Face'den görüyordum, çok başarılı,tebrikler Ahmet![]()
bu da benden olsun
ankara göksüpark avm abdestliği
bu arada Ahmet emresenerin dükkanda yukarıdaki camlardada fresnel reflection tavsiye ederimtabanda da reflectionu 100-125 arası yapman daha realistic olabilir.
bana msn adresini gönderirsen benimde sana sormak istediklerim var
![]()
abi çok güzel olmuş , eline sağlık.
msn kullanmıyorum ama face varsa ordan konuşabiliriz , face mailim ahmetsaracoglu@icmimar.com
ahmet maşallah
arkadaşlar malzemeleri falan nerden indiriyosunuz bna çok lazım bide render için v ray mi kullanıyosunuz
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
Aynen, render da vray kullaniyorum ama bos bi vakitte mentalray e de vakit harcamam lazim,,, yeni gelem max surumlerinde mental kendi geliyor.cozmakte yarar var.
elinize sağlık. malzeme konusunda sıkıntılarım var benim, boş vakitleriniz oluyo mu bilmem ama arada yardımlaşalım olursa, aşmam lazımmax kaç kullanıyosunuz bu arada? bi ara faberge ile denedik ama ben çok hakim olmadığımdan ve sanırım farklı versiyonlar kullandığımızdan pek yararlı olamadık
![]()
Tabiki yapabileceğim bişey olursa herzaman yardım ederim.Kütüphane yerine genelde o an ne lazımsa netten indiriyorum.Belli bi site yok , google görselleri.Önemli olan kaplamanın ayarları zaten.Parlaklık , kabartma vss..
max olarak 2009 64 bit kullanıyorum şuan ama bikaç hafta içerisinde 2010 ve 2012 yi tüm yamaları ile halledip kullanıma geçirmiş olurum büyük ihtimal.
Merve'cim ben çok yoğunum yoksa elimden geldiğince yardım etmek isterim.
Malzemeden kastın nedir ? Kaplama mı, model mi ? Bende 3tb'e yakın veri var ne lazım olursa göndeririz sorun değil.Ben kaynak olarak sana 3d imparatorluğunu tavsiye ederim. Dersler kısmındaki tüm videoları incele bence. Ben çok şey öğrendim oradan![]()
kaplama kısmında sorunlarım var. bakıcam. kitap var 2009 o da ama onada bakmayı düşünüyorum.
bu arada ben 2011 kullanıyorum Ahmet, material kısmı tamamen farklı 2009 dan ama sen sorun yaşamazsın yüksek ihtimal.
kitaplar çok yüzeysel oluyo malesef.Ayrıca bilidğim kadarı ile max i öğretiyo.Vray eğitimi veren benim bildiğim bi kaynak kitap yok.Kaplamada max in default material lerini mi kullanıyosunzu yoksa vray i mi?Ben vray in v sini dahi bilmediğim ilk zamanlarda bile kaplama işini vray le öğrenmeye , anlamaya çalıştım.Default la öğrendikten sorna adaptasyon zor oluyo vray material'e.
2011 2012 nin biraz daha farklı material editörü dediğiniz gibi.Ama onlarla beraber gelen bu material editör ve mentalray ;sonuca birazdaha net ulaşma imkanı veriyormuş gibi bi izlenim verdi bana.Yani sanki bu ikisini iyi kavradıktan sonra daha iyi ve kısa sonuç alıcaz gibi..Ama zaman ayırıp öğrenmek , adapte olmak lazım tabi.
Msn kullanmıyorum ama face iniz varsa ordan ulaşabilirisniz.Takıldığınız yerler olursa yardım ederim bilgim dahilinde.
evet kitap maxi öğretiyo mentalray üzerinden sanırım. ben direkt vray ile öğrendim. yani kaplama,ışık,render sadece v-ray biliyorum bende. max in getirdiği mental ray hakkında en ufak bi fikrim yok. ama terimler benzerdir en azından diye kitaptan bakarım diye düşünmüştüm. onu da bi arkadaşım önerdi, gerçi kendisi mentalray kullanıyo.
ya benim hatam, bırakmak oldu, biraz yoğunlaştım biraz bıraktım. bu ara tekrar başlayıp bırakmamam lazım artık =)
Başlicaz bizde en erkeninden![]()
calısmalar cok guzel gercekten, bende bi ara heveslenmistim ama olmamıstı, ögrenmek icin setler falan yardımcı olur mu? inşaat mühendisi oldugum icin cad programlarını biliyorum bi yatkınlık olur dediler, kursa gitmeden yapabilirmiyim?
hiçbi kursa boşa para harcamayın.(sertifika gerekmiyorsa tabi) ,,, paralı setler güzel olabiliyor ama internette max ve vray için o kadar çok part part ders var ki ,, onun için onlarada gerek yok bence...Tek ihtiyacınız olan pratik , bu işe ne kadar zaman verirseniz o kadar gelişiyorsunuz.Autocad vss gibi değil , öğrenmenin gerçekten sonu yok.Ne kadar video varsa indirin nette.... bu işime yaramaz demeyin.İlk izlediğinizde hiçbişe anlamadığınız videolar ilerki aşamalarda hayat kurtarır.Ne kdar pratik yaparsanız da o kadar geliştirirsiniz..
Bence doğru sıralama ; modelleme , poly modelleme , NURBS modelleme , kaplama(vray de... standart render kaplamasını öğrenmeyin bile.İlerde unutmanız gerekicek nasılsa , kafanız karışmasın) , ışıklandırma (vrayde) , ve vray ayarları
Birinde ''tamamım'' demeden diğerine geçmeyin
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)