User Tag List

Sayfa 31/50 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon
937 sonuçtan 571 ile 589 arası

Konu: Köpek sahipleri

tolga_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    belki bana kızanlar olacak ama yinede yazacağım

bahçe komşum hafta sonları geliyorlar mahallede ne kadar sokak köpeği varsa yemek artığı vs besliyorlar sonra bir hafta yoklar taa ki bir daha ki hafta sonuna kadar
    Zavallı hayvanlar kapıdan ayrılmıyorlar tabi gelene geçene salça olmaları bi yana bahçe önündeki yoldan gelen geçen arabaların altında eziliyorlar.
    Şimdi bu insan kendini hayvan sever zannediyor ne kadar uyarsam da dinlemiyor beni
    Burada da buna benzer davranış sergileyen arkadaşlar var.
    Bir Vet. Hek. olarak size şunu yazmak zorundayım sadece mama yada yemek artığı vererek onlara bakmış olmuyorsunuz. Bu hayvanların aşı ve parazit tedavileri var hastalıkları var ama farkında değilsiniz ya da umursamıyorsunuz.
    Beslediğiniz hayvanlar doğal olarak üreme içgüdüsü ile çoğalıyorlar bu hayvanların kısırlaştırılması lazım ama bunu da umursamıyorsunuz doğan yavrular sokak hayvanı olarak yaşamaya ve sorunun daha çok büyümesine neden oluyor.
    İyi beslenen hayvanlar daha çok ürüyor malesef
    Siz kendi duygularınızı tatmin ederken sizin insan eliyle beslenmeye alıştırdığınız hayvanlar ya insanlara ya da insanlar onlara zarar veriyor.
    Gerçek hayvansever iseniz onları sahiplenin ve gerektiği gibi bakın lütfen
    bahçeme giren ve sahiplendiğim sokak köpeklerinde yaptığım ilk şey iç parazit ve dış parazit olayını halletmektir. Dişiyse zaten imkanlar dahilinde kısırlaştırmaya çalışıyorum. Ancak bu kısırlaştırma olayında iş hekimlerde bitmekte birazda...
    mahallemdeki sokak köpeğini kısırlaştırdım. 8 ay önce doğurmuştu. Yavruları güçte olsa sahiplendirdik. Tekrar kızana geldi kızanın bitmesini bekleyip kısırlaştırdım. Bana yaklaşık 400 lira gibi bir maliyeti oldu. Hekimlerin sokak hayvanlarına maddi açıdan kolaylık sağlaması gerekiyor ki bizde imkanlar dahilinde sokak hayvanlarına yardımcı olabilelim.
    Alıntı .*$#_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enteresan, ha gayret vtı acıcak arayı derken adam araya tır soktu
    (Corsa C 1.7 dti hız sabitleyici ve Follow me home .)

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı tolga_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahçeme giren ve sahiplendiğim sokak köpeklerinde yaptığım ilk şey iç parazit ve dış parazit olayını halletmektir. Dişiyse zaten imkanlar dahilinde kısırlaştırmaya çalışıyorum. Ancak bu kısırlaştırma olayında iş hekimlerde bitmekte birazda...
    mahallemdeki sokak köpeğini kısırlaştırdım. 8 ay önce doğurmuştu. Yavruları güçte olsa sahiplendirdik. Tekrar kızana geldi kızanın bitmesini bekleyip kısırlaştırdım. Bana yaklaşık 400 lira gibi bir maliyeti oldu. Hekimlerin sokak hayvanlarına maddi açıdan kolaylık sağlaması gerekiyor ki bizde imkanlar dahilinde sokak hayvanlarına yardımcı olabilelim.
    Bu tür işler için özel klinik yerine veteriner fakültelerini tercih ederseniz daha ucuza gelir.
    Hatta sokak hayvanları için sadece kullanılan ilaç ve malzeme maliyetine kısırlaştırma yapan hocalarımız var.
    Ben öğrenciyken çuval dolusu kedi getiren insanlar vardı hem bizim için tecrübe oluyordu hemde hemde hayvanların çoğalmasına engel oluyorduk
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Godless Commie, Allah senden razı olsun abi.

arabasızadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Godless Commie
    Tebrik ederim sizi Allah sizden razı olsun.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Godless Commie adamsın !
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    belki bana kızanlar olacak ama yinede yazacağım

bahçe komşum hafta sonları geliyorlar mahallede ne kadar sokak köpeği varsa yemek artığı vs besliyorlar sonra bir hafta yoklar taa ki bir daha ki hafta sonuna kadar
    Zavallı hayvanlar kapıdan ayrılmıyorlar tabi gelene geçene salça olmaları bi yana bahçe önündeki yoldan gelen geçen arabaların altında eziliyorlar.
    Şimdi bu insan kendini hayvan sever zannediyor ne kadar uyarsam da dinlemiyor beni
    Burada da buna benzer davranış sergileyen arkadaşlar var.
    Bir Vet. Hek. olarak size şunu yazmak zorundayım sadece mama yada yemek artığı vererek onlara bakmış olmuyorsunuz. Bu hayvanların aşı ve parazit tedavileri var hastalıkları var ama farkında değilsiniz ya da umursamıyorsunuz.
    Beslediğiniz hayvanlar doğal olarak üreme içgüdüsü ile çoğalıyorlar bu hayvanların kısırlaştırılması lazım ama bunu da umursamıyorsunuz doğan yavrular sokak hayvanı olarak yaşamaya ve sorunun daha çok büyümesine neden oluyor.
    İyi beslenen hayvanlar daha çok ürüyor malesef
    Siz kendi duygularınızı tatmin ederken sizin insan eliyle beslenmeye alıştırdığınız hayvanlar ya insanlara ya da insanlar onlara zarar veriyor.
    Gerçek hayvansever iseniz onları sahiplenin ve gerektiği gibi bakın lütfen

Kizmak degil haklisin ama mesela benim yasadigim yerde en az 20+ basi bos sokak kopegi koloni halinde bir arada yasiyor bunun sagliksizi var celimsizi var yeni dogan yavrular var.Ben hangi birini kisirlastirabilirim ya da asilatabilirim bunu zaten belediye yapmali kisirlastirdiktan sonra biz yemek vererek en azindan hayatlarini daha rahat tamamlamalarini saglayabiliriz sadece.Bence yemek vermek degil kisirlastirilmamalari hata olan(biz tarafindan degil ama).

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde 46kglık king dobermanım vardı, aresim aslan oğlumdu o benim. göz göze gelince ne demek istediğimi anlardı koçum. evlattı sizin anlayacağınız. 3 yıl oldu öleli.arkasından hala ağlarım videolarını izledikçe resimlerini gördükçe. evimde müsait bahçeli falan ama bir daha tövbe.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Godless Commie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş köpeklere gelince atış serbest galiba.

Bir.
    Köpeklerin sistemik asiditesi insanlarınkinin iki katıdır. Yani, köpek milletinin metabolizmasında insanlardan daha az bakteri vs bulunur.
    Bunun özeti de şu: herhangi bir köpeğin ağzının içi, herhangi bir insanın ağzının içinden daha temizdir.
    İnanmayan araştırsın.

İki.
    Köpekler, tıpkı tavuk ve inekler gibi insanlar tarafından türetilmiş, doğal olmayan cinslerdir.

Köpek, insanoğlunun kendi ihtiyaçları çerçevesinde kurttan kıra kıra, farklı türler ile çiftleştirerek geliştirdiği ve karga, engerek, sırtlan, fil, zebra gibi doğada kendiliğinden var olmayan ve türetilmiş bir tür olup, insanlara muhtaçtır.

Üç.
    Bebekliğinden beri içinde köpek olan bir evde büyüyen çocukların bağışıklık sistemlerinin, sosyal yönlerinin ve merhamet duygularının daha gelişkin olduğu artık saptanmış bir gerçektir.

Dört.
    Köpekler, her hayvan gibi günahsız ve masumdur. Masum olmayan, kendi yediği haltları tanımlamak için "günah" kavramını icat eden ise, insanoğludur. Elin masum köpeğini "günah" kavramına bulaştırmak de hiç caiz değildir.

Beş.
    Hayvanlar, bu dünyada sadece insanların ihtiyaçlarını karşılamak için yaşamıyor. Biz, bu dünyayı diğer tüm canlılar ile paylaşıyoruz. Bu çerçevede, (canlılar arasında en beceriklileri olduğumuz için) onlara karşı çeşitli sorumluluklarımız da var.

Altı.
    Lütfen buraya Cem Yılmaz'ın tahta konusundaki o güzel repliğini yazmak zorunda bırakmayın beni.
    Alıntı Godless Commie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerede ise beş yıl oluyor.. eve yeni taşınmıştık. köpek kabul edecek bir ev bulmak da kolay değildi.
    aradan bir-iki ay geçti. evin önünde bir köpek peydahlandı. belki onbeş kilo, terrier kırması, bildiğin sokak köpeği, ama ne köpek.
    ilk gördüğümde eşime "ben bu köpeği çok sevdim" dedim. sanki bir tılsım vardı hayvanda.
    "eve alalım mı?" diye sormanın çok politik bir versiyonu idi. cevabı da çok olumlu oldu.

ancak, bu hayvancağız insana yaklaşmıyordu. korkaktı. çok korkaktı. balkondan önüne minicik bir sosis parçası atsam topuklayıp kaçıyordu.

inat ettim, sabırla alıştırdım kendime. tam bir ay sürdü bu fasıl. sonunda evin önünde başını okşattıracak kadar güven duymaya başladı bana.
    derken, çeşitli ödüller ile (ve evin kapısını saatlerce açık tutmak sureti ile) eve girip çıkmaya da alıştırdık veledi. isim de koymuştuk, koymuştum daha doğrusu: eddie

hayvancağız serpildi, çok tatlı oldu, düzenli beslendiği için sağlığı da yerine geldi, parladı resmen.
    biz de bir yandan, sokağa alışkın olduğu için, açık kapı politikası benimsedik. sonuna kadar özgürlük; gel takıl, yemeğini ye, kıvrıl uyu, istediğin zaman da, istediğin kadar dışarıya çık. aşılarını da yaptırdık. iki köpek arasında bir sorun da çıkmadı..
    ancak, evin civarına gelen erkek köpekler ile büyük sorun yaşıyordu eddie.

derken bir gün, eddie'yi evin dışında buldum.
    boğazı bir kulağından ötekine kadar kesilmişti. kalçalarında sanki kürekle vurulmuş gibi kesikler, vücudunda ikisi çok büyük, açık yaralar vardı.

bir örtüye sardığımız gibi ta pendiğe, belediyenin veterinerine götürdük. o panikle internette ilk gördüğüm veteriner sitesi idi.
    hayvancağıza yüzlerce dikiş atıldı. veteriner yaşayıp yaşayamayacağına dair bir garanti veremiyordu. yine de, o kadar cerrahi müdahale arasında köpeği kısırlaştırmayı da kabul etti. bu sayede diğer erkek köpekler ile kapışmasını da önlemiş olacaktık. ama, el kadar hayvanı o hale getiren insan evladı hakkında ne bir bilgimiz vardı, ne de bir şey yapabilecek durumda idik.
    eve dönerken hala baygındı.
    aradan zaman geçti, ve iyileşti garibim. her gün tasma ile çıkarıyorduk artık.

derken, bir gün evde ciddi bir facia oldu (hayvanlar ile ilgisi olmayan ve temizlik gerektiren bir kaza), ben de temizlik yapılana kadar ortalıkta olmasınlar diye köpekleri kapının önüne çıkardım. o da, hepsi hepsi beş dakika.
    çıkıp çağırdığımda eddie gelmedi. aklıma da kötü bir şey gelmedi.
    bir beş dakika sonra, biraz uzakta belirdi. kafasını düşürüp yanıma doğru geldiğinde yere her bastığında kıpkırmızı pati izleri bıraktığını gördüm.
    koşup yakaladım, sol ön ve sağ arka bilekleri (patileri değil, bilekleri, yani yere bastığı nokta değil) jiletle doğranmıştı. ibnenin teki jiletle girmiş hayvana..
    kirli sepetinde bir çarşaf vardı. bacaklarını sımsıkı sarıp kucağıma aldım.
    veterinere vardığımda (bu sefer evin yakınındaki veterinere gidecek kadar aklım kalmıştı bir şekilde) üstüm başım kan içinde idi.
    atardamar dikişi zor şeymiş.. veteriner ile birlikte bunu yapana ana avrat küfür ede ede, tam ikibuçuk saat dikiş attık hayvancağızın bacaklarına. ortalık kan gölü.

akşama, ve takip eden günlerde kefirle besledik. kemik suyuna kırık bulgur ve havuç ile yemek yaptım velede.
    iyileşti.

altı hafta kadar sonra, çiş yaparken kan geldiğini gördüm.
    veteriner, uzun uzun muayene etti, kanser dedi.
    ulan dedim..

bu arada bu köpeğin evimize girdiği günden itibaren hayatımızın değiştiğini, işlerimizin açıldığını, gözle görülür gelişmelerin olduğunu da belirtmem şart.
    köpek sevmeyen annem bile, telefonda bu gelişmeleri eddie'ye yorar olmuştu...
    neyse.

en önemlisi, ben bu hayvancağıza çok bağlanmıştım.
    onun için ulan... dedim.

veteriner, cerrahi müdahale şansı var dedi.
    ben de "hemen yarın ameliyata alalım o zaman" dedim. şans şanstır.
    ameliyat 3.5 saat sürdü. tüm kanserli dokuyu alabildiler.
    arkasından 6 seans kemoterapi geldi. doktor, sadece ilaç parası aldı, o kadar. her seans 45 dakika sürdü. acısını da beraber çektik.

hepsi geride kaldı bunların artık. eddie şu anda 19 kilo, tamamen iyileşti, ve ben yine de her baktığımda o kanlar içindeki halini hatırlıyorum.

her sabah merasimle uyandırılıyoruz. biri dört dönüyor, biri de suratımıza baka baka bizle konuşuyor.
    güne böyle başlıyoruz.

veletlerin birisi 5, diğeri 6 yaşında. bir de yeni velet var, o da daha 2 yaşında.
    en acı deneyimlerimizi geride bıraktık umarım.

Bu sayfadada gözüksün.

Keşke şu hayvanlara zulüm eden ****** çocuklarından birini elime geçirsemde beni öldür diyene kadar yalvarttırsam.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.facebook.com/photo.php?v=...79623862038542

karşınızda hera sonunda turp gibi maşallah denize girmeyide biliyormuş .Normalde hiç oyundan filan anlamaz sanıyodum.

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buda benden olsun ingiliz pointerimiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Buda bahçemizin bekçisi Hera 6 ay önce sokaktaki köpek sürüsünün içinde mahallemizden geçerken bahçeye girmiş annem yemek verdi. O gün bugündür ayrılmıyor yanımızdan. Tahmini 7-8 yaşında bizim yanımıza gelmeden önce neler çekti bilmiyorum ama burnu parçalanmış. Ön dişleri kırılmış. Suratında faça izleri filan. Birde geldiğinde egzema başlangıcı vardı .Kendi köpeğimi götürdüğüm hekim deri hastalıklarından gram anlamıyormuş . İlk evresinde götürdüm. Tavuk etine alerjisi var denildi tavuk yedirmeyi bıraktım. 1-2 hafta geçti hastalık iyice ilerledi .Tekrar götürdüm.2 hap verdi kullandık olmadı hastalık iyice ilerledi sol bacağındaki tüyler komple döküldü. Birkaç krem verildi onları sürdüm. Tabiki yine geçmedi Sol bacağı iyice kötüleşti derisi sarktı fil derisi gibi kat kat oldu siyahlaştı göğüsünün sağ sol taraflarıda aynı şekilde oldu. Üstüne birde bu hastalık kendi köpeğime ve kız arkadaşımın köpeğinede bulaştı. Bizi toptan felç etti . Tekrar veterinere gittik .Sol ayağının düzelmeyeceğini söyledi bi şampuan verdi . Tüy filanda çıkmayacak denildi. Canıma tak etti en sonunda Veteriner hekimimizi değiştirdik. Yeni hekim ayağını bi kontrol etti 1 aylık tedavisi var dedi . Tabi benim hiç umudum kalmamıştı. Herneyse 2 iğne yaptı 1 ay sonunda tam olmasada yarı yarıya iyileşme sağlandı tüylerde çıkmaya başladı. Tedavi 1 ay daha uygulandı .Sol bacağındaki açıklık iyice kapandı Tam derin bi ohh çektim parka götürdüm sıpayı oynasın diye oynadıktan sonra yanıma geldi. Kulağı balon gibi olmuş .Tekrar veterinere gittik. Damar yırtılması denildi kulağındaki kanı çekti şırıngayla. Ancak tekrar şişti .Ameliyat olacak dedi . İçim rahat etmedi fakülteye götürdüm götürmez olaydım. Tekrardan kan çektiler . sıkı bandaj yaptılar . 1 hafta bekledik tekrardan şişti bandajı çıkardığımızda ... Birdaha kan çekildi. 5-6 gün sonra baktım bandajı kendi çıkarmış boynunun altıda bandajdan dolayı haşlanmış direk aldığım gibi bacağını iyileştiren hekime götürdüm ameliyat ettirdim. 2-3 haftalık iyileşme süreci sonrasında şimdi çok iyiyiz .
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Dün gece hera tasmasını koparıp bahçemde salık olan chow chow melezi köpeğimle gezmeye çıkmış . Evde 1-2 km uzakta görmüşler en son .İşten çıktım apartmana girdim bodrumdan ses geldi yukarı doğru chow chow melezi kızım çıktı. Yuvasına koydum Hera hala yoktu ortalıkta. Kız arkadaşımla çıktık aramaya dolaştık bulamadık eve dönerken son anda hera nın kaçınca takıldığı bi mahalle vardı oraya gitmeye karar verdim. Yolda giderken kaldırım üzerinde yere serili vaziyette bi köpek gördük malesef o heraydı. Kendimi kaybettim. Canımın yarısı gitti bildiğiniz. Araba çarpmış iç kanamadan öldü köpeğim. Bu sabah bahçeye gömdük. Ama sanki akşam gezmeye çıkaracakmışım gibi bi his var içimde...

Agent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Puma 8.5 yaşında erkek. Baba Husky + Anne Malamut. 1.5 aylıktan beri beraberiz, Allah korusun yokluğunu düşünemiyorum bile. okadar çok insanın korkusunu yendik ki beraber. Çok sosyal ve sevecen bi yapıya sahip ama gözlerine baktığında tırstırıyor insanları

Maşşallahları eksik etmeyelim.

Caner B. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu da Jordan bugunden bir kare Kendisi bir Husky ve 4 yasinda.1 ayliktan beri beraberiz.

BoOoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazen aşk sadece ;

Arabası kadar kafası var anahtari kadar beyni yok.

FaTiH44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Godless Commie, helal olsun

@Orhan,madem bu düşünceleri paylaşıyorsunuz ve veterinersiniz,bizim gibi sokak hayvanlarını besleyenlere akıl veriyorsunuz hiç sokak hayvanı kısırlaştırdınız mı?Sizin mantığa göre beslemeyin hayvanlar ölsün diyorsunuz,bu nasıl bir saçmalıktır yahu.
    03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
    14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
    17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG

13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG

BAR22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buda benim evlat Efe

şuan 7 yaşına basmak üzere. Annesi babası Malamut.Babası 7 sülalesi secereli nadir Malamutlardan ve ödüllü bir köpek.

Doğduğundan beri bizimle.

Çok köpek besledim pitbull,k9,belçika kurdu ama bunun kadar iri ve seri bir köpek görmedim.Aynı zamanda en büyük özelliğide çok sinsi olmasıdır

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu da benim bebiş MİRA

( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Agent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Puma 8.5 yaşında erkek. Baba Husky + Anne Malamut. 1.5 aylıktan beri beraberiz, Allah korusun yokluğunu düşünemiyorum bile. okadar çok insanın korkusunu yendik ki beraber. Çok sosyal ve sevecen bi yapıya sahip ama gözlerine baktığında tırstırıyor insanları

Gozlerine nolmus acaba tam anlayamadim
    Team PAŞAOĞLU

BAR22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Agent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Maşallah kardeşim...Göz şeritleri çok güzel.

Valla dişi olsaydı çok efsane yavrular çıkardı ikimizinkinden.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)