dc 4-2-1 headers.
emme ile emiyo headers ile gömüyo :D
Printable View
dc 4-2-1 headers.
emme ile emiyo headers ile gömüyo :D
Elinize sağlık.
Zaten ciddi anlamda yürütmeyi düşünürsem önümüzdeki 1-2 sene içinde @despe ve @DENON arkadaşları bulmaya gidicem Bursa'ya..:cool:
SONE-R abide uğraşmıştı bi aralar ama..
soner abı emme takmamıştı, d17 ecu tamıştı+4-2-1+hafif volan
egzantrikde yok muydu yav? sankı aklımda öyle kalmıştı..
onu tam hatırlamıyorum ama emme takmadıgını net bılıyorum , zaten egzantrık taktıysada boşuna takmıştır , yapısı ıtıbarı ıle vtec2 nın oem emme manıfoldu devır 5500 ü geçince hava çekememeye başlıyor bunun denemelerını cok yaptık o zamanda egzantrık olması pek bir işe yaramıyor maalesef
Ne kadara patladı bu işin maliyeti? Valide hanım araba bakıyor aldırabilirsem vtecII falan :)
valla ben arkadaştan montaj için ücret talep etmedim , saolsun izmire yakıt giderimizi karşıladı, hem serkan arkadaşımın işi görüldü hemde bız gezmiş olduk, emmenın arkadaşa malıyetini soruyosan 400 tl
Peki diyelim 2500 lira var.Bununla alınacak güç tahmini ne olur? Ama valide kullancak otomatik olcek :)
öyle bir hesaplama şekli maalesef matematikte yok , modifiye de hiç yok
açık hava filtresi=10 hp
sanayı tipi el yapımı headers =30 hp
beyın : 20 hp
emme manıfolduda =25-30 arası verir
diyenlerden değiliz tabııkı , ne verırse ALLAH bereket versin
ama hep yazdık yıne yazıyorum
bizim aracların ilacı hava çekebilmesi için bu emme , devir dönebilmesi için greddy ultımate olur bu bızım kullandıgımız d17a2 ecu olur
egsoz sıstemınde 4-2-1 + 51mm düz+ kaliteli bir son susturucu
işte o zaman şaşırtıcı oluyor
haa detaya girelim dersen eger sonu zaten gelmez çünkü motor içine hiç girmeden yapılıyor bu işlemler
yoksa egzantrıkte takılır, sıkıştırmada arttırılır , yazılımda yapılır
hatta yurtdışında kı ex denen 127 hplık modellerde n/a 173 hp yapılmışı var
fotoğraftaki adamlardan hangisi kim o önemli :D
konuda yazıo okumadınmı efecim
beyazlı despe , kamuflajlı DENON :D :D
terside olabilir kuvvetle muhtemel :D
elinize sağlık..
bende kısa bir süre sonra çıtırdan birşeyler yapacağım :)
böyle kurcalanan vtec2leri görünce hevesleniyorum, heyecanlanıyorum :)
elinize sağlık emmeli d16v1 ler çoğalıyor:icon_tup:
bizde sizle yakın zamanlarda d14 e aynı emmeyi kendi çabalarımızla taktık ve vti gaz kelebeği kullandık iacv iptal oldu ısınana kadar başa dert oldu ama ses mükemmel performans ise baya farketti:)(safc la afr de ayaralandı dahada zevkli oldu:D
evet ilk D17A2 ecu yü ben taktım benim fikrimdi ;)
egzantrikte takmıştım.. crower stage1
crower stage 1
len yusuf takmadığın parça hakkında öyle kolay sallıyosun ki? öyle bir işe yaramıştı ki.. gelseydiniz buraya boy boy geçecektim sizi.. ;) egzantrik takıldığında rölantideki egzoz sesi bile değişmişti..
olay ne ben anlamadım neyı degstrdınız:)=????
evet bende de stage2 var benimde gitmiyor
stage2 lısı ıle kafa kafaya yürüdüm soner abı sen çekirdek kalırdın , stage2 debrıyajda vardı hafıf volanda vardı denedıgım araba ıle , şahit istersen emre en yakın şahit, eger emme takmadan egzantrık takarsan bızım o salyangozla beslenen motora 7200 de araba sümüklü burun gibi nefes alamamaya başlıyo, bunu en yakın danışacağın insanı sen iyi biliyosun, araba 7500 çeviriyor bizimki gibi 7200 de değil, biz işkembeden sallamadık hiç bir zaman sallamayızda ispatlı şahitli konuşuyorum + olarak bende o zaman 4-2-1 bıle yoktu dc 4-1 vardı ayrıca debriyajımın halinide sana sor anlatsınlar , o emmeyı takmadan ıstersen stage5 tak motor hava cekemıyosa yanma odasına egzantrık neyı verecek ?
yusuf sen daha stok binerken ben yüklemiştim.. sen emre'ye sor.. çektiğim videolarda bile emrenin arabasından 1 sn daha hızlıydı benim araba.. sen kimi nereye geçiyosun? gerçi satıldı gitti artık.. ne desek boş.. sen ankaranın rakımlı havasında bi atmo araba kullan.. emme emme tutturmuşsunuz gidiyo..
valla soner abı tekere 7 hp alınca işe yaradıgı anlaşılıyo ama şimdi sen dyno yanlıştır dersın , oem emme nın iç yapısını inceledinmi hiç incelesen hava ne gaz kelebeğinden giridiğinden sonra nasıl bir yol izliyoda motora gidiyo sen bile yuh dersin , eyvallah yaptıklarınla öncü oldun ona kimse bişey diyemez laakin gerçekler de bunlar
neyse polemiği uzatmayayım... araba yok ortada ki gel deneyelim desem :D ben artık az tüketip çok gideceğim.. :)
yıldo o zaman emme takma egzantrık senı ıdare edıyosa nıye takıyosun, konuşturmayın beni şimdi allah allaaah
olmamış geri sökün :D
maşallah :icon_tup:
hava girmeyen yere egzantirik pek de bişey yapamaz bu doğal bi kural D si B si yok ama hiçbişey yapamaz da değil tabiki bu arada stage 1 egz stock motora stage 2 den daha fazla verim verebilir yine sokulan havaya geliyo sonuç bazi egzantirikler faydadan çok zarar veriri sıkıştırma olmadan yoksa herkes stage 4 takardı mantıken gaz kelebeği büyüyecek emme büyüyecek port genişleyecek subap büyüyecek derece artacak içeri verimli hava girecek di mi
sonra onu adam gibi sıkıştırıp yakar dışarı erkenden atarsan verimi fazlasıyla alırsın :hahaha: bi de gazı çıkartması var araçlara gelelim vtec 2 hepsi de denemediğiniz bişeyin tartışmasını yapmayın bence hepsi de güzel maşşallah ben oyumu emmeli araçtan yana kullanırdım açıkcası tork iyidir ama şu geçer demek yanlış olur
Her zaman ki gibi güzel özetledin Erkut :)
ciğer tava operasyonu sonuçlandi yemekler fena
Abi elinize sağlik bursada inallara rakip cıkar valla sizden :D
valla kardeşim ben onu bunu bılmem aracın sahıbı arkadaş babamın oglu değil , adam davet ettı gıttık elımızden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık herhangi birşey talep etmeden , arac sahıbı arkadaşta bu sitenın üyesi ben artık bişey demiyorum memnunsa da kendi paylaşsın değilse de yazsın buraya desınkı geldıler taktılar ama bı b.ka yaramadı , artık hiiiiç kimseye bişey ispatlamak anlatmak istemiyorum , sonra moda oluyor yaptıklarımız eleştiriliyoruz
buda demek oluyor ki n/a motor modıfıyesinde emme kullanmayın dıyenler var
yıldo lafı gerısınden anlamanın alemı yok sen benım ne dedıgımı cok ıyı anlıyosun böyle basit bır işlem sankı 2jz yapılmışta bozulmuş gibi lanse edilmesin kardeşim, altı ucu emme değişti, benım söylemek ıstedıklerımı erkut süper yazmış , sen motora hava çekemessen egzantrık yanma odasına nasıl hava versın mantık bu değil mi , baştan havayı bol çekebılme ekipmanın olacakki motora fazla hava verip yakıtlada besleyıp yakacaksın bunu bılmeyen bu sıtede ınsan mı var yapmayın allah aşkına
sayın yönetim konunun silinmesini talep edıyorum , kımsenınde kalbını kırmayalım ıkı resım koyduk söylenmeyen kalmadı
kımse emme falan takmasın kardeşim bi işe yaramıyo
onu bunu bilmem yıldonun arabası kadar güzel motor ve eksoz sesi veren vtec2 görmedim.arabasıda zaten güzel.gitmeyin lan adamın üstüne :)