herkes yapıyor. Backlight'ın dibine vurarak HDR (!)yapanlar bile var.
Everyday I ** Çapulling!!!
Tek kareden bir çakma hdr yöntemi
ps de +90 , orjinal ve -90 brightness ayrı ayrı 3 kare kaydedip
photomatrix ile güzel bi top mapping daha sonra isterseniz ps de (lucisart exporsure vs) oynayıp bişeler çıkarabilirsinizgece fotolarında noise olması muhtemel
tripodsuz bir çekim
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)